Leptospiroza la câini

Leptospiroza la câini

Leptospiroza la câini este a Infecția bacteriană potențial letală care pot fi transmise altor animale și la oameni, de asemenea. Prin urmare, este esențial ca toți proprietarii de câini să-și consolideze sistemul imunitar al câinelui, astfel încât să poată eradica amenințarea ori de câte ori se întâlnește.

Ce este leptospiroza la câini

Leptospiroza este A Infecția bacteriană care pune viața în pericol care afectează în mod obișnuit câinii cauzați de bacterie Leptospira. Această bacterie vine în diferite tulpini numite Serovars. Dintre acestea, în principal patru pot contamina câinii domestici:

  1. Leptospira Canicola - Câini
  2. Leptospira Grippotyphosa - opossumuri, skunks, ratonii, veverițe și rozătoare mici
  3. Leptospira icterohaemoragiae - porci și șobolani
  4. Leptospira Pomona - porci, bovine, cerbi, ratonii și skunks

În plus, este important să fim conștienți de faptul că Leptospiroza este A Infecția zoonotică, ceea ce înseamnă că starea se poate răspândi de la animale infectate la oameni. În afară de câini și oameni, această bacterie este cunoscută, de asemenea, că infectează pisicile, deși într-o măsură mai mică. Animalele sălbatice, inclusiv opossum, skunks și ratonii, pot, de asemenea, să o primească. Animalele este, de asemenea, uneori infectată. Bacteriile Leptospira, de obicei, locuiesc în rinichi și începe să se reproducă din interior.

Prevenirea leptospirozei la câini
Leptospiroza la câini: evitați stagnarea apelor, rozătoarelor și animalelor sălbatice.

Simptomele de leptospiroză la câini

Simptomele de leptospiroză pot dura până la 12 zile pentru a se manifesta. Dacă bănuiți că câinele dvs. a contractat infecția, privește simptomele precum:

  • dureri musculare și rigiditate
  • depresie și oboseală,
  • vărsături,
  • febră,
  • slăbiciune generală,
  • scăderea apetitului,
  • inflamația ochilor (uveită)
  • și deshidratarea.

Alte indicații ale condiției pot fi conjunctivită, icter, anemie hemolitică, tuse, diaree, și respiratie dificila.

În timp ce toate aceste simptome sunt îngrijorătoare, cel mai grav simptom este insuficiență renală, care apar cu sau fără insuficiență hepatică. Gumele cu o culoare roșie închisă și o membrană mucoasă umflată sunt câteva simptome ale bolii. În cazul cățelelui, ar putea exista o descărcare sângeroasă de fluid vaginal care poate, de asemenea, să indice o infecție cu leptospiroză.

Uneori, S-ar putea să nu existe nici un simptom vizibil de boală, Deoarece infecția poate fi, de asemenea, asimptomatică. Dar dacă găsiți oricare dintre simptomele menționate, ar fi o idee bună să verificați câinele dvs. de un medic veterinar, cel puțin pentru pacea minții.

Cauzele leptospirozei la câini

Infecția este cauzată de o serie de bacterii strâns legate de Genul Leptospira. Aceste bacterii pot fi găsite în întreaga lume în apă și sol, fiind mai frecvente în regiunile cu climate calde și precipitații mari anuale.

Motivul principal pentru un câine care se infectează este prin consumul de apă contaminată, de obicei din corpurile de apă stagnante, cum ar fi iazurile. Alte modalități de a alege infecția în sus este de venind în contact direct cu un alt animal infectat, Urina sa, sau pur și simplu prin consumarea de carne infectată de Leptospira. Un animal infectat poate fi teoretic o sursă de bacterii timp de luni și ani după ce a fost inițial infectată, cu condiția să supraviețuiască atât de mult.

În fiecare an, majoritatea medicilor veterinari văd o creștere a infecțiilor cu leptospiroză înregistrată din iulie până în decembrie. De asemenea, cu o populație în plină expansiune de rozătoare mici, șobolani, skunks și rafoane în orașele noastre și zonele rurale, riscul de infecție de către unul dintre leptospira serovars este mai mare decât oricând.

Cum este diagnosticată leptospiroza pentru câini?

Când obțineți animalul dvs. de companie la veterinar, el poate verifica starea vaccinului de leptospiroză a câinelui, în timp ce vi se poate pune întrebări cu privire la faptul dacă a fost expusă bacteriilor și dacă există o istorie a unor afecțiuni. Se poate face și o examinare fizică completă pentru alte informații clinice relevante.

Diagnosticul pentru o infecție de leptospiroză este de obicei confirmată după Testarea probelor de urină. Un alt mod este de a verifica pentru un cantitatea tot mai mare de anticorpi la leptospira, care prezintă o reacție imună activă într-un test numit testul de aglutinare microscopică (MAT, citiți studiul.)

Cum de a preveni leptospiroza la câini

Ca o infecție bacteriană potențial letală, proprietarii de câini doresc să cunoască cele mai bune modalități de a preveni leptospiroza la câini. Deci, sistemul imunitar al câinelui construiește mecanismele de apărare adecvate care vor putea lupta și eradica o tulpină de leptospiroză în ziua în care se întâlnește.

Vaccinul de leptospiroză

Poti vaccina Câinele tău împotriva leptospirozei. Dar un dezavantaj al vaccinării este că există multe tulpini de bacterii Leptospini și doar câteva vaccinuri împotriva unora dintre ele. Cu toate acestea, acestea sunt încă utile pentru a păstra bacteriile la Bay și Majoritatea medicilor veterinari recomandă vaccinarea pentru câini care riscă riscul de expunere, Ca cei care trăiesc în locații relativ neigienice.

