Ar trebui să-mi hrănesc hrana umedă umedă sau uscată?

alimente umede sau uscate de catelus

Puppy-Parenting este un moment interesant, dar datorită nenumărate întrebări pe care le veți confrunta, este, de asemenea, destul de provocatoare.

Una dintre cele mai frecvente întrebări Părinții de catelus din prima dată se referă la alegerea alimentelor. Specific, Proprietarii se întreabă frecvent dacă ar trebui să-și hrănească noul ploi de mâncare umedă sau un aliment uscat.

Vom examina problema de mai jos și vom recomanda cea mai bună opțiune pentru noul dvs. Pup (Alertă Spoiler: Nu există într-adevăr un "câștigător" clar și o mulțime de gard-ședere va urma).

Există de fapt 3 opțiuni de alimente de catelus: umed, uscat și semi-umed

Toate produsele alimentare de câine sunt în esență compuse din aceleași lucruri de bază: unele proteine, unele grăsimi, unele carbohidrați, unele apă, și un mic pic de alte lucruri care nu contează în acest moment (scuze pentru jargonul tehnic).

Cantitățile relative ale fiecărui diferă de la o mâncare la alta, dar Calea primară prin care alimentele umede, uscate și semi-umede se referă la conținutul lor de apă.

Și, după cum sunt sigur că este deja dureros evident, alimentele umede au o grămadă de apă, alimente uscate nu, și alimentele semi-umede cad undeva între ele.

Pur și simplu pune:

  • Alimentele umede sunt de obicei conservate, dar pot veni și în ambalaje sau cutii închise individual. Termenii "alimente umede" și "mâncăruri conservate" sunt adesea folosite interschimbabil (așa cum o fac de aici afară).
  • Alimentele uscate sunt, de obicei, ambalate în saci de hârtie ceară mare, deși unele rețete sunt ambalate în cutii de carton. Alimentele uscate sunt numite și "Kibble."
  • Alimentele semi-umede seamănă în general cu un produs din carne de masă, deși poate fi, de asemenea, format în fire lungi, asemănătoare cu spaghete. Este de obicei ambalat în pungi de plastic proporțional individual.

În general, cele trei tipuri de alimente variază de-a lungul unui gradient oarecum consistent. Aceasta înseamnă că alimentele semi-umede ocupă un teren mediu între cele două extreme.

Având în vedere acest lucru, și faptul că alimentele semi-umede sunt mult mai puțin populare decât celelalte două soiuri și adesea scumpe, Ne vom concentra pe alimente umede și uscate de aici.

Puppy Nutrition Basics: Ce trebuie sa stii

Puppies au diferite cerințe nutriționale decât câinii adulți, Deci, trebuie să le hrăniți o mâncare formulată în mod specific pentru a răspunde nevoilor lor unice.

Citirea recomandată

Avem un mare Ghid pentru cele mai bune alimente de catelus care arată o combinație de alimente umede și uscate de cea mai mare și uscată - asigurați-vă că verificați-o!


Puppy-specifice alimentare nu numai că include Cantități diferite de aminoacizi dar conținutul total de proteine ​​total pentru alimente.

Câinii adulți au nevoie de doar 18% din calorii lor să vină din surse de proteine, în timp ce puii au nevoie de 22% din caloriile lor din surse de proteine.

În plus, Puii cresc cel mai bine atunci când sunt prevăzuți cu puțin mai mult, AFECO recomandă ca cel puțin 8% din calorii să provină din surse de grăsime, în timp ce adulții au nevoie de doar 5% din calorii lor să provină din grăsimi.

Din fericire, nu trebuie să vă faceți griji foarte mult despre aceste diferențe; Puteți achiziționa un aliment compatibil de înaltă calitate, care este formulat special pentru puii. În acest fel, puteți să vă odihniți ușor să știți că câinele dvs. obține exact tipul de nutriție de care are nevoie.

Acest lucru înseamnă, de asemenea, că, indiferent dacă selectați o cuible făcută pentru pui sau o formulă alimentară umedă pentru cățeluși, fie tipul va furniza nutriția nevoilor dvs. crescânde ale puilor.

alimente umede sau uscate de catelus

Argumentele pro și contra de alimente umede

Alimentele umede de catelus oferă o varietate de beneficii pentru câini, inclusiv:

Majoritatea câinilor găsesc alimente umede mai gustoase decât Kibble. De fapt, alimentele umede pot fi folosite ca "toppers" pentru a vă ajuta să vă încurajați cățelușul pretențios să-și mănânce kibul.

Conservele pentru câini sunt de obicei făcut fără culori artificiale sau conservanți.

Alimentele umede conțin mai multă apă decât alimentele uscate, care păstrează câinele dvs. senzație de fuller decât kibble uscate care oferă același număr de calorii. Conținutul de apă al alimentelor umede are, de asemenea, beneficiul suplimentar de a vă menține câinele un pic mai hidratat, ceea ce poate fi deosebit de util dacă sunteți îngrijorat de deshidratarea în climatul mai cald.

