Cum să curățați algele de la plantele de acvariu

Filipine Java Fern într-un acvariu

Nou acvariile Arătați întotdeauna grozav, dar ca tot ceea ce este trăit, în timp, care se schimbă. Multe articole pot fi îndepărtate și curățate, dar o provocare cu care ne confruntăm cu toții este curățarea plantelor fără a le deteriora. Plantele vii, în special, pot fi dificil de curățat, dar chiar și plantele artificiale pot fi dificil de restabilire la starea lor originală atractivă. Urmați acești pași pentru a vă menține Plante reale sau artificiale sănătos și atractiv.

Plante artificiale

Plante artificiale sunt mai ușor de curățat din cauza faptului că nu pot fi uciși. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că nu pot fi deteriorate de substanțe chimice sau de curățarea viguroasă. Particulele de resturi care se încadrează pe plante pot fi adesea dislocate prin simpla scuturare a plantei ușor sau folosind degetele pentru a le peria. Particulele care continuă să se agațe de plantele artificiale pot fi de obicei spălate prin îndepărtarea plantei din rezervor și clătiți-le în apă limpede. Dacă acest lucru nu îndepărtează particulele, curățați ușor cu un acvariu Algae Pad. Aveți grijă să evitați utilizarea oricărui lucru cu săpunuri sau substanțe chimice, deoarece chiar și o cantitate mică de reziduu poate fi dăunătoare sau letală pentru a pescui.

Ceea ce este, în general, cea mai mare provocare de a elimina este Algae suprapune. Unele tipuri de alge vor aluneca cu doar o frecare blândă, dar alte tipuri sunt mai încăpățânate. Păr sau Beard Algae sunt deosebit de dificil de îndepărtat. Dacă curățarea cu un tampon sau un scruber nu îndepărtează algele, următorul pas este de a utiliza 10% Soluția de înălbire pentru a înmuia plantele. Rețineți că înălbitorul poate afecta culorile plantelor, în special plantele colorate. Pentru a minimiza acest lucru, monitorizează îndeaproape durata timpului în care înălbiți planta. Zece minute este tot ce ar trebui să fie necesar pentru a ucide algele. Dacă aveți plante colorate în culori, puteți încerca o înmuiere de cinci minute pentru a minimiza efectul înălbitorului. Mai trebuie să fiți în continuare să curățați reziduul de alge cu un tampon cu alge curat, dar majoritatea sau toate acestea ar trebui să coboare după un singur bleach de 10 minute. După înmuiere și curățare, clătiți bine plantele în apă limpede și lăsați-le să se usuce complet la aer înainte de a le întoarce în rezervor. Uscarea prin aer ajută la eliminarea oricărei soluții de înălbire reziduală.

Plante vii

Plante vii nu sunt la fel de simple de curățat ca plante de plastic sau de mătase, deoarece pot fi deteriorate sau ucise în proces. Cu toate acestea, ele sunt încă curățate în același mod ca și plantele artificiale. Resturile obișnuite ar trebui să fie pur și simplu periat sau foarte ușor frecate, în timp ce planta rămâne în loc în acvariu. Dacă există o mulțime de Algae suprapune, Planta poate fi îndepărtată și curățată de mână. Adesea, un scrub delicat va elimina algele. Dacă nu, plantele vii pot fi albite. Acest lucru poate suna extremă, dar plantele cu overgrowth extrem de alge vor muri oricum, astfel încât un bleach scurt poate merita o încercare, mai degrabă decât aruncați planta în întregime.

Utilizați o soluție de înălbire de 10%, dar niciodată nu se înmoaie plante vii în înălbitor pentru mai mult de cinci minute, mai puțin dacă plantele sunt specii delicate. După înmuiere, scoateți plantele din soluția de înălbire și frecați frunzele ușor pentru a dezlănțui algele. Următorul scufundați plantele într-o găleată de curat, apă condiționată, și să le permită să se înmoaie încă 10 minute (așadar, sincronizarea nu este critică în această etapă). Clătiți-le bine înainte de a le întoarce în rezervor. Este posibil ca unele plante să poată fi pierdute prin această metodă, dar, în general, dacă se întâmplă acest lucru, acele plante erau deja prea îngroșate cu alge pentru a supraviețui oricum. Cea mai bună abordare cu plantele live este de a aborda creșterea algelor de îndată ce este văzută, deoarece în general poate fi frecat fără a scoate chiar și instalația din rezervor.

Prevenirea

Ca și în majoritatea problemelor, Prevenirea este mai ușor decât să aștepți și să se ocupe de problema atunci când devine mai severă. O dată în fiecare săptămână, ajungeți în rezervor și vă agitați ușor plantele pentru a dezlănțui resturile. Dacă observați că algele încep să crească, încercați să vă frecați ușor fără a scoate planta din rezervor. Dacă nu se stinge, scoateți planta și curățați-o puțin mai viguros. Cotele se vor opri fără alte pași necesare. Nu este greu de făcut, și prin abordarea problemelor timpurii, plantele dvs. pot rămâne atractive pentru o lungă perioadă de timp.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să curățați algele de la plantele de acvariu