Cum să îmblânzi un hamster

Cum să îmblânzi un hamster

De-a lungul anilor, hamsterii au devenit destul de renumiți ca animale de companie din cauza naturii lor liniștite și de drept. Deși cele mai multe vin în casele noastre nemulțumite, ele pot fi destul de dureroase dacă nu sunt supravegheate în mod corespunzător. Cu toate acestea, dacă vă gândiți să adoptați un hamster, nu este nevoie să vă subliniați, deoarece acestea necesită o întreținere foarte mică și sunt cele mai adorabile creaturi pe care le veți întâlni vreodată în viața voastră.

Făcând hamsterul dvs. confortabil în noua sa casă

Dacă ați primit un pic de hamster drăguț la familia dvs. pentru prima dată, șansele sunt cu clueless despre DOS și nu. Sperăm că lista de mai jos este tot ceea ce va trebui să obțineți în primele câteva luni de adopție.

  • Cuşcă

Oferindu-i hamsterului o locuință umilă ar fi primul pas pentru a-l îmbraci. Alegeți un loc care nu este prea tare sau zgomotos și asigurați-vă că cușca este suficient de mare și confortabilă pentru ca acesta să rămână. Pentru un hamster de dimensiuni regulate, o cușcă de 400 de inch este suficient de potrivită. Cu toate acestea, dimensiunea poate varia în funcție de dimensiunea hamsterii dvs.

  • Așternut

În timp ce trăiesc în sălbăticie, hamsterii, de obicei, săpat pe motive pentru a-și face casele. Dar în interiorul casei, au nevoie de mai multe soluții practice. Primul pas este să vă asigurați că patul său este absorbant, moale și confortabil. Pentru a vă asigura că majoritatea proprietarilor folosesc hamei de lemn ca lenjerie de pat. Dar chiar și atunci trebuie să fiți atenți - unii ca pinul și cedarul au adesea bucăți ascuțite sau sunt reactive cu urina de hamster emanând fumul mortal care i-ar face rău.

În schimb, folosiți rasurile de lemn prietenoase cu hamster, patlarea de celuloză sau pe bază de plante sau paturi de pulbere din lemn. Dacă sunteți în căutarea unui ceva mai ieftin, puteți folosi hamei de aspen sau chiar hârtie, dar acestea nu absoarbe prea mult și tind să devină malodor. În plus, abțineți-vă de la folosirea paturilor artificiale și parfumate, așternut de pisici, coadă de porumb etc. ca lenjerie de pat. Hamsterul tău poate să-i pui pe acestea și la rândul său, să se îmbolnăvească.

Cu toate acestea, indiferent de ce așternut alegeți, va trebui să-l curățați zilnic și să schimbați întreaga lenjerie o dată pe săptămână, deoarece hamsterii fac dubla utilizare a acestuia ca lenjerie de pat și toaletă. Și, de asemenea, asigurați-vă că păstrați praful și parazitul liber

  • Hrănire

Asigurați alimente și apă suficiente în fiecare zi. Deși hamsterii sunt omnivori, majoritatea proprietarilor preferă să le dea biți uscați de hamster, dar le puteți da, de asemenea, unele fructe și legume precum broccoli, conopidă, piersic, pere, banane sau morcovi. Evitați citrusul sau cele acide și asigurați-vă că nu sunt prea dulci, deoarece hamsterii sunt predispuși la diabet zaharat. Nu le-au depășit, oferind mese suplimentare. Limitați hrănirea la două ori pe zi (mănâncă aproximativ 10 grame de pelete alimentare fiecare masă).

Pentru cei care trăiesc în tancurile cuștilor din plastic, pot fi hrăniți insectele pe care le pot digera. Nu uitați să vă schimbați apa în fiecare zi, deoarece poate încuraja creșterea bacteriilor dacă devine învechită.

  • Opțional atingeri

În plus față de necesitățile menționate mai sus, puteți păstra alte lucruri în cușca animalelor de companie. Acestea pot include o roată, o minge de hamster sau jucării de mestecat pentru al menține ocupat și exercitarea în timp ce se stabilește în noul său mediu.

