Cum să-ți înveți câinele să spună și să te iubesc și să te iubesc. În 5 pași!

S-ar putea să fi văzut pe cei drăguți Videoclipuri de câini pe Internet spunându-le proprietarilor că le iubesc. Cum poți să-ți faci câinele să facă același lucru? Acest truc de partid super-drăguț este sigur de a topi inimile și de a-ți impresiona prietenii!

Spunând "Te iubesc" nu este întotdeauna ușor - în special pentru anumite rase

Spunând că aceste trei cuvinte speciale pot fi greu! Rețineți că acest truc va fi destul de dificil.

Dacă câinele dvs. nu este în mod natural foarte vocal, ați putea avea greu să o învățați să spună "Te iubesc" (sau orice altceva pentru această chestiune. Unele rase, cum ar fi Huskies, sunt cunoscute pentru a fi vocal, făcându-le candidați mai buni pentru acest truc complicat. Este posibil să aveți mai mult noroc cu acest truc dacă câinele dvs. face deja câteva sunete ciudate!

Chiar dacă câinele dvs. este destul de vocal, acest truc este tehnic!

Vom trece peste antrenamentul de clocker, capturarea comportamentelor, comportamente cueing și comportamente de formare. Învățând toate aceste abilități este esențială pentru a-ți vorbi câinele și vă va ajuta pe dvs. și cățelul dvs. reușesc cu tot felul de trucuri distractive în viitor!

De asemenea, rețineți că fiecare animal, formator și relație este unic. Acest "cum să" poate fi lichid și schimbat. Gândiți-vă la mai mult ca un ghid decât un manual.

Sfaturi generale de instruire: Ce să știi intrările

Câteva sfaturi rapide de antrenament general

  • Păstrați distracția și pozitivul. Câinii de formare pentru a face trucuri este greu atât pentru tine, cât și pentru puii tăi! Asigurați-vă că păstrați sesiunile de antrenament distractiv și pozitiv. Formarea ar trebui să fie distractivă, așa că nu vă pedepsiți câinele pentru a face o greșeală. Dacă începeți să vă frustrați, puteți încheia întotdeauna sesiunea dvs. devreme și mergeți Joacă remorcher, aduc, sau doar cuddle
  • Păstrați sesiunile de antrenament scurt. Creierul câinelui dvs. devine obosit ușor, deci păstrați sesiunile de antrenament scurt - aproximativ 5-10 minute. Uneori, le vom păstra chiar mai scurți! După sesiunile de antrenament, jucați un joc, mergeți la o plimbare, sau lăsați-vă câinele să se odihnească.

PRO TIPUL DE FORMARE: Fac sesiuni de instruire între alte activități. Voi bloca o oră de "timp de câine" și să jucăm jocuri, să vă înghițiți și să trenim în 5-10 minute repetiții.

  • Se termină pe o notă mare. Câinii pot fi frustrați la fel ca oamenii, așa că dacă câinele dvs. se luptă sau chiar regresând, încercați să vă reduceți așteptările. Dați câinele dvs. câteva "câștiguri ușoare" înainte de a-l împinge din nou, și încercați întotdeauna să se încheie cu o victorie. Dacă încercați să vă învățați câinele să spună "Te iubesc" și nu facem progrese, încercați să reveniți la ultimul pas bun. Dacă vă mișcați prea repede, vă veți lăsa câinele în urmă!

O altă opțiune: Când câinele meu devine frustrat, o voi lua doar pentru "Stai", "în jos" sau "Shake."Ea primește un tratament și se simte mai puțin frustrat. Apoi putem începe din nou!

  • Utilizați pașii simpli. Dacă câinele dvs. se luptă, dați seama de modalitățile de a face comportamentul mai ușor, astfel încât să puteți da câinelui mai mult din acele "victorii" menționate mai sus. Dacă puteți rupe comportamentul în pași mai mici, faceți-o. Notați fiecare mișcare musculară care trebuie să se întâmple pentru câinele dvs. pentru a-și îndeplini sarcina. Fiecare dintre acestea este un pas potențial!

De-a lungul acestor linii, gândiți-vă la comportamente în creșterea complexității. Predarea unui câine pentru a vorbi despre Cue este elementar. Învățați câinele dvs. să spună "Te iubesc" este liceul. Având câinele dvs. să spună "Te iubesc" unui străin într-un mediu înfricoșător, este absolvent! Nu v-ați aștepta la un băiat de șase ani să înscrieți un sat perfect, așa că nu vă așteptați ca câinele să facă echivalentul.

Înainte de a începe cum să învățăm acest truc la pooch, verificați acest videoclip al incredibilului Walky Misha efectuați acest lucru de articulare!

