Cum să depășiți frica de câini: cynofobia la adulți și copii

Ai nervos în jurul câinilor? Te-ai întrebat Cum să depășească teama de câini? Nu esti singur. Cu populația în creștere a animalelor de companie, mulți oameni au început să se gândească la teama lor de canini ca o povară. Este greu să mergi de nicăieri fără a vedea un câine în aceste zile.

Cum să depășească teama de câiniRecent statistica eliberată de Asociația medicală veterinară americană, indică faptul că există doar 40 de milioane de gospodării în Statele Unite, care au câini în ele. În Marea Britanie, aproape Unul din patru gospodării includ un câine de companie ca parte a familiei lor. Nici nu se contabilizează animalele pentru adăposturi sau straturi în estimările lor.

Ce înseamnă asta înseamnă că există o mulțime de câini care rulează în jurul valorii de acolo. În timp ce mulți oameni iubesc în mod clar câinii și alții pot fi ambivalenți față de ei, vederea unui câine poate provoca o mare anxietate pentru cineva cu cynofobie, termenul clinic pentru "teama de câini".

Deși fobiile sunt în general definite ca fiind "iraționale" temeri, nu este prea greu să vezi de ce un câine ar putea fi intimidant. Ele sunt adesea mari, puternice, au dinți ascuțiți, alergați repede și mârâind amenințător. Dacă cineva a fost mușcat de un câine, atunci vă fie frică de ele este și mai ușor de înțeles.

Având în vedere prevalența câinilor în Parcurile noastre, Pe străzile noastre și chiar în unele magazine, având o reacție paralizantă la ei, poate transforma o sarcină de zi cu zi într-o corvoadă dificilă. Învățând cum să depășească frica de câini, va ușura anxietățile față de canini și poate chiar să transforme în cele din urmă frica în adorare.

LEGATE DE: Câinele meu mă iubește? Mituri și fapte despre emoțiile de câine

Cum să depășiți frica de câini: cynofobia la adulți și copii

Cynophobia - Cum să depășească teama de câini 1

Un prim pas foarte important pentru a diminua o teamă de câini este învață despre ei, pe măsură ce ne temem adesea de ceea ce nu înțelegem. Există câteva caracteristici în special că poate ajuta la cunoașterea.

Câinii comunică cu mai multe indicii verbale. Ei trimit mesaje în primul rând prin intermediul lor limbajul trupului. Imaginându-se ce spune un câine cu poziția sa, poziția coastei sale, iar expresiile sale faciale vă pot ajuta să determinați dacă este într-o dispoziție prietenoasă sau una agresivă.

Există un număr de diagrame și ghiduri la îndemână concentrat pe limbajul corpului canin care poate fi găsit online. Acestea sunt instrumente minunate! Două exemple frumoase includ:

Când câinii sunt de obicei agresivi?

Chiar și câinii normali compuși bine pot deveni periculoși în anumite situații. Dacă aveți avantajul de a cunoaște proprietarul câinelui, este mai ușor să descoperiți atunci când cele mai bune și cele mai grave momente de abordare a câinelui ar putea fi. Dacă nu, ajută la cunoașterea câtorva situații generale care ar putea face un câine mai agresiv sau defensiv.

1.Aproape fiecare câine de sex feminin va primi defensivă când sunt implicați puii ei. Chiar dacă ar putea fi adorabile, nu abordează un câine sau cățelușul ei fără proprietarul câinelui sau alt partid responsabil. Nu lăsați copiii ridică fie puii. Dacă micile bile de blană sunt prea irezistibile, proprietarul vă aduce un cățeluș de a ține, de preferință când mama este într-o altă cameră.

2.Câinii au o înclinație naturală de a-și proteja teritoriul. Acesta este motivul pentru care anumite rase sunt atât de populare pentru utilizarea ca câini de pază. Dar chiar câinii mici pot obține defensivă atunci când străinii lângă casa lor. Din acest motiv, nu este niciodată o idee bună să intri într-o curte sau o casă în care un câine trăiește fără proprietarul său, dacă nu știți foarte bine câinele.

