Top 10 sfaturi pentru a preveni cancerul la câini

Top 10 sfaturi pentru a preveni cancerul la câini

Mai puțin discutate, cancerul este principala cauză a morții în rândul câinilor. Aproximativ 1 din 3 câini vor suferi de cancer în viața lor, ceea ce este un număr similar decât bărbații. Diferite tipuri de cancer canin sunt multe și imită cele găsite în ființele umane, cu tumorile celulelor catarg fiind cel mai comun Cancerul găsit în canini.

La fel ca la om, cancerul la câini este puternic cercetat și deși nu există nici un remediu pentru fiecare tip, prevenirea este cea mai potrivită abordare pentru proprietarii de câini. Într-adevăr, Cauze comune ale diferitelor tipuri de cancer de câini includ genetică, dietă, exerciții, stil de viață, mediu și o mulțime de factori suplimentari care pot fi mai puțin frecvente (e.G. Deprivarea luminii de zi) sau mai controversată (e.G. vaccinuri).

Adăugarea la cauzele directe sunt Cauze indirecte ale diferitelor tipuri de cancer la câini cum ar fi tulburarea de anxietate de separare la câini și alte probleme de sănătate mintală. Acestea vor duce, în general, la o lipsă serioasă de poftetit, pierderea nesănătoasă în greutate și adesea letargie.

Genetică și istoria pedigree

Canina genetică icon

Când sunteți pe punctul de a vă alege cățelul sau câinele, trebuie cu grija Analizați pedigrees din diferitele litri pe care le-ai selectat. Deși cancerul nu va fi indicat în mod clar în pedigree în sine, apelarea proprietarilor sau a crescătorilor ar trebui să vă poată ajuta în căutarea informațiilor.

În același mod în care oamenii pot fi probabil să dezvolte anumite tipuri de cancer în funcție de istoricul lor genetic, aceeași regulă poate fi aplicată câinilor. Cancerul este principala cauză a decesului la câini, dar anumite rase de câine pedigree sunt mai susceptibile de a dezvolta cancer decât altele. De exemplu, Rottweilers, Marele Danes și Labrador Retrievers Toți au o prevalență mai mare a cancerelor decât rasele, cum ar fi coloana de frontieră, dachshunds și beagles.

În general, cercetările sugerează că rasele mai mici de câine sunt mai puțin susceptibile de a avea o predispoziție la cancer. Între timp, câinii mai mari, cum ar fi Saint Bernards și Marele Danes, au cel mai mare risc de a dezvolta unele dintre cele mai grave forme de cancer. Aceasta include osteosarcom (cancer osos) pentru care prognosticul este foarte slab.

Deși unele rase sunt mai predispuse la cancer decât altele, nici o rasă nu va fi complet sigură de ea datorită naturii sale imprevizibile și complexe. Aceeași regulă poate fi aplicată și în sens invers - Nu există nicio garanție că Sfântul dvs. Bernard sau Marele Dane va contracta cancer în timpul vieții sale sau că cancerul va fi eventuala sa cauză a decesului. Dar, dacă sunteți disperați să bateți șansele, atunci petreceți timp serios, având în vedere ce rasă de câine pentru a obține.

Evitați prevenirea vaccinantă

Vaccin pictograma

Cercetările sugerează că câinii de vaccinare pentru viruși, cum ar fi canin adenovirus (cav), canin parvovirus (CPV) și distemper (CPD) le pune la risc de cancer. Mulți proprietari de animale de companie continuă să-și vaccineze câinele în mod regulat în bătrânețea sa, Dar este totul în mod necesar? Este important de observat că vaccinurile la câini sunt considerate a oferi imunitate de ani de zile sau chiar întreaga durată a vieții unui câine.

În prezent, nu există suficiente dovezi care să sugereze că vaccinările sunt esențiale pentru sănătatea și bunăstarea generală a câinilor. Multe vaccinuri vin, de asemenea, într-o singură dimensiune, adică aceeași dozare de vaccin care este dată unui Chihuahua este, de asemenea, administrată unui mare danez. Așteptând un câine miniatural să facă față unui vaccin care este, de asemenea, administrat unui câine de mai multe ori dimensiunea sa - în retrospectivă - pare nerezonabilă.