Învățând câinele să spună "Te iubesc"

Acesta este un comportament complicat care va dura ceva timp pentru a fi perfectă. Dacă nu sunteți un antrenor savvy cu un câine super-vocal, așteptați ca acest truc să dureze săptămâni sau chiar luni să stăpânească. Chiar și atunci, fii răbdător!

Rețineți că fiecare pas este important. Fiecare dintre acești pași este, de asemenea, cheia pentru orice instruire bună pentru câini - deci luați timp pentru a le stăpâni! Folosind aceleași abilități, veți putea să vă învățați câinele tot felul de trucuri.

Pasul 1: Încărcarea clicherului

Primul pas pe aventura ta de formare începe cu încărcarea clicului. Acest pas este important deoarece chiar acum, câinele dvs. nu știe ce înseamnă clickerul. Va trebui să o învățați că sunetul "faceți clic" înseamnă că este pe cale să obțină un tratament! Formatorii numesc acest "încărcare" clicker, deoarece este ca și cum ați încărca telefonul - îl pregătiți pentru utilizare!

Stați într-un loc liniștit cu câinele dvs. și faceți clic pe clicker. Apoi dați câinii dvs. un tratament. Faceți asta din nou și din nou. În curând, clicul va prezice un tratament la câinele dvs., în același mod Bell-ul lui Pavlov alimente prezise pentru câinii săi.

Odată ce câinele știe că clocker înseamnă, "câine bun, acum obțineți un tratament", sunteți în afaceri! Puteți folosi un clicker pentru a instrui câinele dvs. pentru a face aproape orice, deci nu ezitați să experimentați cu el. Doar amintiți-vă că clicul este o promisiune de a recompensa câinele pentru munca ei grea. Nu uitați să o dați salariul (tratează)!

Pasul 2: Captați comportamentul

Acum va trebui să înveți cum să capturați un comportament. Gândiți-vă la capturarea unui comportament ca încercând să prindeți un moment în comportamentul câinelui dvs. care vă place. Când vedeți câinele dvs. faceți un lucru bun, puteți face clic și tratați pentru comportament. Acest lucru spune puilor tăi: "Hei! Mi-a placut! Fă-o din nou!"

Captarea comportamentelor este o modalitate excelentă de a vă învăța câinele să facă tot felul de lucruri drăguțe pe Cue. Este ca și cum vă vedeți soțul cu feluri de mâncare și fără cuvinte, dându-le fără cuvinte un sărut. Nu i-ai cerut să o facă, dar îi dai o recompensă pentru ao face. Sperăm că acest lucru va face soțul / soția să facă mâncărurile mai des!

Puteți face acest lucru cu orice număr de comportamente - în picioare pe picioarele posterioare, rotind într-un cerc, plasând un cap în poală! Verificați clasicul 100 de lucruri de făcut cu o cutie joc pentru a obține cu adevărat bun la ea.

În acest caz, vom folosi această tehnică pentru a capta o vocalizare. Dacă câinele dvs. este în mod natural vocal, acest lucru este ușor. Dacă nu, este probabil ceva ce faceți acest lucru face ca câinele să facă zgomot. Oricum, Când câinele dvs. vocalizează, faceți clic pe clicker și dați câinii dvs. un tratament. Faceți acest lucru peste și peste până când câinele dvs. face o mulțime de zgomot pentru dvs. și să vă plătiți bine pentru el!

Țineți cont de faptul că obiectivul final este învață câinele dvs. să spună "Te iubesc", deci capturați sunetul cel mai apropiat de acest lucru. O coajă scurtă, ascuțită nu se va transfera cu ușurință în "Te iubesc." Scopul pentru ceva de genul câinilor de sunet face atunci când ei căscat, sau chiar A PLAY CLOWL. Un sunet care este mai desenat și variat este cel mai bun!

Pasul 3: Formați comportamentul

Apoi, puteți începe să modelați comportamentul. Formarea unui comportament înseamnă a lua ceva care nu este ceea ce doriți și ajutați câinele dvs. să se apropie de obiectivul final final - În acest caz, spunând acele magice "Te iubesc" cuvinte.

Amintiți-vă, câinele dvs. nu știe că "Te iubesc" înseamnă ceva diferit de "Wago Wambo" sau "fundul tău este atât de pufos", deci trebuie să o conduci spre anumite structuri de vocalizare.

Acum că îl împiedicați și modelați comportamentul, este timpul să obțineți mai multe zgârcit cu aceia Tratamente de formare. Dacă câinele dvs. a fost Yowling și primind tratamente, acum veți dori să începeți doar faceți clic și tratarea când câinele dvs. "oferă" o yowl de două sau trei silabe. Câinele dvs. este plătit doar pentru cea mai bună lucrare.

