Coral mănâncă vierme în rezervoarele de recif

Maro flatworm, turbellaria, kanula, insula Susac, Marea Adriatică, Croația

Sa crezut odată că este imposibil pentru acvaristul mediu cu un rezervor de recife pentru a păstra multe corali într-o stare sănătoasă. Cu progresul atât în ​​știință, cât și în tehnologia din ultimul deceniu, acum este posibil să păstrați cu succes coraliile în acvariul de acasă. Datorită în mare parte cerințelor lor de iluminare mai mici, coralii moi, cum ar fi ciupercile, au fost printre primele rezultate bune pentru a obține rezultate bune. La fel de Aquarium iluminat îmbunătățit și înțelegerea coralilor, s-au adăugat multe corali de pietriș mici (SP) și polipuri mari (LPS) pietruite (LPS) pe bază de corali.

Ca urmare a numărului și al numărului Varietate de corali fiind păstrat de hombyiști, "Fragging" sau fragmentarea coralilor a devenit rapid o metodă populară pentru reproducerea coralilor pe o scară destul de mare. "Swaps Frags" a apărut ca vânzările de curte și numărul de corali care se deplasează de la un acvariu la altul a crescut rapid. Din păcate, numărul de paraziți și alți dăunători care distrug corali au crescut și mai rapid. Șeful acestor persoane nedorite care afectează corali sunt ruginii maro maro și acropora mănâncă.

Rugină maro flatworm

Rust Broworm Flatworm (Convolutriloba retrogemma) este cea mai frecventă vierme găsită în acvariile de acasă. Este de culoare rugină, maro sau bronz, cu un punct roșu strălucitor de trei sferturi din calea în jos în jos și va ajunge la o dimensiune de aproximativ 1/4 ". Ele sunt ovale și oarecum alungite cu două anexe asemănătoare coastelor. Se reproduce rapid în acvariile marine bogate în nutrienți. În concentrații ridicate pe suprafața corală, aceste vierme pot păstra de fapt o lumină adecvată de la atingerea coralilor, în mod eficient foame de corali. Unii cred că acest aplatie consumă, de asemenea, zooxanthellae rezident pe suprafața coralului. Acest platformă se găsește în mod normal în zonele acvariului cu scăzut Mișcarea apei și poate fi văzut pe suprafața coralilor.

Acropora-mănâncă

Acest aplatizor este alb la opac în formă și oval în formă. Consumă țesutul real al Acropora SP. corali la o rată rapidă. Se pare că preferați coraliile mai mici, cum ar fi speciile tricolor și stagonorn. Această prezență a lui Flatworms poate fi detectată de pierderea rapidă a țesutului pe eșantioanele acroporale și aspectul de aur până la masele de ouă maro lăsate pe scheleturile corali.

Controlând viermii

Atât viermul de rugină maro, cât și colorantul acroporei pot depăși coraliile din rezervor dacă sunt lăsate necontrolate. Există mai multe metode utilizate pentru a controla viermii în rezervor.

Carantină

Când aduceți noi exemplare de corali acasă, este înțelept să le carantinei ca și cum ați fi un pește nou. În timp ce în carantină, noile specimene pot fi inspectate îndeaproape pentru infestarea plană și pot fi, de asemenea, ușor tratate pentru a elimina indiferent ce sunt prezente înainte de introducerea în rezervorul de afișare.

Îndepărtarea mecanică

Spre deosebire de acropora-mănâncă platformă, rugină maro plat nu se atașează la coral și este ușor de îndepărtat prin utilizarea unei mici (1/4 "companie aeriană) Sifon. Pur și simplu începeți doar un sifon, apoi aspirați ușor viermele de pe suprafața coralilor, fiind atenți să nu contactați suprafața coralului cu tubul.

O altă metodă este utilizarea unui scurt apă dulce sau baie. Pur și simplu scufundați coralul într-un recipient de apă dulce dechlorinată timp de 5 până la 10 secunde și agitați coralul. Curente sunt foarte sensibile la schimbările în salinitate și își vor pierde prinderea pe coral și vor cădea în partea de jos a recipientului într-o perioadă scurtă de timp. Înainte de a scufunda coralul, echilibrați salinitatea și pH-ul pentru a se potrivi cu cea a apei sărate, a venit de la corali.

Metoda naturală

Platoși au o serie de prădători naturali, inclusiv șovinul Wrasse (Pseudochelinus hexataenia), Wrasse galben și mandarina spotted. Cel mai mare dezavantaj pentru a vă scoate rezervorul de vierme cu această metodă este că peștele nu va consuma fiecare în rezervor. Velvetul albastru nudibranch (Chelidonura Varians) se crede că face o treabă excelentă de consumul de viermi. Cea mai mare problemă cu catifea albastră mică de 2 inci este că platoșii sunt întreaga ei dietă și odată ce ați scăpat rezervorul de toate viermii, va încetini încet.

Tratamentul chimic

Există o serie de produse chimice flatworme pe piață care par să funcționeze destul de bine, fără a vă răni ceilalți ocupanți de rezervoare. Saliferter`s Flatworm Exit ™ este un Eradicator plat cu platformă larg și are câteva rapoarte bune.

Dacă alegeți să utilizați un tratament chimic, asigurați-vă că ați scos toate viermele din rezervor, deoarece acestea pot conține toxine care pot fi eliberate înapoi în apa rezervorului ca degradiere.

Evident, cel mai bun tratament pentru prevenirea. Carantină Noi corali după ce le-au dat o baie de apă dulce ar fi cea mai puțin intruzivă. În timp ce în carantină, dacă o inspecție strânsă prezintă prezența curentă, tratarea numai a coraliului infectat va diminua orice impact asupra rezervorului de afișare.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Coral mănâncă vierme în rezervoarele de recif