De ce șobolanul meu a lăsat picături de urină peste tot când joacă?

Femeile de picioare și șobolanul pe pat

Este al tau Rat lăsând puține picături de urină peste tot atunci când se joacă? Acest comportament foarte comun al șobolanilor de companie perplexă unii proprietari, dar este destul de normal.

Acesta este tipic comportamentului de marcare și este deosebit de obișnuit la șobolanii masculi. Din fericire, este tind să fie destul de mici și nu sunt teribil de ofensatoare, dar mulți proprietari vor avea o pătură sau un prosop pentru a arunca pe mobilier sau podea atunci când se joacă cu șobolanii lor din cauza acestui marcaj de miros. De asemenea, este important să vă spălați mâinile după manipularea șobolanilor.

Acest tip de comportament adesea variază în adolescență și este mai frecventă la șobolanii masculi. De obicei, scadeneutering. Există o mulțime de informații conținute în acele mici picături de urină, cum ar fi informații despre identitate, vârstă, maturitate sexuală, statut social și niveluri de stres. Acest lucru servește atât pentru a marca teritoriul șobolanului, cât și pentru a comunica alte lucruri altor șobolani. Este un pic de neplăcere, dar un comportament foarte normal și tipic.

Un șobolan care este surprins sau nervos poate urina cantități mai mari, dar acesta este un răspuns diferit decât marcajul, în care picături mici sau frotiuri sunt lăsate pe măsură ce șobolanul se mișcă.

Șobolani ca animale de companie

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce șobolanul meu a lăsat picături de urină peste tot când joacă?