Cum să-ți înveți câinele să-ți placă apa: ajustarea la h20!

Învățați câinele să vă placă apa

Nu toți câinii iubesc apa. De fapt, nici măcar toți prejudecătorii labrador, o rasă cunoscută pentru abilitățile lor de înot, de dragoste (deși sunt cu siguranță anomaliile)! Este important să nu forțați câinele să înoate.

Mulți proprietari ar dori, de asemenea, ca câinii lor să se bucure de apă, să permită băi sau cel puțin să nu se teamă de plajă! Din fericire, Folosind o pregătire pozitivă de armare, putem învăța pooch-ul de apă-timid că apa este distractivă.

O notă privind importanța socializării timpurii a vieții

Dacă nu aveți încă un câine sau aveți un cățel tânăr, este important să profitați de un lucru foarte prețios în viața câinelui dvs. Câinele tău trece prin ceea ce se numește a Perioada de socializare critică între vârstele de aproximativ 5 săptămâni până la aproximativ 12 săptămâni. Nu pot spune destul de cât de important este să înțelegeți ce arată dezvoltarea catelului dvs. la această vârstă.

Practic, catelul dvs. în jurul acestei vârste este un burete. Experiențele noi sunt ușor acceptate - inclusiv apă! Dacă câinele dvs. nu este introdus în apă (sau ceva nou, într-adevăr) înainte de această vârstă, este mult mai probabil să se sperie de ea.

Predarea câinilor să-i placă apa

Acest lucru face sens evolutiv, deoarece câinii mamă își păstrează puii în siguranță pentru viața lor timpurie. Șansele sunt dacă un câine mamă și-a ținut puii departe de ceva până la această vârstă, este periculos! Deci, evoluția ți-a făcut mai multă acceptare a câinelui tău de lucruri noi în timp ce e tânăr și mult mai suspect când devine mai în vârstă. Imaginați-vă un câine care nu a fost niciodată speriat de nimic nou! S-au întâmplat repede în necazuri cu mașini, urși sau alte lucruri periculoase.

Acest Perioada de socializare critică este o ultimă săptămână de câteva săptămâni de la viața de dezvoltare a catelului tău. Nu doar pentru apă, ci pentru tot. Socializarea unui câine devine mult mai dur când câinele dvs. este un adult!

Deci, cum vă socializați puiul?

Gândi din toate situațiile pe care doriți ca câinele dvs. să fie confortabil cu un adult. Apoi, încercați să vă expuneți catelul dvs. pentru ei într-un mod pozitiv Înainte de închiderea acestei ferestre. Câteva idei de experiență rapidă sunt mai jos.

Aceasta include:

  • Sunete noi (furtuni, vacuumuri)
  • Noi suprafețe (țiglă, grătare, podele strălucitoare)
  • Oameni amuzanți (bărbați înalți bărbați, femei în ochelari de soare și pălării),
  • Obiecte ciudate (oameni pe cârje, biciclete, skateboards)
  • Animale diferite, printre nenumărate alte lucruri.

Puteți citi mai multe despre Importanța socializării și Cum să vă socializați catelul Aici. A Grădinițe de catelus bine structurate este un ajutor imens și aș recomanda înscrierea pentru unul imediat. Bineînțeles cățelul tău tânăr nu poate fi încă frică - dar această clasă o va ajuta să o țină în acest fel pentru întreaga ei viață.

Acum, înapoi în apă! În mod specific, pentru a introduce un cățel tânăr în apă, doriți să păstrați câteva lucruri în minte:

  1. Siguranță. Stați aproape de catelul dvs. și nu o lăsați să înoate prea departe, chiar dacă se bucură de ea însăși. Chiar dacă e entuziastă, ea încă se poate obosi cu ușurință. Vă recomandăm să luați a Canina Lifejacket pentru a vă menține puii în siguranță și pe linia de plutire. S-ar putea să doriți, de asemenea, să luați în considerare a câine plutiți unde tu și puii ta poți să te odihnești în siguranță în apă, astfel încât câinele tău să se familiarizeze cu lucrurile umede.
  2. Locație. De când catelul tău nu este terminat cu Shoturile de imunizare Totuși, nu lăsați-o să se prăbușească în jur în doar orice sursă de apă! Ar putea fi expus la Parvo sau distemper. Puteți utiliza a cadă, o piscină sau apă proaspătă, care este într-o locație care nu este frecventată de câini. Parcurile de câine sau piscinele de câine sunt pline de germeni care ar putea răni cățelul tânăr! Salvați acele stropi mai târziu.
  3. Pozitivitate. După cum sa menționat mai sus, nu puteți folosi doar perioada de socializare critică pentru a vă expune catelul - trebuie să faceți și acele experiențe pozitive! Aduceți o mulțime de tratamente, unele Jucăriile de apă de câine distractivă, și niciodată, forța vreodată cățelul tău în apă. Această experiență înfricoșătoare ar putea avea efectul opus, oferindu-vă câinelui o fobie permanentă a lucrurilor umede!

