Mange la câini: simptome, prevenire și tratamente

Starea pielii cunoscută sub numele de Mange la câini poate fi extrem de iritant pentru animalul dvs. de companie. Începe încet, dar dacă nu este tratat, se va răspândi rapid. Simptomele variază, la fel ca tratamentele. Dacă bănuiți că câinele dvs. are o mange, este mai bine să căutați îngrijirea veterinară cât mai curând posibil.

Mange la câini este cauzată de unul dintre cele trei tipuri diferite de acarieni:

  Mite demodectic, pe care toți câinii au, devine doar o problemă atunci când volumul acestor critters devine nemaipomenit.

Mitei sarcoptici, este cel mai periculos și cauzează mâncărime extreme. Ei pot face ca câinele tău să-și zgârie pielea brută.

În cele din urmă, mange la câini poate fi cauza de către CHEYLETILIZA MITE - de multe ori menționate ca dandruff de mers pe jos.

Simptomele de mange la câini variază, în funcție de tipul de mange pe care animalul dvs. le suferă, dar, în general, simptomele vor include:

  • zgârierea
  • Căderea părului și patch-urile chel
  • înroșirea pielii
  • pierdere în greutate

În funcție de severitatea mangeului, este posibil să îl puteți trata pe deplin acasă utilizând un magazin cumpărat de șampon sau o soluție de casă pentru a ucide acarienii. Dacă câinele dvs. are sângerare pe piele, se îndreaptă spre medicul veterinar local, astfel încât să poată inspecta rănile pentru infecție.

Acum, să vorbim despre ce este de fapt Mange la câini, cum să-l tratezi și (cel mai important) cum să-l împiedicați această condiție gravă a pielii.

De asemenea, citiți: 5 cele mai bune remedii pentru pielea uscată sau mâncărime a câinelui, labele și nasul

Mange la câini
Simptome, prevenire și tratamente

Mange la câini

Ce este mange la câini?

Există trei tipuri de tipuri de mange pe care câinele dvs. le poate suferi, fiecare cauzat de diferite acarieni.

Cel mai periculos și inconfortabil tip de mange de departe este - Sarcoptic Mange, mai frecvent cunoscută sub numele de scabie. Această boală extrem de infecțioasă a pielii este ușor de trecut de la câine la câine și sunt trist să spun - este contagioasă pentru noi oamenii.

Acarianul sarcoptic este micul scoundrel responsabil pentru această afecțiune, mușcă și se îngroapă în pielea câinelui tău, făcându-l să zgârie zone afectate fervent. Este acest lucru care provoacă căderea părului și iritarea pielii. Și, dacă este lăsată netratată, câinele dvs. conduce riscul de infecție acută și anemie.

Tipul secundar și mai puțin sever este Demodectic mange. Acarieni demodectici de obicei trăiesc în armonie cu câinele dvs. Acest lucru este preluat în primele câteva zile de viață, a trecut de la mamă la catelus și, în mod obișnuit, nu provoacă nici o problemă. Adică până când numărul de acarieni devine neachitabil.

Există două niveluri de infecție cu mange demodectic - localizate și generalizate. În mange demodectic localizat, este afectată doar o mică zonă a corpului. Cu toate acestea, într-un caz generalizat, focarul începe de obicei pe botul și capul înainte de a progresa pe întregul corp.

Mange la câiniCea de-a treia, finală și cel puțin comună de mange este Cheyletielloza. Adesea greșită pentru mătreață, colegul Cheyletieloză este albă și se mișcă încet.

Luând o bucată de bandă și îndepărtarea unor acești alburi albe de pe haina câinelui dvs., ar trebui să puteți determina dacă aveți de-a face cu mătreața sau acarienii. Alternativ, un test rapid de către medicul veterinar va fi capabil să-și dea seama.

Cine poate suferi de mange?

Din păcate, orice câine de rasă, vârstă, dimensiune și culoare poate contracta mange - și mulți fac la un moment dat în viața lor. Cea mai obișnuită modalitate de a le ridica este prin contactul cu un alt animal infectat sau uman.

