Cum să ai grijă de un common de nahorse comună (seahorse spotted)

Comună de mare de la Wateter

Fără îndoială, cu capul său "ca cai" și corpul erect, calut de mare este unul dintre cei mai recunoscuți pești din lume. Sahorse "se ridică" în loc să se culce ca pe toți ceilalți pești. Se propulsează prin apă (foarte lent) prin vibrarea aripii dorsale și îndrumă cu coada. Poate că cel mai interesant faptul despre acest pește este că este marcașul de sex masculin care dă naștere. Seahiors au mulți prădători naturali pe care îl evită cu capacitatea sa de a-și schimba culorile pentru a se amesteca cu aproape orice fundal.

Privire de ansamblu de rasă

Nume comune: Spotted, galben, negru, vietnamez Seahorse

Nume stiintific: Hipocampus kuda

Dimensiunea adulților: 6.5 inci (17 centimetri)

Speranța de viață: 1 până la 5 ani

Caracteristici

FamilieOrigineSocialNivelul rezervoruluiDimensiunea minimă a rezervoruluiDietăCreștereÎngrijirephDuritateTemperatura
Syngnathidae
Oceane Indo-Pacific
Pașnic
Toate nivelurile
30 galon
Carnivor
Vizitator, sarcină de sex masculin
Moderat
8.1 până la 8.4
8 până la 12 dgh
72 la 77 F

Origine și distribuție

Orahorse comună este un mare strat de mare indo-Pacific, care locuiește din apele din Indonezia către Filipine, Pakistan și India în sudul Japoniei, Hawaii și Insulele Societății. Variațiile acestei specii se află în alte zone din afara regiunii Indo-Pacific. Aproximativ 23 de țări au confirmat prezența nativă a Hippocampus Kuda variind din Australia în China. Deoarece seehorses-urile reperate sunt peștii de acvariu ornamental popular, distribuția lor captivă a devenit globală.

În sălbăticie, caleașul de bebelușă devin pelagici și se urcă în stratul planctonului de pe suprafața oceanului sau coboară în partea de jos și se atașează la alge, corali sau alte obiecte staționare cu cozile lor de prefacere și începe să hrănească pe crustacee mici ca ei Drift de către curent.

Nu sunt înotătorii puternici, căioasele preferă foarte mult să locuiască apele mai cale superficiale în mangrove, paturi de coastă, estuare, golfuri de coastă și lagune, porturi și râuri cu apă brută, unde există o seară sau alge marine pentru ca ei să se țină. Oamenii de mare, dintr-un motiv sau altul nu au reușit să o facă la adâncime în apropierea terenurilor, au fost găsite până la 10 mile în larg plutitoare în stratul plancton la suprafața apei, cu cozile lor înfășurate în jurul resturilor sau bucăți de plutire alge.

Culori și marcaje

Oameni de mare frecvență variază de la negru la portocaliu și galben. Indivizii negri au adesea dungi argintii sau alte marcaje pe corp, iar uneori persoane galbene unice pot fi dotate cu pete roșii. O trăsătură protectoare pe care și multe alte perehors au capacitatea de a schimba culoarea pentru a se potrivi cu împrejurimile sale. Nu este neobișnuit ca ei să ia în considerare colorarea unui obiect favorit pe care l-a hotărât să adopte ca un loc de ascundere.

Tankmates

Sideorii sunt, în general, solitare, cu excepția partenerilor lor, pe care îi place să rămână în imediata apropiere a. Ele sunt active în timpul zilei și, în general, evită asociațiile cu persoane fizice non-pereche.

Ele pot fi păstrate cu pești mici, timizi, cum ar fi gobi mici, pipefish, dragoneturi și firefish. Dar pește agresiv, teritorial sau în mișcare rapidă nu fac tovarăși buni. Sideorii pot fi răniți de anemone și corali cu tentacule sau corali care sunt suficient de mari pentru a le consuma, cum ar fi corali cerebrale. În timp ce ventilatoarele maritime, coraliile acroporale și alte corali de ramificare pot fi sigure pentru garnituri, ele pot fi iritate sau deteriorate de un seahorse care se lovește continuu. Crabii și scoicile pot prinde o pauză care provoacă o rană care ar putea duce la infecții secundare. Crustaceii ornamentali mici pot fi consumați de peehors.