Au fost găsite corelații între anumite tipuri de cancer (I.E. limfom și leucemie) și peste vaccinarea câinilor. Link-urile au fost, de asemenea, făcute în alte condiții de sănătate, cum ar fi convulsii, alergii și anemie. Efectul prea multor vaccinări nu vine imediat în joc - este posibil ca câinele dvs. să fie afectat luni sau ani după o serie de vaccinări.

Există o preocupare tot mai mare cu privire la nivelul de educație a personalului veterinar care primește despre Efectele adverse ale vaccinurilor. Din acest motiv, este important ca furnizorul principal de îngrijire a câinelui, să vă informați bine. Faceți propria dvs. cercetare și evaluați necesitatea unei alte vaccinări sau rapel pentru câinele dvs., deoarece sistemul său imunitar nu este o jucărie. Prin a fi prea prudent, puteți face mai mult rău decât bine pentru animalul dvs. de companie!

Spaying și sterilizare

Pictogramă spay și neutru

Când vine vorba de prevenirea cancerului, Spaying (câinii de sex feminin) și neuterizarea (câinii de sex masculin) au atât beneficii, cât și dezavantaje. De exemplu, cercetările sugerează că Spaying un câine de sex feminin va reduce semnificativ riscul de cancer mamar Dacă ea este spayed după prima ei căldură. Se sugerează că câinii de sex feminin care nu sunt niciodată spionați sau care sunt spayed după al cincilea căldură vor conduce cel mai mare risc de dezvoltare a cancerului mamar.

Spaying câinele tău de sex feminin va fi, de asemenea Eliminați posibilitatea dezvoltării cancerului ovarian sau uterin, Pe măsură ce uterul și ovarele nu mai sunt prezente. În plus, prin neuterizarea câinilor de sex masculin, amenințarea cu cancer testicular este complet îndepărtată împreună cu testiculele în sine. Se crede de asemenea un câine de sex masculin Reduceți șansele unui câine de a dezvolta cancer de prostată (deoarece este adesea legată de o prezență de testosteron), deși sunt necesare mai multe dovezi pentru a susține această teorie.

Proprietarii de câini trebuie să-și amintească că, deși spargerea și sterilarea pot împiedica și elimina anumite tipuri de cancer, există încă cancer deoparte de acestea pe care câinele dvs. poate fi predispus genetic la. Anumite tipuri de cancer sunt, de asemenea, considerate a fi mai frecvente în câinii spayed și sterilați, cum ar fi Tumorile celulelor de celule, limfom și Hemangiosarcoma. Când încercați să decideți dacă să vărutați câinele dvs., este mai bine să luați în considerare ceea ce este mai bine pentru sănătatea și bunăstarea sa generală - încercați să nu o bazați pe factorul de cancer singur.

Dieta sănătoasă

Icoana dieta de dog

Da, la fel ca în lumea umană, au existat numeroase articole, rapoarte și pretenții despre care alimentele vor și nu ne lasă pline de cancer. Fără dovezi extinse concrete este greu de știut care dintre ele să creadă. Cu toate acestea, nu există nici un rău în luarea consiliului dietetic expert la bord și încercarea de ao încorpora în dieta câinelui dvs. acolo unde este posibil. Dacă duce la o dietă de câine mai sănătoasă, apoi la mare!

Dacă sunteți în căutarea de a preveni cancerul la câinele dvs. să acorde o atenție la ceea ce îl hrănești deja. Suplimentele nesănătoase, tratează de calitate scăzută și alimentele de câine prelucrate pot contribui negativ la procesele metabolice ale câinelui, deschizând ușa cancerului! Aceste produse sunt legate, de asemenea, de obezitatea la câini, ceea ce mărește semnificativ șansele sale de a dezvolta cancer.