3.Un alt bine-cunoscut comportament la câini care poate duce la o situație riscantă se numește "agresiune alimentară."Ca și în cele două puncte de mai sus, aceasta este o condiție foarte naturală și trebuie să fie instruită din câinii care o au. Pentru cei cu Cynophobie, este mai bine să se abțină de la apropierea unui câine care se mișcă pe un castron de mâncare sau un os gustos, chiar dacă proprietarul spune că nu devine agresiv când are mâncare.

4.Un câine bolnav poate fi la fel de periculos ca un câine mamei poate, dacă nu mai mult. Când un câine suferă de o boală sau o rănire, este mai probabil să se simtă amenințată și frică. Dacă vedeți un câine care pare rău sau bolnav, poate fi o idee bună să alegeți un traseu alternativ care nu vă va lua în contact cu animalul.

Când sunteți într-o locație sigură, luați o clipă pentru a contacta pe cineva care are experiență care se ocupă de câini și întreabă dacă sunt capabili să ajute animalul. O salvare animală locală poate fi capabilă să se ocupe de câine și să-i atragă atenția.

LEGATE DE: Cum să se ocupe de agresiunea câinelui fără coliere de antrenament

Modul potrivit de a interacționa cu câinii

Cynophobia - Cum de a depăși frica de câini 2

Acum că v-ați înarmat cu niște biți vitali de cunoștințe, următoarea etapă a modului de a depăși frica de câini este de a învăța cum să interacționeze în mod corespunzător cu specia. Există mai multe opțiuni care vă pot ajuta să vă obișnuiți să fiți în jurul câinilor, luând pași mici.

O resursă mare poate fi un proprietar de câine pe care îl cunoașteți deja. Alegeți pe cineva care are un control bun asupra animalelor de companie. Iată câteva întrebări pe care le-ați putea întreba când observați interacțiunile lor:

Când este dat o comandă, câinele se supune imediat sau iau câteva repetiții?

Dacă durează de mai multe ori pentru ca câinele să efectueze comanda, el nu poate fi încă complet instruit. În timp ce există mai multe motive pentru care acest lucru ar putea fi cazul, câinele ar putea fi nou sau foarte tânăr, un câine care nu ascultă repede poate să nu fie cea mai bună alegere pentru a vă ajuta.

Cum reacționează câinele la noi persoane? Se îndoaie și se îndepărtează când se apropie într-o manieră neagresivă?

Dacă da, ar putea fi o indicație că el a fost abuzat în trecut (nu neapărat de către actualul proprietar) și că are un timp dificil de a face noi prieteni. Poate doriți să găsiți un câine care este mai confortabil cu oamenii să interacționeze, cel puțin inițial.

LEGATE DE: Duminica recapătează cum să treci peste o teamă de câini

Dacă nu reușiți să identificați pe cineva care are un câine pe care îl simți confortabil petrecând puțin timp să cunoașteți, puteți contacta grupurile nonprofit din zona dvs.

Multe salvați și adăposturi vă vor lăsa petrece timp cu câini individuali, în timp ce voi doi sunteți supravegheați. De asemenea, puteți oferi voluntarului într-o capacitate care vă va pune în mod sigur în mod regulat câinii.

Multe parcuri din cartier au împrejmuit special în zone în care oamenii își pot lua câinii pentru exerciții fizice. Dacă un astfel de loc există lângă dvs., ați decis să mergeți și să observați de la o distanță sigură până când vă simțiți confortabil.

În cele din urmă, tu ești cel care ar trebui să decidă cum procedați cum să depășiți frica de câini. Decideți ce ritm este bun pentru dvs. și practicați tehnicile de coping pe care le învățați în mod regulat. Angajați un profesionist, dacă doriți sfaturi de specialitate adaptate la temerile dvs. specifice.

Familiarizarea cu câinii poate fi foarte plină de satisfacții și chiar terapeutice. Cu un pic de educație, repetare și curaj, veți juca cu prietenii noștri cu patru picioare în cel mai scurt timp!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să depășiți frica de câini: cynofobia la adulți și copii