Ați putea, de asemenea, să vă placă articolul pe: Cum de a-ți antrena hamsterul

Începutul unei călătorii

Acum că ți-ai construit hamsterul o casă confortabilă și confortabilă, cu toate necesitățile în vigoare, acum este timpul să vă ocupați de animalul dvs. de companie. Nu vă puteți aștepta ca hamsterul dvs. să se îndrăgostească imediat cu dvs. Trebuie să-i dați timp să vă ajustați în interiorul său diferit.

Este foarte natural ca hamsterul tău să te sperii sau să te atace, în primele câteva zile, dar numai pentru că e speriat. Împingându-vă pe hamsterul sărac sau pe lucrurile care se grăbesc nu vă vor ajuta. Fiți răbdători și dați petitului un timp necesar pentru a se adapta.

Cu toate acestea, dacă urmați pașii scrise mai jos, veți avea un hamster pentru a juca în cel mai scurt timp:

Primul pas: trecerea prin prima săptămână

  • Se recomandă ca în prima săptămână a sosirii hamsterului, trebuie să fii îndepărtat de ea. Încercând imediat să se confrunte cu atingerea, bătăind sau încercând să o țineți de fructe. În cea mai mare parte, ați termina teritoriul micului și vă va ataca într-un mecanism de apărare. Dacă încercați să o țineți, ei pot chiar urina pe mâini pentru că sunt petrificați! Așa că aveți grijă și păstrați-vă dorința în verificare!
  • În timp ce îl hrănește de două ori în fiecare zi în această perioadă, nu încercați să o atingeți. Păstrați castronul alimentar în cușcă și pleacă imediat după ce știe că nu înseamnă nici un rău. Dacă stați, prezența voastră ar putea să-l țină de la mâncarea mâncării și să sperie
  • Ce trebuie să faceți atunci când trebuie să identificați cușca în fiecare zi în prima săptămână? În funcție de hamsterul dvs., reacția poate fi diferită, dar mai ales ar fi îngrozită. Dar pentru a-și păstra cuștile curate, trebuie să fie scoase. În acest moment, cel mai bine este să purtați mănuși și să-l țineți cu atenție. Puneți-le într-o cutie temporară și după ce ați făcut curățarea, puneți-i înapoi. Asigurați-vă că nu vă lăsați hamsterul pe podea în timp ce faceți acest lucru - au oase fragile și se pot răni singuri.

A doua etapă: Primele interacțiuni

  • După ce a trecut o săptămână, începeți să petreceți mai mult timp cu hamsterul dvs. Stați în jurul meselor, dar nu forțați să interacționați cu dvs. S-ar putea să nu vă confruntați cu multă necaz în timp ce îl hrăniți sau în timp ce schimbați patul acum. Șansele sunt, el / ea a obișnuit cu rutina până acum.
  • În acest moment, ați putea petrece o anumită perioadă de timp cu hamsterul dvs. aproape zilnic. Familiarizați micul prieten cu vocea voastră, vorbind ușor în șoaptă. Dacă găsiți vorbirea dificilă, puteți citi chiar și o carte cu voce tare sau puteți cânta o melodie într-o liniște, va stabili că nu sunteți cineva care să vă fie frică, ci doar un prieten!
  • Acum, acest pas va juca un rol crucial în a vă ajuta să faceți un nou tovarăș - oferind tratamente fără a le depăși. Utilizați fructe sau nuci uscate, biscuiți, bucăți de morcovi sau cartofi gătite. Un mic truc ar fi să freci aceste tratamente pe mâini. Dacă vă simțiți destul de curajoși, puteți chiar să vă puneți mâna în cușcă cu tratamente pe palmă. Acest lucru vă va aduce hamsterul mai aproape de dvs. fără nici o provocare din partea dvs.
  • Un alt truc pe care îl puteți încerca este să vă răspândiți mirosul de pe așternut din când în când. Puneți-vă mâna în material scurt și rulați materialul prin mâna dvs., ceea ce este sigur că vă păstrați mirosul.
  • Înainte de primele dvs. aventuri de a le ține, spălați-vă mâinile. Acest lucru va conduce orice miros de mâncare din mâna ta. Dacă vă întrebați de ce ar trebui să faceți acest lucru, motivul este simplu - când mâinile tale miros ca mâncare, este foarte probabil ca Hamsterul te va mușca. Cu toate acestea, purtarea mănușilor funcționează prea!
  • Hamsterul dvs. nu poate veni la voi în primele câteva încercări (asigurați-vă că aventurile dvs. sunt de cel puțin o săptămână sau două distanță), dar în fiecare zi, pune mâna în cușcă și așteptați ca el să vină în mod voluntar la tine. Puteți folosi tratamente pentru al atrage, dar dacă refuză, știi ce să faci. Atacurile bruște pot fi aruncate și la tine, dar nu vă retrageți mâna, chiar dacă vă sperie. El / ea va crede că vă retrageți și vă întoarceți mai departe de dvs. Utilizați atingerile subtile pentru a le familia cu persoana de contact la început și apoi încercați să-l țineți în palmă.
  • Dimpotrivă, dacă reușiți, puneți ușor mâna în fața lor și lăsați-i să o urce decât dacă sunt familiarizați cu contactul dvs. Țineți-le ferm, dar nu strâns și, dacă este posibil, stați în jos în timp ce faceți acest lucru pentru că înălțimea îi poate speria și dacă cad, nu vor fi răniți.