Acum că avem un anumit reguli de bază, să mergem mai departe pentru a introduce de fapt câinele în apă. Din fericire, acest pas este același pentru puii și câinii adulți!

Instruiți câinele dvs. pentru a vă place apa

Nu contează dacă aveți un catelus nou sau un câine mai în vârstă, vă veți introduce câinele la apă în același mod.

Rețineți că acest proces va dura mai mult dacă câinele dvs. este mai în vârstă sau a avut deja câteva experiențe rele cu apă. Fiți răbdători și păstrați-o pozitivă!

Câinii nu apreciază că sunt aruncați în adâncime, așa că vom continua în termenii lor. Vrem să fim distractiv, astfel încât să evităm pedeapsa, să vă certați sau să vă sperie câinele este incredibil de important.

În primul rând, alegeți o locație. Aș sugera o plajă liniștită în care câinele dvs. poate merge cu ușurință până la apă fără bariere. Unele lucruri de căutat:

  • Ideal, Apa ar trebui să înceapă foarte puțin adâncă ca câinele tău să-și aducă degetele de la picioare, apoi gleznele ei și așa mai departe. Îmi plac lacurile sau iazurile interioare din acest motiv.
  • Evitați râurile, deoarece curentul este înfricoșător și periculos pentru câinele dvs!
  • Dacă trebuie să utilizați o cadă sau o piscină, găsiți o cale de a Creați o rampă pentru câinele dvs. Aceasta este pentru siguranța și confortul emoțional. Dacă obiectivul dvs. este scăldat, nu înot, utilizați o cadă de baie!
  • Ține minte că Crashing valuri sau noroi profund, lipicios, va face, de asemenea, acest lucru mult mai greu! Scopul pentru un fund de nisip sau stâncos.

Nu uitați tratamentele voastre! Vă sugerez să utilizați una sau mai multe dintre aceste trasee minunate tratează. Aceste tratamente vă vor ajuta să arătați câinele că apa este bună.

Aveți două opțiuni pentru a continua instruirea - puteți utiliza o metodă sau puteți combina împreună aceste opțiuni. Ambele opțiuni utilizează un clicker. Dacă nu ați mai făcut niciodată clickerul antrenat, verificați acest lucru Mare articol despre cum să clocker tren. În timp ce clockerul nu este necesar, modul în care sunt necesare tratamente, vă recomandăm să utilizați unul.

Opțiunea # 1: Condiții clasice

Dacă ați auzit vreodată despre Pavlov, Ați auzit despre condiționarea clasică. Ideea este să Creați o asociere între două lucruri care nu au legătură cu un pod. "Faceți clic" de la clickerul dvs. este podul dvs. și încercați să conectați apa + tratează.

Să distrugem asta în câțiva pași. Dacă sunteți nou la antrenamentul clicker, aș recomanda familiarizarea cu utilizarea unui clicker pentru a instrui ceva mai întâi - încercați Instruirea câinelui tău să zâmbească sau spune te iubesc la comandă!

  1. Începeți prin punerea câinelui pe lesa și luați-o în apropierea apei. Lesaia ar trebui să fie suficient de lungă încât să se poată deplasa cu ușurință sau mai departe de apă. imi place linii lungi, deoarece sunt mult mai sigure decât leagăn retractabil!
  2. Începeți cât mai departe de apă, deoarece câinele dvs. este confortabil. Dacă câinele dvs. este deja speriat de apă, acesta ar putea fi un mod înapoi! Nu-ți face griji, fii răbdător.
  3. Dacă câinele dvs. se uită la apă, Faceți clic și dați-i un tratament.
  4. If Câinele dvs. face un pas spre apă, faceți clic și dați-i un tratament. Continuați acest lucru până când câinele dvs. este la marginea apei.
  5. Continuați să faceți clic și tratați pentru orice interacțiune cu apa. Aceasta include băut, atingându-l sau intră în apă.

Sună simplu, dreapta? Țineți cont doar că este posibil să fiți cu adevărat răbdători! Nu împingeți niciodată sau trageți câinele în apă. Lăsați-o să facă alegerile pe cont propriu. Și dacă se sprijină sau nu mai face progrese, numiți-o o zi.

Aș sugera să fac mai multe sesiuni de 5 minute, apoi revenind o altă zi. Dacă continuați să vă împingeți câinele mental, o veți stresa.

Amintiți-vă, scopul este că câinele dvs. îi place apa - nu că vă forțați câinele în apă. Folosind frica, coerciția sau stresul nu vă va ajuta câinele ca ceva!

Câine de antrenament pentru a-i place apa

Opțiunea # 2: Condiționarea operatorului

În timp ce condiționarea clasică implică asocierea unui lucru cu altul (apă = tratează), operatorii condiționează necesită un pic mai multă muncă pe capătul formatorului. Operant condiționarea este ceea ce majoritatea oamenilor se gândesc la antrenament. Veți da câinelui dvs. un tac sau o comandă, ea este conformă și o recompensă pentru asta. Să trecem prin pași.