Unii proprietari se îngrijorează că câinele lor poate fi capabil să-l ridice de la un pat de câine sau o jucărie de câine, dar este foarte puțin probabilă - ca acarienii sarcoptici, cât și acarienii demodectici nu pot supraviețui foarte mult deloc, fără o gazdă. În cazul în care câinele tău merge să se așeze pe un pat pe care un câine infectat tocmai a devenit, atunci da, există o șansă ca el să poată deveni infectat.

Canicule, centre de salvare, îngrijirea copiilor, veterinari și saloane de îngrijire au cea mai mare expunere la acarieni. Din acest motiv, mulți au politici pentru scălarea frecventă cu șampoane de ucidere a acarilor.

Chiar și atunci când aceste politici nu sunt în vigoare, este foarte recomandat ca proprietarii să ia măsuri preventive doar în cazul în care. La urma urmei, nu doriți să riscați să vă infectați.

RECOMANDAT: Cum păstrez pielea câinelui meu și haina sănătoasă

Mange la câini

Simptome comune ale mange la câini

Toți am auzit de Mange la câini și am văzut poveștile de groază ale câinilor salvați fără păr pe corpul lor de a avea un astfel de caz sever de mange netratată. Din acest motiv, știm cu toții că cel mai frecvent simptom pentru mange la câini este zgârierea severă.

Simptomele depind de varietatea de boală pe care o suferă câinele dvs. Cu Demodectic mange, Câinele dvs. se poate dezvolta:

  • Pierderea parului
  • plin pe spoturi chel
  • scabs
  • răni

Sarcoptic Mange tinde să se manifeste mai mult cu:

  • Mâncărime insuportabil care provoacă câinele dvs. să atragă sânge
  • leziuni pe față, coate, urechi și picioare
  • Pierderea parului
  • Piele înroșită

Cheyletielloza mange de obicei nu este la fel de severă ca sarcopticul, dar cu orice mange, anemia este un pericol semnificativ. Simptomele de a privi includ:

  • aspectul mătreatului
  • zgârierea
  • îngroșarea pielii
  • Piele înroșită

Cine altcineva este susceptibil la Mange?

Pe lângă faptul că câinii, pisicile și oamenii, Mange poate afecta și animalele sălbatice, cum ar fi coioții și urșii. Și, nu ați ști, fermia nu este în siguranță din această stare de mâncărime și mizerabilă. Ovinele și caprele sunt, de asemenea, predispuse la această boală de piele.

LEGATE DE: 5 cel mai bun ulei de pește pentru caini suplimente pentru a ajuta pielea

Mange la câini

Cazul real de viață al lui Mange la câini

Povestirile câinilor care suferă de cazuri extreme de mange devin obișnuite în întreaga lume. Din păcate, această boală este atât de ușor de tratat dacă se tratează mai devreme și totuși, aceste povestiri doar să arate că chiar și în cele mai grave cazuri de neglijență există speranță.

O astfel de poveste a fost Povestea lui Billy, Un câine rătăcitor din Grecia. Spotted dintr-o fereastră de tren de către Valia, un voluntar la una dintre organizațiile de salvare a animalelor din Grecia, Valia a scos o fotografie a lui Billy pentru a încerca și a dat seama cine a fost acest câine și cum ar putea să-i ajute, în ceea ce arăta ca el finale câteva zile de viață.

Ea a postat fotografia pe social media, iar mulți dintre prietenii ei au crezut că acesta nu era un câine real. Billy a fost atât de extrem de emaciată, iar mange-a călătorit că el părea mai mult ca o descriere a unui artist de a-și face o ploaie reală, de viață și de respirație.

Mange la câiniDupă stabilirea înregistrării drepte și confirmând știrile triste că acesta a fost un câine din viața reală, ajutorul a fost imediat amestecat și trimis în călătoria de patruzeci de mile pentru a-și recupera Billy. La sosirea la biroul veterinar din Atena, Billy a fost pietrificat - și este clar de ce. Acest câine nu a simțit dragostea și protecția unui om într-un timp destul de mult - dacă vreodată.

Valia a înființat un pat mic în baia de la parter a casei ei și a plecat de la Billy să se odihnească timp de câteva zile, doar deranjându-și somnul pentru a oferi hrană de patru ori pe zi. La zece zile post-salvare, sa întâmplat un miracol. Billy a început să clarifice că nu renunța fără luptă. Mult la bucuria și surpriza tuturor celor care l-au văzut în cea mai gravă stare, Billy a făcut o recuperare completă și a învățat să iubească din nou oamenii.