A treia etapă: timpul de îmbinare

  • Dacă ați avut un succes masiv în ultimul pas, acum puteți începe să vă lipiți cu hamsterul. Treptat îl vei vedea vizibil relaxat în jurul tău acum că te simți confortabil unul cu celălalt. El / ea nu va mai ezita să vină la tine și să se bucure de a fi în jurul tău. Cu toate acestea, unii hamsteri pot arăta în continuare anxietate uneori. În cazurile de genul asta, este treaba ta să-l facă să se simtă în siguranță.
  • Anterior, ți-ai păstrat aventurile rare, dar acum pentru a stabili o bună legătură și încredere, trebuie să încerci să-l ții aproape în fiecare zi. Încrederea lui în voi va crește în continuare când dedicați mai mult timp decât de obicei. Dacă este posibil, jucați cu el cu bile de hamster sau obțineți-i o roată potrivită pentru dimensiunea sa.
  • În acest moment, nu mai aveți permisiunea de a vă numi hamsterul tăiat. Cu voi jucați și hrăniți-l (acum puteți oferi niște mâncare pe palma ta) o înțelegere oficială va fi construită. Arătați-i suficientă dragoste și îngrijire pentru el.

Cu toate acestea, doar pentru că acum a fost îmblânzit, nu înseamnă că îndatoririle tale față de el se vor sfârși. Arătați dedicarea suficientă și dați-i să trateze fiecare acum și apoi! Fie că este sau nu, iubirea este ceea ce contează.

Linia de jos

În timpul întregului proces, vă veți confrunta cu câteva lucruri care vor face întreaga experiență supărătoare. De exemplu, ca parte a mecanismului lor de apărare, hamsterii vă pot mușca! În acest caz, încercați să nu-l împingeți, ci să luați pașii copilului și să începeți cu bătăi, apoi să vă țineți. În caz contrar, pe termen lung, vă veți confrunta cu dificultăți în a face ca tine.

Nu primiți niciodată violență sau treziți un hamster de dormit în sus. Ei tind să devină foarte înspăimântați. De asemenea, s-ar putea să se îmbolnăvească din când în când cu deshidratare, diaree, infecții, tuse și frig, proeminența oculară sau freacă pleoapele. În astfel de cazuri, duceți-l imediat la veterinar.

Altele decât aceste probleme, cei care au mai mulți hamsteri se pot confrunta cu problemele de a lupta cu hamsterii."Hamsterii în general nu-i plac pe alții în spațiul lor și, ca rezultat, se luptă între unul pe altul. Acordați o atenție deosebită hamsterilor dvs. și dacă lucrurile ies din mână, puneți-le în cuști diferite. Dar dacă nu doriți să faceți probleme de curățare a mai multor cuști, puteți încerca să vă secționați cușca în părți separate. Pentru a evita mai multe conflicte, dă-i fiecăruia boluri de alimente și apă să bea. De asemenea, este mai bine să nu păstrați mai mult de două hamsteri în aceeași cușcă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să îmblânzi un hamster