Iată câteva dintre cele mai bune alimente considerate a menține cancerul la Bay la câini (cel mai bine administrat câinilor în cantități mici):

  • Afine - conține acid ellagic care blochează căile metabolice care pot duce la dezvoltarea cancerului.
  • Dovleac - conține niveluri ridicate de beta-caroten care reduce rata de creștere a cancerului și ajută la scăderea corpului de substanțe care cauzează cancer.
  • Mere - descrisă ca o alimentație antiangiogenă care poate împiedica vasele de sânge existente care formează noi vase de sânge. Când o tumoare crește, se bazează pe aceste noi vase de sânge - fără acestea, devine foame de oxigen și nutrienți și nu pot supraviețui.
  • Turmeric - conține curcumina antioxidantă care poate inhiba dezvoltarea tumorilor.
  • Ulei de cocos - conține acizi grași care sunt buni pentru pielea câinelui dvs. și pot eradica leziuni precanceroase și brațul împotriva creșterii canceroase a pielii. De asemenea, se consideră că protejează împotriva anumitor bacterii care cauzează cancer.

În general, dacă vă puteți permite acest lucru, hrăniți câinele a Dieta de casă (brută sau gătită nu contează cu adevărat) peste alimente uscate sau conservate. Nutrienții sunt mult mai biodisponibilă și profilul nutrițional general este incredibil de mai mare. Cu toate acestea, este incontestabil că hrana pentru câini de casă este mult mai puțin convenabilă în timp ce este mult mai pricier.

Creșteți exercițiul

Pictogramă de exerciții de câine

Poate părea evident, dar un câine sănătos nu poate conduce un stil de viață sedentar. Da, adevăratul său că unele rase pot avea nevoie de mai mult exercițiu decât alții, dar este important ca câinele dvs. (indiferent de dimensiunea sa) să devină 30-60 de minute de exerciții zilnice. Exercițiul vă va ajuta câinele să mențină o greutate sănătoasă și să evite obezitatea care este legată de cancer (la fel ca la om). De asemenea, va păstra metabolismul câinelui dvs. care tipărește, ceea ce este important pentru menținerea funcțiilor fizice vitale, inclusiv respirația, funcțiile creierului și frecvența cardiacă.

Există diverse alte beneficii pentru a vă exercita, cum ar fi nivelurile de stres reduse, creșterea eficienței în îndepărtarea toxinelor din organism și crearea unui sistem imunitar mai robust. Cu alte cuvinte, Exercitarea îmbunătățește calitatea generală a vieții unui câine, lăsându-le mai puțin vulnerabile la boală în general. Exercitarea cu câinele dvs. solidifică, de asemenea, legătura pe care o aveți împreună, ceea ce este bun pentru amândoi! Cu cât știți mai bine câinele dvs. și cu cât petreceți mai mult timp cu ei, cu atât mai probabil veți ști dacă ceva este în neregulă cu sănătatea lor.

Pentru a vă opri și câinele dvs. de a vă plictisi, s-ar putea ajuta să variați exercițiul. Poate luați câinele dvs. pentru alergare, plimbări, drumeții și lăsați-l să înoate dacă asta se bucură. Încercați să vizitați noi locații și să schimbați intensitatea exercițiului - dacă devine o corzi, veți fi mai puțin probabil să faceți acest lucru și câinele dvs. va suferi ca rezultat.

Evitați majoritatea suplimentelor

Pictogramă de suplimente pentru câini

Suplimentele pot face parte dintr-o dietă sănătoasă, echilibrată pentru câinele dvs. dacă sunt date corecte. Mulți câini mestecă și tratează că pretenția de a adăuga vitamine și minerale sunt foarte mari în carbohidrați - de obicei carbohidrați simpli pentru a face mai ieftin și mai rău pentru câine. Din păcate, acestea sunt doar ceea ce celulele tumorale canceroase trebuie să crească și să supraviețuiască. S-ar putea să vă hrăniți mai degrabă hrănirea cancerului câinelui decât câinele!

Suplimentele de înaltă calitate (cum ar fi uleiurile de pește de câine) nu sunt un tratament de cancer magic și nu vor împiedica neapărat câinele să obțină cancer. Cu toate acestea, din nou, ele contribuie pozitiv la sănătatea generală a câinelui, care nu poate fi un lucru rău. Investiți în unele Gustări de câini cu proteine ​​naturale și câini cu un singur ingredient tratează și întotdeauna, Începeți prin citirea listei de ingrediente. Atât alimentele umane, cât și pentru câini se laudă de multe ori pe față, dar au o mulțime de născi ascunse în ingredientele enumerate de la spate (și acest lucru este, de obicei, în tipărire mică).

