Câine de îngrijire a câinelui: cât de des ar trebui să vă îngrijești câinele

Nevoile de îngrijire a câinelui variază în funcție de rasa, tipul de strat, vârsta și alte variabile. De exemplu, un câine cu părul lung va necesita o îngrijire mai regulată decât un câine foarte scurt. Indiferent de cât de des, animalul dvs. de companie are nevoie de îngrijire, este important să aveți un program de îngrijire a câinelui pentru a vă menține sănătatea și sănătatea generală a puilor.

În acest articol, vom arunca o privire la diferite sarcini de îngrijire a câinelui și cum puteți construi un program bazat pe dvs nevoile specifice ale câinelui. Primul pas în crearea unui program de îngrijire a câinelui este evaluarea nevoilor lor de îngrijire. Aceste nevoi nu sunt determinate numai de rasa câinelui dvs., ci și de starea lor actuală de sănătate și piele.

Cea mai bună modalitate de a decide asupra unui program bun de îngrijire a câinelui este să acordați atenție Prezentarea curentă a câinelui: Haina lui arată plictisitoare? Haina lui arată uleioasă? Se dorește excesiv? Este el mâncărime? Are placa construită pe dinți de la ultima periere dinte? Sunt unghiile lui prea lungi? Urechile lui miros un pic "off"?

Luând notă de aceste lucruri vă va informa că programul dvs. actual nu este destul de tăiat muștarul. Să aruncăm o privire la anumite specificații, astfel încât să puteți obține o idee mai bună despre ceea ce arată cel mai bun program de îngrijire a câinelui.

Câine de îngrijire a câinelui

Câine de îngrijire a câinelui

1. Periajul câinelui

Frecvență: 1x pe săptămână

Periajul câinelui dvs. se face din mai multe motive - pentru a îndepărta murdăria și resturile de la strat, pentru a îndepărta părul mort din haină, la reduceți vărsarea În casă (și hainele tale) prin îndepărtarea părului de companie slăbit din haină și, în cele din urmă, pentru stimularea producției de ulei pentru a menține haina câinelui sănătos.

Fiecare câine ar trebui să fie periat o dată pe săptămână pentru a ajuta la menținerea sănătății și aspectului hainei. Candezile grele, câinii cu păr mai lungi, câinii de lucru și câinii predispuși la coaja de haină trebuie să fie periat mai frecvent.

Cum puteți spune dacă aveți nevoie să vă spălați mai frecvent câinele?

Haina lui va apărea plictisitoare și poate arăta patch-uri de decolorare în care se află părul mort. Puteți observa părul sau resturile sau acumularea de murdărie. Pielea câinelui dvs. poate fi uscată și mâncărime din cauza lipsei de stimulare a glandei de petrol sau a acumulării pielii moarte. Dimpotrivă, suprasolicitarea poate duce la un strat excesiv de uleios.

2. Periajul dinților câinelui

Frecvență: 1x pe zi

Într-o lume ideală, ar trebui să vă spălați dinții câinelui dvs. în fiecare zi. Acest lucru împiedică acumularea plăcii care contribuie la respirația proastă și la sănătatea slabă. La minim, ar trebui să vă spălați dinții câinelui de trei ori pe săptămână și să completați cu jucării dentare și oase brute pentru a preveni acumularea plăcii.

Pentru mai multe informații despre periajul dinților câinilor, puteți citi extins Ghid pe subiect. Acesta discută consumabilele de care aveți nevoie și cel mai bun mod de a vă ajuta animalul să se simtă confortabil în timp ce-i înțepeni dinții.

3. Să vă îmbogățiți câinele

Frecvență: 1x la fiecare 3-6 luni

Bătarea este ceva pe care proprietarii de câini o fac foarte mult prea mult. Veterinarii explică De ce scăldat un câine ar trebui făcut doar ocazional și cât de frecventă este nesănătoasă pentru canini. Practic, sănătatea pielii câinelui depinde de un echilibru delicat de ulei produs de piele. Suprapunerea câinelui tău poate epuiza aceste uleiuri și să-l facă să se simtă mâncărime și incomod.

În mod ideal, un câine ar trebui să fie scăldat oriunde din o dată la 2-3 luni la o dată sau de două ori pe an, orientarea oricăror incidente în care este expus la mirosul sau greu de îndepărtat substanțele, cum ar fi mirosul skunk. Țineți minte, totuși, că scălarea și clătiți câinele dvs. sunt două lucruri diferite. Puteți clăti noroi de pe fido fără să-l îmbătrânesc folosind șamponul.

Când faceți acest lucru scăldați câinele, Utilizați un șampon prietenos canin, care va ajuta la menținerea unui echilibru sănătos de uleiuri necesare pe piele. Este important să nu folosiți niciodată șamponul uman pe animale. Va desprinde uleiurile din haina câinelui tău și lasă-o plictisitoare și uscată.

