A scăpa de iedera otravă, stejar și sumac pe animale de companie

Secțiunea mică a omului care merge cu câine pe copac căzut peste râu

Plante ca otravă Ivy, stejar și sumac poate duce la multă frustrare pentru cei expuși la ei. Uleiul acestor plante a provocat o reacție alergică care duce la o erupție cutanată pe piele pe care o atinge.

Ce se întâmplă dacă animalul dvs. de companie este expus la iedera otrăvitoare, stejar sau sumac? Câinii și pisicile nu au de obicei reacții la iedera otrăvitoare, stejar și sumac. Cu toate acestea, animalele de companie pot răspândi petrolul la om. Din fericire, există pași pe care îi puteți lua pentru a preveni acest lucru.

Animale de companie și otrăvire Ivy, stejar și sumac

Ivy otravă, stejar și sumac conține un tip de sap sau ulei numit Unshiol care poate declanșa o reacție alergică atunci când vine în contact cu pielea. Frunzele fragile ale acestor plante ușurează eliberarea uleiului atunci când periajul împotriva frunzelor. Unshiol se găsește, de asemenea, pe tulpini și fructe de pădure ale acestor plante. De asemenea, uleiul poate rămâne pe țesături și alte obiecte de mult timp, permițând expunerea pe șosea.

Animalele pot deveni expuse la ea prin plimbarea prin plante și prin obținerea uleiului de plante pe straturile și pielea lor. Din fericire, câinii și pisicile rareori suferă de reacții alergice de la Unshiol. Acest lucru se datorează în principal faptului că hainele lor își protejează pielea de expunerea la ulei. Cu toate acestea, unele animale cu piele expusă pot fi afectate de Unshiol, ducând la dermatită alergică care apare ca un râios, erupție cutanată pe piele.

Chiar dacă animalele de companie par au fost afectate de Ivy Otrage, Oak și Sumac, fiți conștienți de faptul că câinele dvs. poate răspândi uleiul de plante pentru dvs. și altor persoane. Majoritatea oamenilor sunt alergici la Unshiol și vor dezvolta o erupție cutanată.

Rețineți că Ivy otrăvit, Oak și Sumac nu sunt toxice pentru câini și pisici dacă sunt consumate. Cu toate acestea, uleiurile de plante trebuie îndepărtate din stratul de animale pentru a evita transmiterea la oameni în casă.

Ce trebuie să faceți dacă animalul dvs. de companie a fost expus la Unshiol

Dacă credeți că animalul dvs. de companie a fost expus la Ivy otrăvit, Oak sau Sumac, va trebui să vă scăldați animalul cât mai curând posibil pentru a preveni expunerea la dvs. și a altor persoane. Înainte de a vă îmbogăți câinele sau pisica, asigurați-vă că luați măsuri pentru a vă proteja de contact cu uleiul de plante alergenic.

  • Purtați mănuși de cauciuc sau nitril.
  • Purtați o rochie de protecție sau o cămașă cu mâneci lungi
  • Sau, aplicați o cremă de barieră la orice piele expusă care nu este protejată de mănuși. În mod ideal, alegeți o loțiune care conține, cum ar fi o loțiune care conține Bentoquatum ca aceasta acționează ca un scut împotriva lui Uushiol.
  • Aplicați un lubrifiant de protecție a ochilor sau un ulei mineral la ochii animalelor de companie pentru a le proteja de șampon sau detergent.
  • Clătiți animalul dvs. cu cantități mari de apă călduță sau apă rece pentru o perioadă lungă de timp.
  • Obțineți un șampon de degresare sau detergent care va rupe uleiul de pe strat. Alegeți un șampon antiserrheic sau keratolitic conceput pentru animale de companie. Sau, utilizați detergentul de spălat vase din Dawn, deoarece acest lucru este eficient la îndepărtarea uleiurilor din strat.
  • Aplicați o mulțime de șampon la stratul de companie. Masați șamponul în haina de companie bine, creând o spumă. Asigurați-vă că acoperiți toate părțile stratului, dar evitați ochii, urechile și zona genitală.
  • Clătiți animalul dvs. cu atenție cu căldură sau apă rece.
  • Uscați-vă bine animalul și oferiți un tratat delicios ca o recompensă!

