Cum să-ți antrenezi hamsterul să fie îmblânzit

Tânără femeie care deține hamster în mână

Manipularea unui animal mic poate fi una dintre bucuriile de a avea în jur, dar nu toate animalele de companie care se bucură de a fi tratate imediat, inclusiv unele noi hamsteri. Unele hamsteri trebuie să fie îmblânzite înainte de a le putea ține în siguranță. Din fericire, există câțiva pași încercați și adevărați pe care îi puteți lua pentru a vă aduce hamsterul în mâinile dvs. în cel mai scurt timp. Există câteva reguli simple de urmat pentru a vă asigura că hamsterul dvs. nu este subliniat înainte de a începe procesul de instruire.

Lăsați un nou hamster să se ajusteze

Când aduci acasă a Hamster nou, Dați-i o săptămână sau pentru a vă adapta la noua sa casă și împrejurimile înainte de a încerca să faceți multă manipulare. Asigurați-vă că hamsterul dvs. are o cușcă de dimensiuni bune și celelalte necesități pentru carcasa fără stres. Plasați-vă Cageul Hamster Într-o locație în care va fi în jurul oamenilor, dar nu este deranjată de zgomotul excesiv, alte animale de companie și alte distrageri (mai ales în timpul zilei, când hamsterii fac cea mai mare parte a somnului lor). Nu deranjați sau nu încercați să vă ocupați de hamsterul în timpul zilei când dormește.

Pregătiți-vă și hamsterul dvs

Taming un hamster necesită timp și răbdare. Nu vă grăbiți prin pași. Luați timp pentru a vă cunoaște hamsterul și pentru a răspunde la indicii. Cheia aici este de a câștiga încrederea hamsterului dvs., astfel încât să poată învăța că nu există nici un motiv să vă fie frică de dvs.

Observați când hamsterul dvs. sa confortabil în mediul său. Lucrați la taming și manipulați-l numai după ce a ieșit din cuibul său pe cont propriu. Semnele unui hamster relaxat sunt că mănâncă, bea și se joacă când ești prezent. Petreceți mai mult timp în jurul casei de hamster și vorbiți liniștit cu ea pentru ao folosi cu vocea voastră. Dacă nu știți ce să spun, încercați să citiți o carte cu voce tare sau cântând încet.

Coax hamsterul tău cu tratamente

Oferta unele Favorite tratamente la hamsterul tău de la mâna ta. Dacă aveți o cușcă de sârmă, începeți prin oferirea de tratamente prin barele cuștii. Altfel, oferiți-le doar la marginea ușii cuștii. Odată ce hamsterul tău se termină pentru tratamente, încercați să vă puneți mâna doar în interiorul cuștii. Nu încercați să atingeți hamsterul, ci mai degrabă lăsați-vă hamsterul să vină pentru a vă explora mâna.

Ține-ți hamsterul

Așezați tratamentul pe mâna deschisă în interiorul cuștii, astfel încât hamsterul dvs. să ia tratamentul de pe mâna dvs. (și poate pune o labă sau două pe mâna dvs. pentru a obține tratamentul). Din nou, nu forțați acest lucru, dar lăsați-vă hamsterul să vină la voi. Apoi, încercați să plasați tratamentul pe mâna dvs., astfel încât hamsterul dvs. să urce pe mâna dvs. pentru ao obține. Odată ce hamsterul dvs. face cu curaj (și numai atunci), încercați să-l scoți ușor și încet. Primele câteva ori hamsterul dvs. va sari probabil din mâna ta, dar doar fi blând și persistent și în cele din urmă, hamsterul dvs. îți va da seama că mâinile tale sunt în siguranță.

Timpul dintre pașii variază, în special în funcție de vârsta hamsterului și a personalității hamsterului dvs. Hamsterul dvs. poate accepta rapid să fie luate sau să ia tratamente de la mâna ta imediat sau poate dura o lună sau mai mult pentru a fi suficient de relaxat pentru a face acest lucru.

Lăsați-vă hamsterul să se miște în jur

Cel mai bun mod de a ridica un hamster este cuplat în palma mâinii dvs., cu cealaltă mână peste spate. Cel mai bine este să începeți să vă luați hamsterul până la poală sau o altă suprafață moale în cazul în care se încadrează sau sărind.

Pe măsură ce hamsterul dvs. devine mai confortabil, lăsați-l să se târască de la una din mâinile dvs. la cealaltă și peste brațe. Puteți continua să oferiți tratamente, deși hamsterul dvs. nu poate fi îngrijorat de tratate atunci când există lucruri noi pentru a vedea și a explora.

Probleme și comportament de verificare

Poate fi un timp de care aveți nevoie pentru a ridica un hamster care nu a fost încă îmblânzit, cum ar fi curățați cuști. Pentru a face acest lucru, plasați o ceașcă (sau tub de carton cu hârtie umplută într-un capăt pentru ao închide) pe partea sa în fața hamsterului și o strânge ușor în ceașcă (sau tub). Majoritatea hamsterilor vor merge direct în ceașcă din curiozitate. Mănuși sau un prosop gros pot fi utilizate dacă trebuie să ridicați a hamster care mușcă și dacă metoda Cupei nu a funcționat. Acest lucru poate fi cu adevărat stresant și determină hamsterul dvs. să reziste la manipularea și mai mult, deci dacă este necesar să utilizați această metodă, să aveți grijă să fiți cât mai blând posibil.

Dacă hamsterul tău te mușcă în timp ce o manipulezi, știi că nu înseamnă să te rănească. Hamsterul tocmai sa simțit amenințat. Încercați să nu o bucurați prin strigarea sau mutarea aspru a hamsterii. Dacă o faci, se va speria de tine. În schimb, puneți-o liniștită înapoi în cușcă și spălați mușcătura cu săpun și apă.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Hamster Care: Cum de a face prietenul tău de rozătoare fericitParkside Veters Animale de companie

  2. Hamster Care 101. Spitalul de animale din Southlake

  3. Hamster îngrijireSocietatea umană a animalelor, 2020

  4. Hamster îngrijireChicago Exotice Spitalul de animale

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să-ți antrenezi hamsterul să fie îmblânzit