De ce hamsterii își mănâncă uneori copiii?

hamster în material de cuibărit

Hamsteri sunt cunoscute a fi drăguț, Piete de casă de dimensiuni mari care își petrec zilele alergând în roți și adorabil umplând fețele lor cu pelete. În timp ce aceste trăsături sunt o remiză majoră pentru a deține unul dintre acești prieteni pufosi, ei pot avea câteva momente primare care nu sunt la fel de calde și cuddly ca aspectul lor. Un astfel de moment implică...Ei bine, ocazional mănâncă tinerii lor. Indiferent dacă ați văzut-o de prima dată sau ați observat că hamsterii bebelușilor dispar, experiența este supărătoare și confuză. Există câteva motive pentru care poate apărea acest comportament șocant, plus modalități în care ați putea să le împiedicați să se întâmple în primul rând.

Hamster normal de cuibărit

Hamsteri de sex feminin va începe să pregătească un cuib în anticiparea sosirea copiilor lor. Un hamster este însărcinată doar pentru aproximativ trei săptămâni, iar până la 20 de copii pot apărea aparent peste noapte într-un cuib de hamster dacă nu ați știut că hamsterul era însărcinată. Hamsterii vor folosi materialul moale pentru a face un cuib confortabil pentru descendenții lor, făcând adesea uzura țesuturilor, prosoape de hârtie, hârtie mărunțită și substrat de cușcă. Uneori, alimentele sunt păstrate chiar în sau în jurul cuibului.

Dieta normală de hamster

Hamsteri va manca mai mult când sunt însărcinate și care alăptează, dar altfel dieta lor va rămâne aceeași ca și cum nu ar fi fost. Semințele, fructele, legumele și peleții rămân capse în dieta unei hamster în timpul sarcinii. Tratamentele ocazionale sunt în regulă, dar apa proaspătă ar trebui să fie întotdeauna disponibilă.

Motive pentru care un hamster își va mânca copiii

Dacă un hamster a pregătit pentru o nastere normala prin cuibare si mananca putin mai multor alimente decat de obicei, atunci poate fi deosebit de surprinzator pentru a vedea un hamster ucide si sa manance propriul copil. Dar, în timp ce o lipsă de alimente poate fi motivul pentru care se întâmplă acest lucru, există și alte câteva motive pentru care un hamster își poate mânca bebelușii.

  • Stres: Oricine a avut un copil se poate referi la un hamster mamă stresat. Fiind gravidă, dă naștere, asistența medicală și îngrijirea mai multor copii este foarte stresantă pentru oricine, inclusiv un hamster. Dacă un hamster se simte excesiv stresat, atunci poate să-și mănânce bebelușii. Se poate simți ca și cum ar fi îngrijirea pentru tinerii săi mai mult decât se poate ocupa și, din păcate, ucide și mănâncă copiii. Acest lucru poate fi mai probabil să apară la mamele tinere de hamster sau dacă îi deranjați pe mama prea mult pe tot parcursul zilei.
  • Frică: Este normal ca mamele multor specii să vrea să-și protejeze tinerii, iar hamsterii nu fac excepție. Dar când hamsterii sunt speriați sau înfricoșători, această emoție poate duce la uciderea și mâncarea propriei tineri. Amenințări ca o persoană pe care hamsterul tău este speriată de alte animale de companie, zgomote puternice și alte lucruri care sunt intimidante pentru un mic hamster pot face ca totul să-i mănânce bebelușii.
  • Aromă: Un hamster mamă petrece o mulțime de timp de curățare și îngrijire pentru tinerii săi. Mirosul rămas pe fiecare copil ajută mama să recunoască tinerii. Dacă un nou miros, cum ar fi mirosul unui om, se găsește pe copii, mama ar putea deveni confuză și să nu recunoască propriile copii. Poate apoi să omoare și să consume impostorul perceput, deoarece mirosul copilului sa schimbat.
  • Lipsă de hrană: Poate cel mai evident motiv pentru care un hamster ar mânca propriii copii se datorează lipsei de hrană. Orice animal care este însărcinată sau care alăptează folosește mai multă energie în corpul său decât de obicei ar fi de a asigura tinerii săi. Prin urmare, este mai multă mâncare atât de necesar. Hamsterul poate fi pur și simplu foame, sau lipsa de alimente poate duce la teama de a nu putea să-i ofere copilului.
  • Incapacitatea de a avea grijă de toți copiii: Dacă o mamă se simte ca și cum ar fi copleșit de noul său gunoi de pui, mai ales dacă este un așternut mai mare, poate decide că nu este în măsură să-i pasă de toți copiii și să le mănânce. Mama face acest lucru din bine pentru restul bebelușilor pentru a le ajuta să supraviețuiască, chiar dacă nu arată ca un lucru bun de făcut.
Este hamsterul dvs. spayed sau neatred?

Cum de a împiedica un hamster să mănânce bebelușii

Există câteva modalități ușoare de a preveni un hamster să-și mănânce bebelușii.

  • Păstrați lucrurile calme și liniștite: Asigurați-vă că ați creat o Calm și liniștit pentru hamsterul tău să cuibe și să-i pasă de tinerii. Acest lucru poate însemna păstrarea copiilor și a altor animale de companie din camera în care locuiește hamsterul, menținând volumul în jos în casă, pentru a nu vă deranja hamsterul și, eventual, chiar acoperă cușca Deci, nu poate vedea nici o amenințări sau stres percepute.
  • Verificați bebelușii, dar nu le atingeți: Luând o privire la copii este în regulă, dar ar trebui să le lăsați în pace cât mai mult posibil pentru cel puțin prima săptămână a vieții lor. Nu atingeți bebelușii cu mâinile goale și evitați să le mutați deloc, dacă este posibil.
  • Oferi o mulțime de alimente: Acest lucru poate fi evident, dar asigurați-vă că hamsterul dvs. are mai mult decât suficientă mâncare în timp ce se îngrijește de tinerii săi.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce hamsterii își mănâncă uneori copiii?