O dietă bogată în proteine ​​vă asigură că câinele dvs. poate crește, repara și menține mușchiul. Pe lângă căutarea de a preveni cancerul la câinele dvs., este, de asemenea, important să vă asigurați că câinele dvs. este cât mai puternic și sănătos posibil. În acest fel, în caz de apariție a cancerului, el are cea mai bună șansă posibilă de a lupta. Cercetările au arătat, de asemenea, că acizii grași omega-3 (găsiți în uleiurile de pește) îmbunătățesc sistemul imunitar și inhibă creșterea și dezvoltarea anumitor tumori canceroase.

Mediu inconjurator

Pictograma Poluare

În viața de zi cu zi haotică, uneori poate fi ușor să uitați cum unele dintre acțiunile dvs. de rutină pot afecta câinele dvs. De exemplu, puteți merge câinele dvs. de-a lungul unui loc ocupat pavajul poluat în fiecare zi, mai degrabă decât să-l ducă în parc. Poate mai repede, mai convenabil, mai puțin noroios? Dar cu siguranță nu este cea mai sănătoasă opțiune pentru câinele dvs. Mașinile pot să se grăbească trecutul, chicking emisiile pe care câinele dvs. îl inhalează, necunoscut pentru dvs. Este dificil să știți exact ce fac aceste fumuri în interiorul corpului câinelui dvs. și acest lucru se referă la acest lucru.

Pesticide sunt, de asemenea, extrem de dăunătoare câinilor și câinele dvs. poate fi în pericol dacă le folosiți în grădină sau umblați câinele oriunde au fost pulverizate. Pesticide inhalare a fost legată de o prevalență sporită a limfomului canin. Evitați să vă luați câinele oriunde știți că este puternic poluat de pesticide sau emisii de gaze de eșapament. Stick la parcuri și spații verzi deschise care sunt departe de drumurile principale și nu sunt utilizate pentru agricultură.

Nu numai că există pericole în afara, Există, de asemenea, un risc pentru câinele dvs. acasă Dacă fumezi în mod regulat în interior sau utilizați produse de curățare care nu sunt în siguranță. Câinele tău nu poate vorbi cu tine să-ți spui cum pot afecta aceste comportamente, astfel încât să ia inițiativa și să gândească în numele animalului dvs. de companie - dacă credeți că faceți ceva sau folosiți în casa dvs. este poluarea plămânilor pentru animalele de companie , apoi faceți o schimbare!

Lumina zilei

Icoana zilei

Nu ți-ar plăcea dacă cineva te-a ținut în interior toată ziua în fiecare zi, așa că nu-ți asumi că câinele tău este diferit. Câinii sunt creaturi ale mamei naturii - ei iubesc să alerge, să furajeze, săniți și să explorați. Când cumpărați sau adoptați un câine, viața lui este în mâinile voastre; Ce mănâncă, cât de des merg afară și cât de sănătoși sunt toți la tine, așa că nu te bucuri de mulțumire! Lumina zilei nu a fost dovedită pentru a preveni direct cancerul, dar contribuie la o sănătate generală bună, ajutând la cancer.

Natural, nefiltrat Lumina zilei are numeroase beneficii pentru sănătate pentru câinele dvs, De exemplu, activează căile metabolice esențiale, dintre care multe sunt hormonale. Ea influențează ritmul circadian al câinelui, care este responsabil pentru:

  • Producția de hormoni
  • Procese biologice cheie
  • Regenerarea celulelor
  • Modele de activitate a creierului

Pentru cele mai bune rezultate, se recomandă ca câinele dvs. să fie expus la lumina soarelui în schimbul soarelui și ar trebui să fie scos dimineața devreme, la jumătatea zilei și în timpul după-amiaza târzie / apusul soarelui. Dacă acest lucru nu este posibil datorită angajamentelor de lucru, luați câinele cel puțin o dată pe zi și asigurați-vă că el sau ea nu este niciodată lăsată în întuneric complet în timpul zilei - Lăsați perdelele și jaluzelele deschise. De asemenea, merită să plătiți un câine profesionist Walker pentru a vă lua câinele în timpul zilei în timp ce sunteți la locul de muncă.

