Mange în pisici: cauze și tratament

Mange în pisici - Cauze și tratament

Mange sau scabie este o afecțiune foarte mâncărime, care este foarte frecventă în rândul câinilor. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă automat că prietenul dvs. felin este deja imun la o astfel de condiție. În timp ce Mange este destul de neobișnuit la pisici, este prezent cu multe dintre simptomele caracteristice ale canin mange. Există zgârieturi intense sau chiar zgârieturi frenetice. Acest lucru poate duce la pierderea de păr neagră sau chiar la o anumită zonă din pielea animalului dvs. care arată că a fost mâncată de molii. Mange în pisici nu poate fi la fel de comună ca și mange la câini, dar ele apar în special în gospodăriile sau cartierele în care există o interacțiune între aceste două animale de companie. Învățarea mai mult despre această condiție ar trebui să vă ajute să oferiți o îngrijire mai potrivită pentru animalul dvs. de companie felină.

Ceea ce este mange și ceea ce o face?

Prin definiție, Mange este utilizat pentru a descrie un tip de afecțiune a pielii cauzată de anumite specii de acarieni, în special cele care sunt parazitare prin natura. Cu alte cuvinte, Mange este reacția pisicii ca răspuns la activitățile acarienilor pe corpul său.

pisica cu mange

Acarienii sunt de fapt artropode care aparțin aceleiași clase ca păianjeni, scorpioni și căpușe, precum și multe alte ciuperci nevertebrate de opt picioare. Trebuie remarcat faptul că nu toți acarienii sunt paraziți; Unii trăiesc de fapt pe plante, în sol și chiar în apă. Ele servesc o varietate de roluri în ecosistem, cum ar fi descompunerii. Tipurile parazitare de acarieni sunt cunoscute pentru a provoca alergii, precum și alte boli din cauza celorlalte microorganisme pe care le transmit către o nouă gazdă.

Acarienii paraziți nu afectează doar câinii și pisicile. Ele pot afecta, de asemenea, animalele și animalele sălbatice, cum ar fi urșii, coioții și cougars. Păsările și reptilele sunt, de asemenea, cunoscute a fi afectate de acești acarieni. Dar având în vedere faptul că există diferite specii de acarieni, doar o mână poate produce manifestările clasice acum ale lui Mange.

În prezent există două tipuri de mange care afectează populația felină.

  • Sarcoptic mange sau scabie felină

Sarcoptic Mange este cauzată de acarianul cunoscut sub numele de Notoedres Chi, deși destul de puțin frecvent, poate fi cauzat și de sarcoptes scabiei. În trecut, Notoedres Cati a fost considerat a fi un subtip al sarcoptelor Scabiei. Acest lucru duce la un tip de mange care se numește mange notoedric sau mange sarcoptic. Notoedres cati trăiesc în umflături adânci în stratul exterior al pielii pisicii. În unele cazuri, burrows sunt atât de profunde încât ajung la stratul lucidum și granulozum. Deoarece acarianul se umflă adânc în epiderma pisicii, provoacă mâncărime intensă, precum și pierderea părului netede. Acest lucru poate duce la uscarea și scalarea pielii și să devină mai susceptibilă la infecțiile secundare.

  • Demodectic mange

Dange demodectic în pisici este cauzată de două tipuri de acarieni, Demodex Glyi și Demodex Cati, dând naștere la Glyi demodectic și respectiv cati demodectic. Demodex Glyi este mai degrabă un locuitor de suprafață, mai degrabă decât un retroactiv. Cu toate acestea, poate provoca în continuare mâncărime extreme care pot deschide calea pentru infecțiile secundare. Acestea sunt critteri scurți și stubby care pot fi ușor transmise oricând. Pe de altă parte, Demodex Cati sunt multe asemănătoare cu canisul demodex al câinilor. Ele sunt opusul lui Demodex Glyi - lung și slab. Ele sunt găsite în cea mai mare parte în foliculii de păr care se pot răspândi în pielea înconjurătoare. Acest lucru duce la o formă localizată, fie la un tip mai generalizat de mange demodectic.

Cum se găsesc pisicile?

Mange este relativ neobișnuit printre pisici, este sigur. Cu toate acestea, din cauza interacțiunii dintre pisici și câini și alte animale, atât în ​​casă, cât și în mediul înconjurător, este posibil ca pisicile să obțină acarieni care provoacă acest tip de afecțiune a pielii.

Pisicile care au o interacțiune strânsă cu câinii care sunt infectați în prezent cu Sarcoptes Scabiei pot deveni rezervări temporare pentru acest tip de acarieni. Acest lucru poate duce la prurit și mâncărime tranzitorii care nu este într-adevăr atât de intensă sau nu durează atât de mult. Cu toate acestea, există o observație generală că pisicile cu un sistem imunitar compromis pot dezvolta leziuni care produc mâncărime persistente. Feline Scabies se găsește în cea mai mare parte printre pisicile sălbatice sau vagabonice, în special cele care trăiesc în condiții de mediu extrem de nesanitar. Ele sunt, de asemenea, găsite în pisicile care trăiesc în locuri aproape de habitat de iepuri și vulpi.