Habitat și îngrijire

Un acvariu de 30 de galoane este suficient pentru o singură pereche. Adăugați 10 galoane la dimensiunea acvariului pentru fiecare pereche suplimentară. Deoarece înotul nu este costumul său puternic, communul de mare seamănă mult mai bine într-un acvariu cu un foarte mic curent. Barele de pulverizare pot fi utilizate pentru a crea debitul blând în timp ce elimină zonele stagnante din acvariu. Lateralele își folosesc cozile de prehensile pentru a vă lega de ramificare Live Rock, alge sau decorațiuni artificiale.

De asemenea, pare să facă mult mai bine într-un acvariu mai înalt, unde se poate îndepărta în sus și în jos și se atașează și se ține departe de obiecte.

Dietă

Sahorse se încadrează pe un obiect și să aștepte ca mâncarea să se deplaseze, pe care o suge și înghite întregi de când sehorurile nu au dinți. Captivele de pe grinzi de pescuit sunt obișnuiți cu creveții de miță înghețată, făcându-i o alternativă inteligentă la omologii lor prinși sălbatici. Ei se vor hrăni, de asemenea, cu amfipoduri și alte crustacee mici găsite în rockul live. Ei vor accepta, de asemenea, creveți de saramură adulți cu vitamine, dar acest lucru nu ar trebui să facă o majoritate a dietei lor. Ele sunt alimente lente, deliberate și preferă două sau mai multe alimente mici pe zi.

Live-urile ar trebui să fie hrănite în direct, înghețate cu vitamina (dacă o vor lua), sau uscate prin înghețare mysis creveți. Seahiors ar trebui să fie hrănite de mai multe ori pe zi, cu alimente disponibile timp de 20 până la 30 de minute pe hrănire. Sideo-urile capturate de sălbăticie pot fi încet să accepte creveți congelați sau uscați prin înghețare ca hrană, pentru a începe cu, și ar putea fi hrăniți alimente vii până când sunt înțărcate pe alimentele pregătite. Cisternele ridicate de cisternă sunt instruite în mod normal pentru a accepta creveți mistice înghețați sau uscați la o vârstă fragedă și vor face tranziția la rezervorul dvs. mult mai ușor decât specimenele prins sălbatic.

Diferențe sexuale

Pe măsură ce bărbații sunt partenerul gravid în împerecherea de la Seahorse, bărbații care au atins maturitate sexuală au o pungă de păr. Acesta este locul în care bărbatul poartă ouăle fertilizate. Creșterea are loc pe tot parcursul anului, astfel încât o pungă de burtă rounderă poate însemna un bărbat. În jurul timpului de reproducere, bărbatul începe prin schimbarea modelelor de culori și face un dans în jurul femeii. De asemenea, produce apăsând sunete cu coronul său, o bucată de piele sau o structură asemănătoare cornului în partea de sus a capului său.

Creștere

Seahiors alege un partener de împerechere pentru viață. Ei mențin o relație monogamă cu un partener până când partenerul acesta moare momentul în care rămase de mare poate căuta un nou partener. Acest Seahorse devine complet matur la aproximativ 14 săptămâni și poate reproduce la acel moment.

Nu numai că băieții de sex masculin dă naștere la pui, dar bărbatul este responsabil pentru atragerea femeii. După o perioadă de curte elaborată, un dans și interconectarea cozilor, femeia uluite folosește un ovipositor pentru a-și introduce ouăle în punga de sex masculin. Se află în această pungă de păr, unde ouăle sunt fertilizate și se atașează la peretele pungii. Fluidul placentar elimină produsele deșeuri și furnizează ouăle cu oxigen și substanțe nutritive în timp ce se maturizează în garnituri de mare. La sfârșitul anului 20 până la 28 de zile de sarcină, bărbatul merge în muncă, de obicei noaptea când există o lună plină. Bebelușii de pe gunoi sunt apoi evacuați de la punga de sex masculin. Punga de brooding poate conține oriunde de la 20 la 1000 de ouă fertilizate.

Mai multe rase de pește de companie și cercetări suplimentare

În cazul în care Common Seahorse vă apelează și sunteți interesat să mențineți un acvariu de apă sărată, verificați alte pești de apă sărată care pot fi compatibile cu lateralele.

Check out profile suplimentare de rasa de pește pentru mai multe informații despre alte informații apa dulce sau apa sarata peşte.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să ai grijă de un common de nahorse comună (seahorse spotted)