Cum puteți spune dacă vă îmbăiați prea des câinele? Veți observa că pielea lui devine uscată și mâncărime sau prea uleioasă dacă îl îmbăiați prea des. Dacă observați că este mai uleios decât în ​​mod normal, se datorează supraproducției de petrol, pe măsură ce pielea încearcă să compenseze uscăciunea excesivă.

4. Tăierea unghiilor câinelui

Frecvență: 1x la fiecare 3-8 săptămâni

Majoritatea câinilor nu au nevoie de unghiile lor prea des, deoarece mersul regulat pe asfalt și o suprafață tare similară ajută la menținerea unghiilor la o lungime sănătoasă. În medie, un câine va avea nevoie de unghiile sale tăiate o dată la trei până la opt săptămâni. Acest număr care variază ca rezultat al rasei și activității câinilor.

Un sfat pe care mulți proprietari de câini le acordă atenție este atunci când încep să audă un puternic & # 8220; atingeți, atingeți, atingeți și # 8221; Pe măsură ce câinele lor merge în jurul casei. Aceasta este adesea o indicație că unghiile câinelui sunt prea lungi, deoarece unghiile celor mai sănătoși nu vor atinge podeaua atunci când stau încă.

Tăierea unghiilor este un proces vizual și, prin urmare, nu este ceva care este în general făcut prea des. Este totuși comun să taie unghiile unui câine prea scurt atunci când le tăiați. Din acest motiv, este important să tăiați unghiile încet și să păstrați pulbere stipică la îndemână pentru a controla orice sângerare atunci când unghiul rapid este tăiat.

5. Curățarea urechilor câinelui

Frecvență: inspectați în mod regulat, dar curățați numai după cum este necesar

Pentru majoritatea câinilor, curățarea urechii nu este un proces necesar. Urechi de câine au o modalitate de a menține sănătatea și de a introduce orice curățători străini în urechi poate perturba acest echilibru natural. Pentru câțiva câini, totuși, câinii sau câinii mai îndelungați mai mult, predispuși la înot, sănătatea urechii este o parte importantă a îngrijirii.

Prima etapă de menținere a urechilor sănătoase pentru acești câini este de a usca întotdeauna urechile după expunerea la umiditate. De exemplu, după o baie și după înot, câinele ar trebui să-și fie uscat urechile. În unele cazuri, o pulbere de uscare pentru urechi poate fi, de asemenea, necesară pentru a asigura urechile de câine complet uscate.

Al doilea pas pentru a rămâne pe partea de sus a sănătății urechii este de a curăța urechile în mod regulat în timpul mai umed și mai fierbinte luni. Acest lucru va împiedica bacteriile și drojdia să se țină în urechi umede.

A treia și ultimul pas al menținerii sănătății urechii în animalul dvs. de companie este prin inspectarea vizuală a urechilor, precum și prin a le miroși în mod regulat orice infecții ale urechii. Când urechile sunt mai întunecate roz, apar iritate, au descărcare, mirosi mosc, sau arata umflate, este crucial să mergeți cu o curățare amănunțită. Dacă există semne de infecție, este de asemenea important să ajungeți la veterinar imediat, deoarece infecțiile urechii netratate pot provoca pierderea permanentă a auzului.

Există un program de îngrijire a câinelui pentru Curățarea urechii? Nu. Cea mai bună abordare este să stați departe de urechi dacă câinele dvs. are o istorie a infecțiilor urechii. În cazul urechilor, uscarea este cea mai bună abordare atunci când este necesară și curățarea ar trebui să fie minimă bazată pe condițiile externe.

6. Clipping haina câinelui tău

Frecvență: 1x la fiecare 2-12 luni (în funcție de rasă)

Nu fiecare câine are nevoie de haina lor tăiată și la fel ca oamenii, acei câini care au nevoie de haina lor tăiată, Aveți nevoie de ea tăiată La momente diferite, în funcție de mulți factori. Cel mai bun mod de a determina cât de des pentru a obține haina câinelui tăiat este prin inspectarea vizuală a părului / blană.

Acordați atenție următorilor factori:

  • Câinele dvs. nu poate vedea, deoarece părul lui a crescut peste ochi?
  • Este el se confruntă cu încurcări regulate în strat datorită lungimii?
  • Haina sa are covoare sau alte patch-uri nesănătoase care trebuie eliminate?
  • Este haina lui începând să arate nesănătoasă și neîngrijită?
  • Câinele dvs. are probleme cu sănătatea sau curățenia din cauza lungimii hainei?

Deoarece majoritatea proprietarilor de câini folosesc groomiști profesioniști, este destul de ușor să știi când un câine ar trebui să fie îngrijit și când haina lui este prea scurtă pentru îngrijire. În cazul în care îngrijirea la domiciliu, totuși, semnele enumerate mai sus pot fi utile pentru a face un program regulat de îngrijire.

Citiți următorul: Cum să antrenezi un câine să se bucure de îngrijire și să rămână calm când a îngrijit

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câine de îngrijire a câinelui: cât de des ar trebui să vă îngrijești câinele