Este un hamster animalul potrivit pentru tine?

Care nu este luat de ochii mari, strălucitori ai unui hamster, aspectul pufos și degetele mici? Nu e de mirare că hamsterul este un popular și bine iubit micul animal de companie de rozătoare. Cu toate acestea, există câteva concepții greșite și adesea fapte necunoscute despre hamsterii pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de a merge la magazinul de animale de companie pentru a alege unul afară. Ținând cont de aceste lucruri importante vă vor ajuta să decideți dacă a hamster este animalul potrivit pentru tine.

Nivelul de activitate

Un lucru important de luat în considerare despre hamsteri este că ele sunt nocturne. Mulți oameni se imaginează o creatură mică activă care rulează în jurul valorii de roată de hamster și păstrarea lor pe tot parcursul zilei.

În realitate, timpul zilei este, în general, timpul de pui. Desigur, veți vedea încă hamsterul pe tot parcursul zilei, dar acest lucru nu este atunci când sunt cei mai activi.

Dacă sunteți un dormitor ușor, este posibil să doriți să vă gândiți la locul în care vă veți păstra hamsterul, astfel încât orice sesiuni de joc târziu noaptea nu vă împiedică să vă treziți.

Dacă sunteți o bufniță de noapte, acești băieți mici fac tovarăși de noapte perfectă.

Cerințe de cușcă și spațiu

Deși tinerii hamsteri sunt observați în mod obișnuit în grupurile de animale de companie, cele mai multe hamsteri mature sunt teritoriale și necesită propria lor cușcă. Dacă se întâmplă să aveți un hamster de sex feminin Cine dă naștere, Este extrem de important să o oferiți și un spațiu liniștit, separat. O mamă hamster stresată sau deranjată poate ucide sau mânca copiii ei.

Anumite specii, cum ar fi niște hamsteri pitici, pot trăi împreună atâta timp cât sunt introduse în mod corespunzător.

Cageul ar trebui să fie, de asemenea, suficientă dimensiune pentru a permite somnul separat, exercițiu, hrănirea și zonele de toaletare.

Cerințe de curățare

Păstrarea cușinei de hamster curat este importantă atât pentru tine, cât și pentru sănătatea hamsterului tău. Cu toate acestea, nu doriți să o curățați atât de des încât vă deranjează noul prieten.

Curățarea cuşcă Se recomandă săptămânal. Asigurați-vă că purtați întotdeauna mănuși și spălați-vă bine mâinile după aceea pentru a evita bolile sau bolile pe care le-ați putea prinde din hamsterul dvs.

Alte sarcini de curățare includ păstrarea zonei de baie a hamsterului dvs. curată și ștergeți mâncăruri alimentare și alimente de apă sau sticle. Îndepărtarea zonei de baie a hamsterului dvs. este cel mai bine făcută zilnic, în timp ce mâncărurile de alimente și de apă și sticlele sunt cele mai bune în timpul curat săptămânal. Îndepărtați lenjeria murdară și înlocuiți cu pat proaspăt după cum este necesar.

Toată lumea din când în când, luând cușca complet în afară și curățându-l cu săpun și apă va ajuta la menținerea incintei și liberă de orice miros.

Consumabile și costuri

Deși prețul de cumpărare a hamsterului în sine este relativ mic, costul de a deține un hamster nu se oprește acolo. La calcularea costurilor, asigurați-vă că luați în considerare toate provizii și elementele necesare pentru casa și îngrijirea corectă pentru un hamster fericit.

Acestea includ, dar nu se limitează la, o cușcă, material de așternut, zona de cuibărit, roată de exerciții, tuneluri și jucării, sticla de apă, feluri de mâncare, alimente și tratamente.

Dacă hamsterul dvs. se îmbolnăvește vreodată sau are probleme de sanatate, De asemenea, va trebui să luați în considerare potențialul costurilor facturii VET. Condiții cum ar fi coada umedă, infecțiile respiratorii, diareea și abcesele pot necesita o atenție veterinică.

Copii și hamsteri

Deși adesea privită ca un animal de companie perfect pentru copiii mici, dimensiunea lor mică și caracteristicile drăguțe nu înseamnă neapărat acest lucru este adevărat. Copiii au adesea potențialul de stoarcere, abandonarea sau surprinderea acestor creaturi fragile. Acest lucru poate duce la un hamster speriat și nervos sau Hamsterii surprinși pot mușca. Este întotdeauna mai bine să aveți supravegherea adulților oricând un copil se joacă cu un hamster și să-i introducă treptat și pozitiv manipularea blândă.

Un alt lucru de luat în considerare este natura nocturnă a hamsterului. Mulți copii doresc ca un prieten fuzzy să se joace după școală, dar acesta este, de obicei, timpul de hamster să dormi. Trezirea hamsterului de la puii lor ar putea să-i facă să se simtă groaznici, surprinși sau nesiguri cu împrejurimile sale.

În plus, motivele de mai sus, hamsterii sunt niște creaturi mici și rapide și au potențialul de a obține pierdut. Un hamster pe fugă poate intra în necaz sau să fie rănit prin blocarea sub mobilier, fire de mestecat sau răniți de alte animale de companie.

Evitați această posibilitate oferind o minge de hamster pentru ca animalul dvs. să se amestece în jurul. Nu numai că va păstra hamsterul dvs. în siguranță, dar va oferi o modalitate distractivă de a arde o anumită energie!

Bolile și problemele legate de sănătate

Hamsterii pot fi purtători de diferite boli și viruși, cum ar fi Salmonella și choriomeningita limfocitară. Ambele pot fi transferate la om.

Salmonella provoacă perioade intense de boală și suferință gastrointestinală. Chiroiomeningita limfocitară, deși rară, poate provoca simptome asemănătoare gripei și poate fi o preocupare serioasă pentru cei cu sisteme imunitare compromise sau pentru femeile însărcinate. Această boală poate transfera și la copilul nenăscut și poate provoca probleme grave.

Cea mai bună modalitate de a vă proteja de a vă îmbolnăvi este să vă asigurați că vă spălați mâinile după ce vă manipulați hamsterul sau când conduceți sarcini de rutină cum ar fi hrănirea sau curățarea cuștii. Acest lucru ar trebui să fie cu siguranță subliniat și cu copiii. Și în timp ce vă veți iubi cu siguranță animalul de buzunar, nu vă sărutați hamsterul.

Conform directivei CDC pentru a evita transferul de salmonella de la rozătoare, ar trebui să evitați spălarea bolilor de hrană și a bolilor de apă, jucăriile sau cușca într-o zonă utilizată pentru prepararea alimentelor. În schimb, spălați aceste elemente într-o chiuvetă de utilitate, spălătorie, în exterior etc.

Speranța de viață

Hamsterii trăiesc de obicei doar timp de aproximativ doi ani. O astfel de scurtă durată de viață are căptușeala de argint, deoarece acest lucru face ca angajamentul să se îngrijească de ei mai scurt decât ceva ca un câine sau o pisică. Cu toate acestea, cu o speranță de viață atât de scurtă, nu veți avea prietenul tău blând de mult timp. Durerea de a pierde un animal de companie atât de repede este cu siguranță ceva de ținut în minte înainte de a decide să adauge un hamster în casa ta.

Hamsterii fac tovarăși minunați, distractivi, dar nu pot fi potriviți pentru fiecare situație. Ținând cont de nivelul de activitate, cerințele de cușcă și de curățare, speranța de viață și problemele potențiale vă pot ajuta să determinați dacă adăugarea unui hamster la familie va fi decizia corectă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Este un hamster animalul potrivit pentru tine?