Dacă scabiele feline pot fi ușor transmise de la alte animale, mange demodectică la pisici nu poate, cu excepția cazului în care sistemul imunitar al pisicii este compromis. Experții spun că dezvoltarea de mange demodectică la pisici este mai mult o indicație a eșecului sistemului său imunitar în protejarea acesteia împotriva acestor acarieni, mai degrabă decât a patologiei reale pe care le provoacă aceste organisme. Noțiunea actuală este că pisicile trebuie să fie infestate de un număr mare de acarieni demodectici pentru ca boala să se prezinte.

Aflați mai multe despre Probleme cutanate de pisici

Cum știu dacă pisica mea are mange?

Este destul de ușor să afli dacă pisica ta are mange, deoarece starea este în mare parte limitată la piele. Ca atare, orice schimbare în apariția pielii, inclusiv cea a foliculilor de păr, vă poate duce să suspectați că prietenul tău feline poate avea mange. Acest lucru este valabil mai ales dacă simptomele pielii pe care le vedeți sunt însoțite de zgârieturi frenetice de pisica ta.

Deoarece scabiele sarcoptice sau scabiele felină se caracterizează de Notoedres Cati, de fapt, se înfruntă adânc în stratul exterior al pielii pisicii, manifestările pot fi extrem de severe comparativ cu mange demodectic în pisici. Burrows provoacă inflamație localizată care poate duce la roșeață, căldură și umflături în zona afectată. Celulele mastocite și alte celule de țesut sunt deteriorate, eliberând o varietate de substanțe pro-inflamatorii, inclusiv histamina și heparina. Este histamina care provoacă mâncărimea intensă că nici o cantitate de zgârietură nu va ușura vreodată. Modificările inflamatorii care apar la și înconjurarea burrow duc la keratinizarea straturilor mai profunde care formează cruste și fulgi ca mătreața. Modificările inflamatorii afectează, de asemenea, foliculii de păr adânc în piele, ceea ce duce la pierderea părului care poate fi cel mai bine descris ca neagră.

Leziunile se pot dezvolta, de asemenea, din cauza pauzelor în integritatea pielii, care poate fi înrăutățită de zgârierea intensă a pisicii. Leziunile se pot întări cauzând părul sau blănurile din țesutul care urmează să fie comprimat, conducând la pierderea părului. Din păcate, niciun păr nou nu va crește, de asemenea, în această parte a pielii din cauza schimbărilor fiziologice la nivelul țesutului.

Principala problemă în mange sarcoptic este riscul de infecții secundare ale pielii. Pielea este casa mai multor specii de bacterii si ciuperci care in mod normal nu produc infectii din cauza barierei oferite de piele. Din păcate, zgârierea duce la pauze în integritatea pielii, lăsând deschideri pentru bacterii și ciuperci pentru a intra în straturile interioare ale pielii. Aceasta este ceea ce cauzează infecțiile secundare ale pielii.

Mange în pisici

Manage demodectic, pe de altă parte, este de obicei mai blândă decât mange sarcoptic, deoarece Demodex Glyi și Demodex Cati afectează numai suprafața pielii și, respectiv, foliculii de păr. Ca atare, se poate spune că aceste organisme sunt mai superficiale în comparație cu sarcoptele Scabiei sau Notoedres Cati care au nevoie de a urca adânc în interiorul epidermei.

În timp ce Demodex Glyi locuiește doar suprafața pielii pisicii, ea poate produce încă iritație locală care poate deteriora țesuturile pielii sub ea. Aceasta eliberează substanțe pro-inflamatorii care provoacă mâncărime, roșeață și umflarea superficială intensă. Este ca o furnică mușcă pielea. Este pe suprafața pielii, dar poate lăsa în continuare semne de poveste ale mușcăturii. Demodex Gdio provoacă mâncărime intensă, ceea ce duce la zgârieturi frenetice. Odată ce integritatea pielii pisicii este spartă, leziunile se pot dezvolta și pot apărea infecții ale pielii secundare.

Demodex cati, deoarece afectează în primul rând foliculii de păr, poate produce o pierdere de păr neagră ca principala sa manifestare clinică, în special zonele din jurul pleoapelor, gâtul, bărbia și fața. Leziunile localizate pot forma, de asemenea, pe măsură ce pisica mișcă din greșeală acarianul spre baza arborelui de păr care provoacă inflamație localizată și mâncărime. Dacă există leziuni în cel puțin 5 zone diferite ale corpului pisicii, acesta este clasificat ca o mange demodectică de felină generalizată. În caz contrar, dacă este limitat doar la o anumită zonă, atunci este localizat.