Vaccinurile sunt, totuși, contraindicate pentru câinii bolnavi, gravide, asistența medicală, deja infectați sau au imunitate slabă. Asigurați-vă că vă consultați medicul veterinar înainte de a vă decide să vă vaccinați animalul de companie.

Efectele secundare ale vaccinului

În mod ironic, vaccinul pentru leptospiroză poate provoca, de asemenea, unii nedorite și potențial disconfort de efecte secundare. Acestea includ letargia și pierderea apetitului. Unii câini pot începe să dezvolte erupții cutanate pe anumite părți ale corpului lor.

Rasele de jucărie tind să intre șoc anafilactic După administrarea acestor vaccinuri. Puteți aduna dacă vor intra într-un șoc prin simptome precum diareea, vărsăturile, urinarea frecventă, salivarea excesivă, creșterea frecvenței cardiace, convulsii. Câinele poate intra chiar într-o comă ca rezultat al vaccinului.

Câini în mod natural revista, Un blog online cunoscut pentru respingerea comportamentelor veterinare regulate, a mers în măsura în care a spus că vaccinul de leptospiroză a fost nu este eficace. Aceasta este o întindere pe care nu aș face-o personal.

Având în vedere anumiți factori de mediu

Dacă locuiți într-o zonă cu șanse mai mari ca câinele dvs. să se infecteze, cum ar fi zonele cu locuințe sălbatice considerabile sau rezervoare de apă stagnante murdare, împiedica cainele să se aventureze pe cont propriu.

Nu lăsați niciodată animalele de companie să înoate sau să bea din iazuri sau râuri în mișcare lentă sau orice alt corp de apă stagnantă. Păstrați-o de la rozătoarele de vânătoare și alte animale sălbatice, care sunt, de asemenea, purtători ai bacteriilor. Dacă luați câinele în parc pentru o plimbare, asigurați-vă că nu ați lăsat-o niciodată din vedere.

Cum să evitați să vă afectați?

Trebuie Practicați precauția extremă la manipularea câinilor infectați Deoarece, așa cum am menționat mai sus, puteți deveni infectați direct de la câinele dvs. Starea se poate transforma ca fiind amenințătoare de viață atât pentru animalele de companie, cât și pentru tine. Utilizați întotdeauna mănuși atunci când manipulați câinii suspectați de a fi infectați cu leptospiroza. Întotdeauna spălați-vă mâinile cu atenție odată ce ați terminat. Păstrați câinele infectat departe de copii, oameni vârstnici, femei însărcinate și care alăptează.

În plus, este important să rețineți că, chiar dacă un câine aparent a fost vindecat, poate totuși să vărsăm bacteriile prin urină. Trebuie să fiți în pălărie cel puțin pentru câteva zile doar pentru a fi pe partea mai sigură.

Pentru a fi perfect aprofundată, De asemenea, trebuie să verificați și să vindecați orice alt animal de companie prezent în gospodăria dvs. Adu-le pe toți împreună pentru a evita un animal de companie curat să se întoarcă și să se joace cu un alt animal de companie infectat, doar pentru ao prinde din nou.

Tratamentul de leptospiroză pentru câini

În Cazuri acute, Câinele trebuie să fie spitalizat, iar fluidele intravenoase trebuie să înceapă să păstreze deshidratarea în control. Dacă câinele are sângerări interne, poate fi, de asemenea, necesară o transfuzie de sânge. Asigurați-vă că ați făcut-o Asigurare de câine este suficient de bun pentru a acoperi astfel de facturi de înaltă performanță.

Cea mai devreme a început tratamentul, cu atât mai bine șansele de supraviețuire. Metoda obișnuită este prin Administrarea antibioticelor. Dacă infecția este diagnosticată într-o etapă timpurie, cursul preferat de tratament este fie penicilină sau doxiciclină. Cu toate acestea, aceste medicamente sunt inutile în cazul în care infecția a ajuns la stadiul de transport, necesitând antibiotice mai puternice tetraciclines, și fluorochinolone.

Perioada de prescripție durează cel puțin 4 săptămâni. Sa nu uiti asta Acestea sunt antibiotice puternice și efectele lor secundare se pot dovedi a fi la fel de severe ca și infecția pe care o tratează. Să cunoști în prealabil cele posibile efecte secundare, vorbind cu veterinarul și citirea corectă a etichetei de medicamente.

Puncte de preluare

În concluzie, Leptospira este bacteria care provoacă infecția și vine în mai multe tulpini. Unele dintre ele se găsesc în ape murdare, în timp ce alții favorizează rozătoarele mici ca gazde.

Vaccinul disponibil oferă o bună protecție împotriva unora dintre aceste tulpini, dar nu toate acestea. Prin urmare, ca proprietarul câinelui, totuși trebuie să vă păstrați câinele departe de stagnarea apelor murdare și a pădurilor, în special în zonele cunoscute în mod obișnuit pentru nivelul ridicat de infecții de leptospiroză. Bacteriile, cum ar fi climatul cald și umed, și se află la vârful său în Statele Unite din iunie și iulie.

Leptospiroza la câini este o infecție potențial care amenință viața transmisă de una dintre cele zece tulpini de bacterie leptospira.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Leptospiroza la câini