Ce să faci despre strănut hamsteri

Hamster pe roți

S-ar putea să vă gândiți hamster doar are o gâdilă în nas, care îi provoacă strănut, dar ar putea fi un semn de ceva mai mare? Asigurați-vă că nu vă provocați strănutul hamsterului cu ceva ce puneți Caga lui.

Infecție respiratorie

Hamsterii nu primesc gripa sau frig ca noi, dar pot obține o infecție a tractului respirator. Infecțiile tractului respirator superior pot provoca simptome, inclusiv ochi curbați, ochi crud care pot etanșa, letargia, o scădere a apetitului, drenaj nazal și strănut. Aceste infecții se pot transforma în ceva mai mare ca pneumonia, dar dacă sunt tratate imediat, sunt de obicei ușor de vindecat. Bacteriile din mediul înconjurător sau alimente sau chiar un alt hamster pot provoca o infecție care să vă facă pe Hamster Sneeze.

Alergiile și strănutul hamsterului

Aveți alergii? Hamsterul tău ar putea să le aibă și ei. În timp ce nu mergem în amploarea hamsterilor de testare a alergiei, putem trata simptomele, putem suprima eliberarea de histamină (cu utilizarea antihistaminelor) și eliminând posibilele surse de alergeni. Unele hamsteri pot fi alergice la balsamul de țesături pe care îl utilizați pentru a spăla păturile sau prosoapele fleece.

Unele hamsteri sunt alergice la așternut în cușcă, iar alții pot găsi ceva în mâncarea sau tratează că le provoacă strănut. Praful din mediul înconjoară acarienii de praf microscopic că hamsterul dvs. poate fi alergic la fel. Încercați să comutați paturile, alimentele, la un amestec de țesături necunoscut și utilizând un filtru HEPA de către cușca de hamster pentru a elimina alergenele din mediul său, care le poate provoca strănut. Dacă asta încă nu ajută, adresați-vă exoticului dvs. VET dacă îl puteți da un antihistaminic.

Iritante respiratorii

Uneori lucrurile din mediul tău de hamster vă pot determina hamsterul tău să strănut din cauza mirosului pe care îl dă. Iritantele respiratorii pot include parfumuri, Pin și crăpături de cedru, lumânări parfumate, difuzoare de stil electric "plug-in" și spray-uri de cameră parfumată. Chiar și unii agenți de curățare pot fi iritanți la tractul respirator mic, sensibil al hamsterului dvs. Dacă utilizați unul sau mai multe dintre aceste eventuale iritante respiratorii, ar trebui să fie ușor să vă opriți prin intermediul hamsterului sau să mutați cuscarea hamsterului din sursa fumului. Dacă utilizați rumenuri de pin sau lemn, luați în considerare trecerea la prosoape sau a unui material de pat reciclat de hârtie, cum ar fi Carefresh.

Alte motive pentru strănuturi

Mai puțin probabil, dar încă posibil, hamsterul dvs. ar putea avea un motiv mult mai serios pentru strănutul său. Tumorile din cap și nas pot provoca strănut, dar nu sunt de obicei diagnosticate, deoarece majoritatea proprietarilor de hamster sunt reticenți în a avea un RMN făcut pe micul lor rozătoare. Dacă vedeți descărcarea nazală sângeroasă, acesta ar putea fi un indicator al unui proces serios de boală care provoacă șmezirea hamsterului dvs.

Dacă hamsterul dvs. acționează anormal în orice mod, pare a fi letargic, mănâncă mai puțin, nu beți sau dormind de cele mai multe ori, trebuie să vă consultați mereu cu Exoticul Vet (Găsiți un exotic veterinar lângă dvs.). Faceți o întâlnire pentru a vedea dacă are nevoie de antibiotice, antihistaminice sau altceva. Doar pentru că hamsterul tău este un animal de companie mic nu înseamnă că nu sunt câteva lucruri mari, medicul veterinar nu poate face pentru hamsterul tău. Sperăm că cusca este doar un pic prea praf sau o schimbare simplă de lenjerie sau o schimbare de țesături este tot ceea ce vă va păstra hamsterul de la strănut, dar altfel, nu ezitați să-l verificați!

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Kling, Melissa a. O revizuire a anatomiei sistemului respirator, a fiziologiei și a bolii în șoarece, șobolan, hamster și gerbilClinici veterinare din America de Nord: practica exotică a animalelor, vol 14, nu. 2, 2011, pp. 287-337. Elsevier BV, DOI: 10.1016 / J.Cvex.2011.03.007

  2. Ghidul începătorilor: îngrijirea hamsteruluiSpitalul de Pet Vetcare, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce să faci despre strănut hamsteri