Carnea inclusă în alimentele conserve sunt adesea, dar nu întotdeauna, într-o stare mai "naturală" decât cei din Kibbles.

Cele mai multe alimente umede sunt mai bogate în proteine ​​și grăsimi decât alimentele uscate, care tind să aibă mai mult conținut de carbohidrați.

Foarte lungă de valabilitate în timp ce nedeschis.

Cu toate acestea, alimentele umede, de asemenea, prezintă câteva probleme. Unele dintre cele mai notabile includ:

Conservele sunt mai scump pe calorii decât alimentele uscate sunt.

Conservele sunt mai mult de un hassle de deschis și se pregătesc decât alimentele uscate sunt.

Conserve de alimente nu poate fi lăsată în vasul dvs. de catelus pentru mai mult de o oră sau așa înainte de a strica.

Porțiunile neutilizate ale alimentelor conservate trebuie să fie refrigerate.

Viața de valabilitate foarte scurtă după ce a fost deschisă.

Alimentele umede pot fi foarte murdare.

Argumentele pro și contra de alimente uscate (aka kibble)

La fel ca alimentele umede, alimentele uscate prezintă o combinație de beneficii și dezavantaje.

Unele dintre beneficiile Kibble oferă includ:

Alimentele uscate sunt de obicei mult mai accesibil decât mâncarea umedă.

Unii proprietari și veterinari cred că alimentele uscate ajută la Curățați dinții cățelușului.

Alimentele uscate nu necesită niciun preparat special: Pur și simplu scoateți cantitatea corectă de alimente și vărsați-o în castronul dvs. de pui.

Alimente uscate adesea includ ingrediente care sunt bogate în acizi grași omega-3.

Unele produse alimentare uscate conține Suplimente probiotice pentru a promova funcția digestivă adecvată.

Viața de valabilitate este destul de lungă, Fie că este deschis sau încă sigilat.

Curățarea este ușoară Când hrăniți Kibble.

Pe partea flip, unele dintre dezavantajele alimentelor uscate includ:

Nu pare să guste la fel de bine ca câini.

Este mai greu pentru câțiva puii tineri să mestece alimente uscate.

Multe alimente uscate conțin conservanți și culori artificiale.

Programul de hrănire a catelului: Cât de des vă hrăniți puii

Cerințele dvs. nutriționale ale catelusului nu înseamnă numai că ar trebui să aibă un alt tip de mâncare decât câinii adulți, înseamnă, de asemenea, asta Pupul dvs. ar trebui să fie hrănit pe un program diferit de câinii adulți.

De exemplu, Puii înțărcați ar trebui să fie de obicei hrănite de patru ori pe zi până când ajung la vârsta de 12 săptămâni. Poate fi necesar să umezi alimentele tinerilor puii cu un pic de apă, dar ar trebui să fie capabili să se ocupe de Crunchy Kibble (dacă acesta decideți să furnizați) cu aproximativ 9 până la 13 săptămâni de vârstă - rasele mai mari sunt capabile să facă Comutarea mai rapidă decât rasele mici sunt.

Uneori între 3 și 6 luni, veți dori să oferiți aceeași cantitate de alimente în fiecare zi, dar veți dori să o împărțiți în trei mese, mai degrabă decât patru. După încă 6 luni, puteți reduce în continuare numărul de alimentări zilnice la două.

Odată ce câinele dvs. are aproximativ 12 luni, probabil că va fi gata pentru mâncarea adultă. Cu toate acestea, ar trebui întotdeauna Consultați-vă cu veterinarul înainte de a face comutatorul și lipiți cu alimente de catelus dacă aveți vreo îndoială.

În plus, ca atunci când faceți orice schimbare a alimentelor, încercați să faceți acest lucru treptat, de către amestecarea unor porțiuni din ce în ce mai mari a alimentelor noi cu alimentele curente ale câinelui dvs. pe o perioadă de o săptămână sau cam asa ceva.

Verdictul final: uscat vs alimente de câine umed

Nu există nici un răspuns clar "drept" sau "greșit" în ceea ce privește dezbaterea umedă vs uscată, dar Majoritatea proprietarilor ar fi probabil de acord că beneficiile alimentelor umede o fac alegerea preferată pentru cei care o pot permite și nu vă deranjează mai departe confortul de kible uscat.

Cu toate acestea, calitatea alimentelor pe care le oferiți este, fără îndoială, mai importantă decât cantitatea de umiditate în el, deci concentrați-vă pe găsirea celor mai bune alimente pentru cățelușul dvs., indiferent de tipul pe care îl decideți să oferiți.

Ce fel de mâncare vă hrăniți puii mici? Preferați confortul și costul scăzut al lui Kibble, sau vă place să vă stricați puțin subsol cu ​​alimente conservate? Câinele dvs. are o preferință? Spuneți-ne totul despre experiențele dvs. în comentariile de mai jos.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ar trebui să-mi hrănesc hrana umedă umedă sau uscată?