Valia a asigurat o casă pentru totdeauna pentru Billy, iar acum își petrece zilele galavante în jurul peisajului superb al Elveției cu proprietarul său Emma. Un sfârșit fericit, de la un început tragic.

RECOMANDAT: Pachetele de urechi la câini - simptome, tratamente naturale și veterinare, prevenirea

Mange la câini

Prevenirea mange la câini

Probabilitatea acarienilor dvs. de contractare a câinilor dvs. la un moment dat este ridicată, dar dacă este tratată rapid - nu ar trebui să progreseze la o problemă serioasă. Singura modalitate reală de a preveni răspândirea acarienilor sarcoptici este prin faptul că nu vă socializați câinele cu alți câini, ceea ce nu este practic.

Acasă Tratamente pentru Mange la câini

Multe tratamente la domiciliu pot funcționa bine pentru a trata cazurile mai blânde de mange. Dacă câinele dvs. suferă de iritarea semnificativă a pielii, este recomandat să căutați opinia veterinarului înainte de a trata acasă. Infecțiile subiacente sunt una dintre cele mai mari pericole pentru câinii cu mange.

Combinând apă, peroxid de hidrogen și borax va face o soluție care va ucide acarienii fără a fi în detrimentul sănătății câinelui vostru. Acest amestec trebuie aplicat pe pielea câinelui și lăsat să stea câteva ore. Repetați de mai multe ori peste două sau trei zile pentru a vă asigura că eliminați toți acarienii

Mange la câiniO opțiune mai naturală este de a combina apa cu oțet de mere. Spray această soluție pe blana câinelui dvs., combinându-l pentru a asigura o acoperire maximă. Pentru beneficii suplimentare, puteți adăuga oțet de cidru de mere la alimentele câinelui dvs., de asemenea.

Pentru a ușura mâncarea și durerea pe zonele crude ale pielii, se aplică Miere și să stea să stea câteva ore. Antiseptic natural al mierei va ajuta la vindecarea pielii și, de asemenea, contribuie la uciderea oricăror acarienii rămași.

Oferind câinelui dvs. o baie și aplicarea unguentelor va merge doar până acum. A curațare in profunzime din toate lucrurile sale vor fi necesare. Unde este posibil, curățați cu apă clocotită. Pentru mai multe elemente delicate, o curățare amănunțită este mai bună decât nimic. Întrucât majoritatea acarienilor nu pot supraviețui pentru o perioadă prelungită fără o gazdă, este sfătuit să păstreze aceste lucruri în afara timp de câteva zile pentru a se asigura că acarienii sunt de mult timp plecați și apoi curățați-i din nou.

LEGATE DE: 6 Utilizări și beneficii pentru sănătate ale mierii pentru câini

Tratamente veterinare pentru mange la câini

În funcție de severitatea și tipul de mange, există diferite tipuri de tratament care pot fi utilizate, inclusiv:

  • Medicamente orale
  • șampon sau dip
  • carantină
  • antibiotice pentru infectare

În concluzie

Mange în ghidul câinilorCâinele dvs. va intra probabil în contact cu acarienii pe o bază relativ frecventă, de la a juca la parcul de câine pentru a merge pe stradă. Simptomele de mange pot dura între două și șase săptămâni pentru a arăta contactul post cu un animal infectat și odată ce acarienii se țin, iar câinele dvs. începe să prezinte simptomele lui Mange - poate fi foarte ușor de tratat.

Într-o gospodărie multi-câine, este important să se trateze toți câinii cu un șampon anti-manange sau să se înmoaie. Și dacă este posibil, în timpul tratamentului, păstrați câinele infectat departe de celelalte animale de companie.

Tratamentul pentru Mange este rezonabil ieftin, costând mai mult dacă a intrat o infecție. În general, medicul veterinar va efectua un examen inițial și vă va oferi instrucțiuni pentru a continua tratamentul la domiciliu.

Citiți următorul: 15 moduri ieftine de a preveni cele mai frecvente probleme de sănătate la câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Mange la câini: simptome, prevenire și tratamente