Eliminarea uleiurilor de urshiol din obiecte și suprafețe

Să fie atenți la elementele pe care animalul dvs. de companie a fost în contact cu care ar putea fi contaminat cu urushiol. Acestea trebuie curățate corespunzător pentru a evita expunerea la ulei. Asigurați-vă că purtați mănuși când manipulați aceste elemente.

Stofa

Curățați bine lesa de animale și gulerul cu un detergent degresant, cum ar fi săpunul de vase din zori. Spălați așternutul de animale de companie, îmbrăcămintea, prosoapele utilizate pentru îmbăiere și alte materiale care pot fi spălate cu cea mai tare apă posibilă și detergent suplimentar. O a doua spălare poate fi utilă înlăturarea tuturor uleiurilor de plante. Spălați temeinic orice alte țesături care nu pot merge în mașina de spălat. Covoare de curățare cu un covor curat.

Obiecte și suprafețe non-poroase

Utilizați un detergent de sprană de degresare sau alcool de degresare pentru a îndepărta urmele de urushiol de la lucruri cum ar fi uneltele de îngrijire, instrumentele de grădină, jucăriile de companie, bolurile de animale de companie sau orice altceva care ar putea avea uleiul de plante pe ele. Asigurați-vă că articolele PET sunt clătite și uscate înainte ca animalul dvs. să le utilizeze din nou.

Îndepărtarea plantelor de iedera, stejar și sumac otrăvitoare

Dacă există otrăvire Ivy, Oak sau Sumac în mediul animalului dvs., atunci animalul dvs. de companie va continua să perie o perie împotriva acesteia, riscând expunerea la oameni. Cel mai bun lucru de făcut este să eliminați aceste plante.

  • Purtați îmbrăcăminte de protecție, mănuși și cremă de barieră (dacă este necesar) atunci când lucrați în jurul iedera otrăvitoare, stejar și sumac.
  • Îndepărtați toate părțile plantei, inclusiv frunzele, tulpinile și rădăcinile.
  • Tăiați plantele curat la nivelul solului cu foarfece sau pruneri. Evitați să rupeți sau să vă rupeți vița de vie, deoarece aceasta va elibera uleiul.
  • Săpat rădăcinile folosind o lopată.
  • Plasați plantele și rădăcinile într-o pungă pentru eliminare.
  • Spray rămășițe rămase și stuburi cu un ucigaș de buruieni. În mod ideal, utilizați a ucigaș natural care conține oțet. Sau, utilizați o substanță chimică care conține glifosat sau triclopir.
  • Păstrați animalele departe de zona pulverizată timp de câteva zile, mai ales dacă au fost folosite substanțe chimice dure.
  • Luați în considerare plantarea ierbii în zona în care plantele erau, deoarece acestea vor împiedica iedera otravă, stejarul și sumacul să crească acolo.
  • Aruncați mănușile și îmbrăcămintea sau spălați-le cu atenție în apă caldă cu detergent.

Avertizare

Nu ardeți niciodată plante otrăvitoare de iederă, stejară și sumac. Arderea eliberează uleiurile din aer, ceea ce poate provoca reacții alergice grave. Reacțiile la acest alergen sunt frecvente și pot apărea în orice moment în viața unei persoane, chiar dacă nu ați fost mai sensibilă la Oak, Ivy sau Sumac.

Uita-te acum: 8 fapte despre iedera otrăvitoare trebuie să știi

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Kim, Yesul și colab. Poison Ivy, stejar și sumac dermatităDermatită, vol 30, nu. 3, 2019, pp. 183-190. Tehnologii OVID (Wolters Kluwer Health), DOI: 10.1097 / der.0000000000000472

  2. Iedera otravitoare. Centrul de control al otrăvurilor animale

  3. Plante otrăvitoare. Institutul Național de Securitate și Sănătate Ocupațională (NIOSH)

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » A scăpa de iedera otravă, stejar și sumac pe animale de companie