Acarieni în arici

Acarienii se pot răspândi de la un hedgehog la altul destul de ușor - din fericire, sunt ușor de prevenit și de a trata și, spre deosebire de alți paraziți externi, cum ar fi căpușe și purici, acarienii nu vor deranja ființele umane.

Ce sunt acarienii?

Acarienii sunt un tip de arahnid mic roșu sau negru, cum ar fi păianjeni și căpușe. Ei mușcă și provoacă iritarea pielii ariciului, precum și a spinelor (quills) și părului. Puteți sau nu să puteți vedea acarienii reali pe dvs Pet Hedgehog dar probabil că veți vedea daunele pe care acarienii le provoacă animalelor de companie.

Simptomele acarienilor în arici

Acarienii provoacă iritații și pot duce la pierderea părului și a coloanei vertebrale - în timp ce ariciul vor vărsa în mod normal unele dintre spânzările lor, zonele de pierdere aparentă a coloanei vertebrale sau căderea părului sunt anormale și ar trebui să fie indicatori că ariciul dvs. poate avea acarieni. Alte simptome pot include:

  • Mușcând, lins, mestecându-se sau zgârierea
  • Pierdere în greutate
  • Energie slaba
  • Mătreață și piele foarte fuloasă

Exoticul dvs. VET va face o răcire a pielii pentru a obține un eșantion de piele și păr și va arăta sub microscop pentru acarieni. O rătăcire a pielii nu este un test precis de 100%, dar dacă există o povară grea de acarieni, acesta va fi de obicei capabil să-și detecteze prezența.

Cauzele acarienilor

Acarienii pot fi contractați o varietate de moduri. Noi arici, așternuturi și alimente sunt vinovații obișnuiți ai unei infestări a acarilor. Nu este neobișnuit ca aricii să fie infesați cu acarienii dacă, de exemplu, a trăit într-un magazin de animale de companie lângă rozătoare sau păsări. Dacă nu v-ați expus ariciul într-un alt arici și nu ați tratat un alt arici și apoi tratați-vă propria voastră, infestarea acarianului poate proveni în kibul sau așternut. Articolele naturale cum ar fi hrana și substratul purtau adesea acarieni mici care sunt apoi introduși în incinta gardului tău și provoacă o infestare.

Tratament

Nu există tratamente anti-acarmentale efectuate special pentru arici, dar tratamentele făcute pentru pisici sunt, în general, sigure. Exoticul dvs. VET va folosi probabil un medicament, cum ar fi ivermectin.Evitați utilizarea oricăror medicamente fără aprobarea VET, deoarece ariciile răspund prost la unele tratamente destinate pisicilor și câinilor. În special, evitați gulerele de acarieni, spray-urile permetrinice sau punctele permetrin, deoarece acestea pot fi letale pentru animalul dvs. de companie.

Chiar dacă zgomotul pielii este negativ, VET-ul dvs. poate continua să trateze pentru acarieni pe baza simptomelor, deoarece acarienii sunt destul de obișnuiți în arici. Dacă aceste tratamente acarmentale nu funcționează și zgomotul pielii a fost negativ, pot fi justificate testarea suplimentară, cum ar fi biopsiile cutanate pentru a verifica alte boli sau alergii.

În afară de tratarea ariciului dvs. pentru acarieni, va trebui să vă tratați și mediul înconjurător. Curățați și spălați Întreaga ta întreagă a lui Hedgehog, Ascundeți caseta, sticla de apă, orice pătură sau prosoape, jucării și roata în cușcă cu un detergent blând și clătiți bine. Aruncați orice așternut care nu este lavabil, împreună cu toate kiblele care se află deja în cușcă. Înghețați lenjeria rămasă și kibble că aveți timp de 24 de ore pentru a ucide orice acarieni care pot fi în ele și pentru a preveni reinfestația. Veți dori, de asemenea, să păstrați ariciul afectat separat de alte animale de companie timp de o săptămână până când sunteți sigur că infestarea a fost eradicată.

Cum de a preveni acarienii

Din fericire, este ușor să preveniți acarienii. Întotdeauna spălați-vă mâinile după ce manipulați orice alt hedgehog la un spectacol, magazin de animale de companie sau casa prietenului. Dacă aduceți acasă, un nou arici, asigurați-vă că învatrantinează-le timp de o săptămână pentru a viziona semne de acarieni sau alte boli înainte de a le introduce pe ceilalți arici. De asemenea, asigurați-vă că vă spălați mâinile după ce vă manipulați New Hedgehog și înainte de a vă atinge celelalte. Înghețați toate așternuturile și alimentele ambalate după cumpărare (cu excepția greiectorilor sau mese viermi) timp de 24 de ore înainte de ao pune în cușcă cu ariciul. Aceste elemente sunt suspecții obișnuiți pentru infestările acariale în așchii de animale de companie atunci când nu a existat nicio altă expunere de arici. Pentru un strat suplimentar de protecție, luați în considerare îmbăierea animalelor de companie lunar în apă caldă, cu câteva picături de ulei de măsline - acest lucru poate ajuta la menținerea acarienilor la Bay, păstrând și pielea de arici să devină prea uscată.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: 11 animale exotice sălbatice pe care le poți avea ca un animal de companie

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Boli ale ariciilorManualul veterinar, 2020

  2. Hedgehog CareLacul Howell Clinica Animale, 2020

  3. Iniție de infestare în arici (Erinaceidae) în Israel - caracterizarea și răspunsul la tratament. Israel Jurnalul de Medicină Veterinară

  4. Îngrijirea pentru ariciul tău. Vedere de munte Vet

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Acarieni în arici