Ori de câte ori câinele dvs. face o vocalizare care sună mai aproape de "Te iubesc" decât ultima, să-l plătească pentru acel! Dacă doar latră, nu se plătește pentru acest truc. Acest pas poate dura câteva zile sau chiar săptămâni.

PRO TIPUL DE FORMARE: Nu funcționează? Încercați să experimentați cu "Te iubesc" Sună înapoi la el, pentru a vedea dacă se poate imita. Acest lucru poate funcționa pentru câțiva câini, dar nu pentru alții.

Pasul 4: Selectarea unui Cue

Dacă totul merge bine, ați capturat acum un comportament și ați format-o într-un sunet destul de aproape de "Te iubesc.& # 8221; Răbdarea este cheia aici! Dar dacă plătiți atenția, probabil că ați observat că nu v-am învățat mai mult pupa. Cu alte cuvinte, până acum nu am atașat un cuvânt la comportament.

Acest lucru nu este un accident. Puteți începe să faceți clic pe comportamentul pe măsură ce îl modelați sau puteți aștepta până când comportamentul este mai aproape de ceea ce doriți. Acesta este un exemplu în care poate fi protocolul de formare a fluidului!

Înainte de a începe introducerea unui ambalaj (fie înainte, în timpul sau după procesul de formare), trebuie să alegeți un tactic. Ceva de genul "mă iubești?"Este drăguț, dar mergeți și fiți creativi! Indiferent ce alegeți, asigurați-vă că vă lipiți și fiți consecvenți.

Pasul 5: Atașarea comportamentului la un tactic

Atașarea comportamentului la un ambalaj se poate face înainte, după sau chiar în timpul formării. Odată ce ați ales un tampon, începeți să îl introduceți chiar înainte ca câinele să vocalizeze. Acum o vei "plăti" pentru a vorbi după ce l-ai cerut să vorbească. În caz contrar, veți ajunge cu un câine care latră tot timpul la tot, și așteptând tratamentul pentru asta!

Pe măsură ce câștigați experiență, veți obține o idee mai bună de a adăuga funcțiile de cue pentru dvs. Personal, îmi place să adaug indicii în mijlocul formării unui comportament. Încerc să încep să schimb comportamentul spre ceea ce vreau, dar îmi place să adaug un indiciu înainte de a fi un produs finit. Acest lucru facilitează începerea și încheierea sesiunilor de instruire, deoarece câinele meu învață că el ar trebui să vocalizeze dacă am cerut-o, nu doar tot timpul.

Când câinele tău este pe cale să iasă, să-l faci cu "Mă iubești?"Sau orice alt cuvânt sau frază pe care doriți să o utilizați. El va vocaliza, și faceți clic pe și dați-i un tratament. Faceți acest lucru peste și peste!

Învățați câinele Te iubesc

Odată ce ați făcut acest lucru suficient de multe ori, încetați să-i dați trata, dacă nu ați dat mai întâi cue. El primește doar recompensat pentru truc dacă ați cerut-o! Rețineți că repetițiile "suficiente" vor fi diferite pentru fiecare câine. Un câine vocal, inteligent va fi mult mai rapid, în timp ce un câine mai lent poate dura zile sau chiar săptămâni la acest pas!

Dacă ați făcut fiecare pas corect și ați fost răbdători și consecvenți, acum câinele dvs. ar trebui să spună "Te iubesc" pe Cue!

Ce se întâmplă dacă câinele meu nu yowl?

Dacă aveți un câine liniștit, acest truc special poate fi aproape imposibil. De exemplu, labradorul meu din copilărie nu a lăudat vreodată sau a făcut deloc sunet - nu sunt sigur că l-aș fi învățat vreodată acest truc.

Pentru un comportament similar drăguț, care este mai ușor pentru câinii liniștiți, în schimb ați putea să vă antrenați câinele pentru a "oferi sărutări" pe Cue.

Folosind aceiași pași de (1) captarea comportamentului, (2) modelarea comportamentului și (3) Cueingul comportamentului, vă puteți instrui câinele dvs. pentru a vă linge sau a vă purta la comandă - la fel de drăguț! În loc de "capturarea" unei vocalizări, doar "capturați" un linge sau un agent cu un clic și un tratament. Ești pe drumul spre un truc la fel de drăguț, dar mult mai liniștit!

Cum spune câinele dvs. "Te iubesc?"Împărtășiți poveștile, sfaturile și trucurile din comentarii!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să-ți înveți câinele să spună și să te iubesc și să te iubesc. În 5 pași!