Paludarii sunt habitate asemănătoare mării pentru acvarii

Un paludariu

Dacă ați fost recent la un magazin de animale de companie, ați văzut fără îndoială un paludariu. Termenul Paludarium provine din cuvintele latine pentru mlaștini (Paludal) și recipientul (Arium). Cu alte cuvinte, un paludarium este un recipient care este modelat după un habitat de mlaștină, cu apă și teren de păr. Paludariile oferă o alternativă interesantă la viața complet acvatică, care este văzută în acvariile standard. Paludariile sunt, de asemenea, un proiect excelent pentru sălile de clasă - ei ajută elevii să înțeleagă diferite habitate și ecosisteme sălbatice diferite.

Paludariu Habitate

Paludariile pot reprezenta o varietate de habitate asemănătoare mlaștină, de la Bogs la Riverbanks la pădurile tropicale. Totul de la o cascadă la apa curgătoare rapid a unui râu poate fi reprodus dacă cineva dorește să facă ceva efort în creația lor.

Rezervoarele populare ale râului și Riffle sunt ambele forme de paludariu care replică habitatele cu ape constant curge. Posibilitățile sunt cele mai multe scenarii de teren și apă care apare în lume pot fi reproduse într-un paludariu.

Dacă sunteți un iubitor de pește și doriți să le includeți în proiectul dvs., o abordare bună este de a alege tipul de pește pe care îl doriți și apoi construiți un paludarium care se potrivește cu habitatul natural pentru acele specii specifice. Același scenariu apare dacă știți că doriți să creați o casă pentru o broască țestoasă sau orice alt tip de creatură.

Variațiile habitatelor Paludarium includ:

  • Plaje
  • Bogs
  • Jungle
  • Mlaștini
  • Pădure tropicală
  • Pe malurile râurilor

Paludarium locuitori

Locuitorii fiecărui Paludarium vor varia în funcție de habitatul care este creat. Paludariile înfloritoare conțin o varietate de creaturi vii, fiecare dintre acestea contribuie la ecosistem. Rețineți că unii dintre acești critterii vor mânca pe ceilalți, la fel și cercetarea dvs. înainte de a le pune împreună în rezervor.

Common Wildlife Wildlife include:

Paluda Viața plantelor

Plante sunt o parte esențială a fiecărui paludariu. Deoarece Paludarium are o abundență a plantelor de bază (cum ar fi hrana și apa), o gamă largă de vieți de plante se va prospera în ele. Cheia studiază habitatul care este replicat și alegerea plantelor care se potrivesc. De exemplu, plantele Amazon Sword nu ar fi găsite într-un habitat din Africa de Vest, dar ar fi perfect pentru un afișaj de pădure tropicală din America de Sud.

Deoarece plantele sunt un element-cheie pentru orice paludarium, este crucial că primesc un soare sau lumină dintr-o lampă alternativă de creștere. Cu toate acestea, lumina directă a soarelui nu este recomandată și veți dori să vă asigurați că mediul nu se încălzește prea mult. Asigurați-vă că ați verificat temperatura Paludariului de mai multe ori pe tot parcursul zilei și mutați-o într-o locație nouă dacă se simte prea caldă. Odată ce ați găsit un loc ideal cu o lumină difuză, nu va trebui să vă faceți griji prea multe despre această problemă.

Construirea unuia

Paludarii necesită o planificare atentă pentru a asigura succesul. Începeți prin alegerea locuitorilor, urmată de structura, plantele și echipamentele suplimentare. Dacă nu sunteți sigur că ceea ce doriți să includeți în Paludarium, întrebați pe cineva care a făcut unul înainte de a începe sau cere sfaturi la magazinul local și magazinul de acvariu.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Paludarii sunt habitate asemănătoare mării pentru acvarii