  1. Începeți învățând câinele dvs. la "țintă" la comandă. Acesta este un simplu comportament care implică câinele dvs. atingând nasul la mâna deschisă. Este incredibil de util!
  1. Du-te la locația dvs. de apă aleasă. Utilizați o linie lungă, la fel ca pentru condiționarea clasică. Acest lucru nu este de a vă trage câinele în apă, este doar pentru siguranță! Dacă utilizați o cadă de baie în casa dvs., utilizați încă o legare. Nu închideți ușa - vreți să vă lăsați câinele să vă spună că a avut destule!
  1. Cereți câinelui dvs. la "Target" la mâna dvs, în timp ce o conduc spre apă. Faceți clic și tratați pentru succes.
  1. Continuați să vă apropiați de apă, Păstrarea ușoară la început și asigurați-vă că ați oferi o mulțime de recompense. Vă sugerez să vizați cel puțin 10 succese pe minut. Dacă vă împingeți câinele prea tare, faceți mai ușor.

Beneficiul condiționării operatorului este că puteți face rapid exact exact ceea ce cereți ca câinele să facă! De asemenea, puteți "împinge" câinele un pic mai mult, pe măsură ce îi întrebați în mod explicit să se angajeze cu apa, mai degrabă decât să o aștepte să se apropie de apă pe cont propriu.

Introducerea câinelui în apă


Pro Sfat - Dacă câinele dvs. este într-adevăr motivat de jucării, puteți începe, de asemenea, prin aruncarea jucăriilor la marginea apei. Aruncați-le progresiv mai profund - dar luați-o lentă, la fel ca și cu alte opțiuni!

Dacă sunteți răbdători și utilizați o mulțime de tratamente, aceste metode combinate ar trebui să aibă câinele dvs. cu încredere în apă până la sfârșitul verii!

Câinele dvs. nu poate iubi niciodată apa, dar această metodă ar trebui să elimine fobiile, teama și ezitare în jurul apei superficiale. Dacă vă blocați vreodată, faceți o pauză. Apoi, du-te înapoi în ultimul pas în care ați reușit și încercați din nou, mai încet și cu mai multe tratamente.

Băi de câine: Unii îi iubesc, unii îi urăsc!

Unii câini iubesc apa, dar urăsc băile. Labradorul meu este unul. Nu o poți ține dintr-un lac sau un râu, dar a urât băile până când am început să lucrăm pentru a schimba asta. Timpul de baie este un pic mai complicat decât timpul de plajă, deoarece este mult mai invaziv.

Încă, Spălați în mod regulat câinele este important pentru fericirea și sănătatea lor, astfel încât dezafectarea câinelui tău pentru baie nu poate fi ignorată!

Chiar sugerez să-ți înveți câinele să vizeze timp de baie. Acest lucru vă poate ajuta să o păstrați în cadă, precum și să o conducă la ea. Amintiți-vă că fiecare parte a timpului de baie este un lucru nou pentru a vă introduce câinele. Doar ca și cum ați fi trebuit să asociați apă cu tratate pentru înot, va trebui să vă învățați câinele să nu vă sperie de un cap de duș, fiind pe o podea de baie, șampon, spălare și lista continuă!

Setați câinele dvs. pentru succes cu câteva lucruri înainte de a încerca chiar să o scoți:

  • Obțineți o covoare fără alunecare pentru podea de baie. Dacă ea se alunecă în cadă, asta o face mai înspăimântătoare.
  • Începeți să practicați lucruri cum ar fi ținându-vă câinele încă de gulerul ei în camera de zi. Faceți clic și tratați dacă rămâne în continuare!
  • Atunci mutați-vă pentru a freca câinele dvs. în timp ce țineți gulerul ei. Faceți clic și tratați pentru a permite acest lucru. Nu uitați să curățați toate locurile pe care le-ați intrați într-o baie - labele, burta, pieptul ei. Unii câini au un timp greu cu lăsarea oamenilor să-și ridice labele, așa că petreceți timp suplimentar practicând acest lucru!
  • Introduceți câinele dvs. la toate instrumentele necesare pentru o baie înainte de cadă. Doar faceți clic pe și dați-i un tratament pentru snifful șamponului, capul de duș și orice altceva veți folosi.

Odată ce ați reușit cu ușurință cu fiecare dintre acești pași de antrenament, sunteți gata să vă prezentați câinele la cadă. Faceți acest lucru în același mod în care ați înotat.

Nu mergeți mai departe și dați câinelui dvs. o baie completă prima dată când o luați în cadă! Ia-o înăuntru și lasă-o să iasă dacă vrea. Data viitoare când intră în cadă, practică gulerul deține. Apoi practicați gulerul deține cu frecarea următoarea dată. După ce reușește la fiecare "aproximare succesivă" a unei băi, puteți merge mai departe și încercați o baie!

Sper că v-ați bucurat de acest post pentru a vă învăța câinele să vă placă apa! Mi-ar plăcea să aud pointerii pe care îi ai pentru a învăța puii să-ți placă apa! Comenteaza mai jos.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să-ți înveți câinele să-ți placă apa: ajustarea la h20!