Cum este diagnosticată Mange?

Sarcoptic Mange, deoarece se umflă adânc în piele, necesită răzuirea pielii și examinarea țesuturilor pielii răzuite sub microscop. Acest lucru ajută la asigurarea unei identificări mai definitive a Notoedres CATI sau a sarcopilor neobișnuit Sarciei în stabilirea prezenței mangelor sarcoptice la pisici sau la scabie felină.

Pe de altă parte, deoarece Demodex Cati și Glyi se găsesc pe foliculii de păr și suprafața pielii, identificarea vizuală este o necesitate. Din păcate, acest lucru nu poate fi foarte ușor, deoarece sunt mici. De asemenea, scrapurile cutanate pot fi examinate sub microscop. Examinarea microscopică a părului pisicii poate contribui, de asemenea, la identificarea prezenței lui Demodex Cati. O alternativă mult mai sigură este să examineze scaunul pisicilor. Deoarece felinele sunt groomers fastidios Există o probabilitate puternică că vor ingera acarienii care provoacă mange demodectic și acestea vor fi prezente în scaun.

Cum poate fi tratată mange în pisica mea?

Identificarea organismului cauzal al lui Mange în pisici deschide calea pentru o rezolvare mai reușită a problemei, deși experții spun că starea pielii se soluționează în mod obișnuit pe cont propriu. Gestionarea Mange în pisici este o combinație de eliminare a organismului și de gestionare simptomatică.

VET-ul dvs. vă poate oferi medicamente care au proprietăți de acaricid. Există flea și bifați medicamente care sunt, de asemenea, eficiente împotriva mangelor sarcoptice și demodectice. Aceste CAT Tratamente de purici poate fi o modalitate excelentă de ucidere și controlare a acarienilor de manange. Acestea sunt disponibile în aplicațiile topice la fața locului sau ca șampoane și scufundări. Lucrul important de reținut este să rămânem la un brand pe care veterinarul dvs. a recomandat cum știe exact ce ingredient activ ar trebui să primească pisica dvs.

Un alt punct pentru a ține minte este să nu folosiți niciodată tratamentul cu purici care este destinat numai câinilor. Multe dintre aceste produse sunt foarte eficiente în uciderea dăunătorilor la câini, dar pot fi foarte toxici pentru pisici, așa că aveți grijă.

Tratamentele de purici cu proprietăți acaricide ucid numai acarienii invadatori. Cu toate acestea, nu ușurează imediat simptomele de mâncărime intensă sau chiar inflamație, deoarece aceste manifestări vor persista mult după ce acarienii sunt uciși. Deoarece astfel de antihistaminice pot fi acordate animalului dvs. de companie într-un efort de a minimiza intensitatea mâncării.

Dacă există o infecție secundară a pielii, medicamentul antimicrobian adecvat va trebui administrat. Dacă este o infecție fungică, vă puteți aștepta ca tratamentul antifungic să fie mai lung decât terapia antibacteriană, deoarece ciupercile sunt mai rezistente decât bacteriile.

Cum pot să-mi protejez pisica împotriva lui Mange?

Sarcoptic Mange în pisici este cel mai adesea legat de transmiterea interspozitivă a agentului cauzal. Ca atare, singura modalitate prin care vă puteți proteja cu adevărat animalul împotriva lui Sarcoptic Mange este să le țineți departe de câini și de alte animale care pot apărea acești dăunători. Păstrarea animalului de companie în interiorul casei dvs. ar trebui să facă truc.

Feline cu Mange

Mange demodectic este aproape întotdeauna asociat cu o funcționare a sistemului imunitar compromis. Îmbunătățirea sistemului imunitar al animalului dvs. de companie prin alimentație bine echilibrată și alimente de feline care sunt bogate în antioxidanți și acizi grași esențiali este adesea o alegere înțeleaptă.

În legătură cu o postare: Cele mai bune alimente pentru pisici umede

Dacă animalul dvs. de companie are deja oinge feline și aveți alte animale de companie în casa dvs., asigurați-vă că le tratați și. În caz contrar, opriți doar unul de la infectare. Odată ce tratamentul a dispărut, acarienii de la ceilalți dăunători vă pot reinfesta pisica dreaptă.

Asigurați-vă că vă curățați și obiectele de companie. Acest lucru poate include vacuarea așternutului, jucăriile preferate, gulerele și chiar feluri de mâncare. Dacă elementul poate fi spălat sau imersat în apă fierbinte, atunci puteți face acest lucru.

Mange în pisici, deși mai puțin frecvente, este aproape la fel ca și Mange la câini. Este cea mai intensă mâncărime, care este cel mai important vinovat care poate duce la infecții secundare. Din fericire, există modalități în care această afecțiune a pielii poate fi ușor tratată și prevenită.

Postare similară: cele mai bune jucării de pisici și Cel mai bun guler cat

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Mange în pisici: cauze și tratament