Lumina zilei va contribui, de asemenea, la starea de spirit a câinelui; Este probabil să se simtă calman și mai relaxat dacă este permis să interacționeze frecvent cu natura - trebuie să fi observat cât de fericit este câinele dvs. atunci când este afară. Nu subestima puterea soarelui, chiar și în timpul iernii! Lasă câinele tău să fie un câine!

Frustrare, depresie și stres

icoane de nori întunecate

La unii s-ar putea să sune prost, dar bunăstarea emoțională a câinelui ar putea fi legată de cât de probabil este să dezvolte cancer. Stresul emoțional poate slăbi în mod semnificativ sistemul imunitar, făcându-ți câinele mai susceptibil la boală. Câinii sunt animale inteligente și simțitoare care sunt conștiente de negativitate în împrejurimile lor imediate.

Sa sugerat că câinii sunt, de asemenea, suficient de inteligenți pentru a empatiza cu emoția umană. Din acest motiv, este important să urmăriți modul în care vorbiți cu câinele dvs. și cu alții din gospodărie. Încercați să nu vă expuneți câinele la Exploziile intense de emoție negativă - Când strigați la altul, luați în considerare câinele dvs! S-ar putea să-i cauți stresul.

Câinele dvs. poate deveni, de asemenea, frustrat sau deprimat dacă nu se plimba în mod regulat. Câinii nu citesc cărți sau nu se uită la filme, dar acest lucru nu înseamnă că nu se plictisesc. Fiziologic, câinii sunt proiectați să fie în afara, îmbrățișând natura. Deși s-ar putea să fie fericiți să se ciocnească și să se hrănească cu voi în seara, ei au nevoie încă de propria lor formă de stimulare, ceea ce pentru ei se plimba și se joacă. De asemenea, au nevoie de beneficiile de la lumina soarelui, după cum sa discutat mai sus.

Ar fi iresponsabil să cumpere un câine și să presupună că viața sa începe când ajungi acasă de la locul de muncă - Dacă vă îngrijorați că câinele dvs. este lăsat singur în timpul zilei, luați în considerare plătiți pe cineva să se joace cu el sau să-l umblați. Regula generală nu ar trebui să fie în afara vederii, din minte.

Reduceți utilizarea produselor de purici și bifați

Pictograma Plea

Problema cu multe produse de purici și de căpușe pentru câini este că pot conține presupuse insecticide carcinogene, cum ar fi tetrachlorvinfos (studiu). Substanțele carcinogene sunt cele care sunt considerate cauzatoare de cancer. Multe tradiționale Bifați și coliere de purici conținea aceste substanțe toxice la niveluri nesigure, care pot fi letale dacă sunt ingerate oral sau absorbite de piele.

Multe dintre produsele mai moderne de purici au marje de siguranță mai mari după descoperirea posibilității lor posibile de provocare a cancerului. Ei tind să utilizeze mai multe insecticide naturale, cum ar fi Deltamethrin care sunt considerate mai sigure pentru câini și oameni. Colierele homeopatice și colierele de purici sunt, de asemenea, încurajate în timp ce se bazează pe ingrediente naturale, cum ar fi lemongrass și mentă, mai degrabă decât substanțe chimice toxice. Dacă doriți să cumpărați un tratament de purici pentru câinele dvs., alegeți întotdeauna cea mai sigură, cea mai naturală opțiune.

Ca și în cazul în care are potențialul de a intra în sângele câinelui sau tractul digestiv al câinelui dvs., întotdeauna trecați cu precauție extremă. Verificați bine etichetele și dacă sunteți vreodată nesigur în legătură cu oricare dintre ingredientele de pe etichetă Uită-te Sau consultați un expert. Dacă aveți o pisică, este, de asemenea, esențială pentru a vă asigura că orice tratamente de purici sau bifați pe care le utilizați pe el nu vor face rău câinelui. Pisicile și câinii sunt diferiți fiziologic, deci ceea ce poate fi sigur pentru pisica dvs. poate fi mortal pentru câinele dvs. (și invers).

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Top 10 sfaturi pentru a preveni cancerul la câini