Dogul mamei va respinge nou-născuții dacă este atins?

Dogul mamei va respinge nou-născuții dacă este atins

Există această noțiune că un câine de mamă va respinge puii nou-născuți dacă un om a pus vreodată o mână pe cei mici. Și, în timp ce s-ar putea să fi fost circumstanțe în trecut unde au fost observate câinii că au respins unul, unii sau toate puii lor pur și simplu pentru că un om a atins acești pui, toate acestea sunt simple coincidențe. Să sapă mai adânc.

De ce unii câini de mamă pot respinge nou-născuții

Există o serie de motive pentru care un câine mamei poate respinge puii nou-născuți și a fi atins de un om nu este niciodată unul dintre ei. Un pui respins este aproape întotdeauna un semn că ceva este în neregulă cu micul hound. Este din acest motiv că aceste puii "respinși" sunt tratați cu atât de multă grijă, astfel încât să poată fi adus la veterinar Pentru o evaluare ulterioară și, sperăm, un tratament și îngrijire mai definitivă.

Dar de ce câțiva câini de mamă resping puii lor oricum?

  • Puppy Boala

Știm că câinii au acest lucru ciudat Abilitatea de a "miros" boală la om. Dacă au o capacitate atât de remarcabilă "Sensing" starea bolnavă a unei specii departe de a lor, ce mai mult dacă este aceeași specie? În plus, sunt descendenții lor? Există dovezi convingătoare că câinii mamă care resping unul sau unii dintre puii lor nou-născuți au simt cumva ceva în neregulă cu puii sau puii. Este posibil ca catelul să aibă un defect congenital de naștere, o infecție virală sau bacteriană sau chiar anemie.

Deși poate părea foarte neschimbtoare pentru câini să renunțe sau să-și neglijeze puii, există logică pentru ea. Câinii de câini pot simți dacă un cățeluș nu reușește să se dezvolte. Dacă se întâmplă, câinele mamei va înceta să sprijine sau să se îngrijească de acest pui, astfel încât să se poată concentra toate energiile și resursele sale pentru ca puii rămași. Pentru câinele mamă, un cățeluș care nu crește este interpretat ca un semn că catelul nu va supraviețui.

Este în aceste situații în care trebuie să acționați rapid. Câinele mamei nu are capacitatea de a-și trata pupurile de eșec. Doar tu și veterinarul tău. Deci, nu vă întrebați "Câinele meu mă va mușca Dacă îi ating puii?"Ce este mai important este ca tu să aduci puiul" respins "la veterinar.

  • Starea de sănătate a câinei mamei

Puii pot fi sănătoși și bine, dar dacă câinele mamă este de asemenea bolnav, atunci este posibil să nu-și poată îndeplini responsabilitățile "mamă". De exemplu, câinii care tocmai au dat naștere sunt predispuși la dezvoltarea inflamației sânului. Devine foarte dureros dacă asistența de pui. Este, de asemenea, posibil ca câinele să fi suferit complicații post-naștere, cum ar fi o infecție a uterului. Acestea pot împiedica câinele să se îngrijească de tinerii săi, făcându-ne să credem că le respinge.

Dacă vedeți semne cum ar fi secrețiile sau descărcările asemănătoare cu PU-urile de la tatuajele sale sau chiar de la vagin, este imperativ să aduceți câinele mamă la VET pentru o evaluare și tratament ulterior. De asemenea, trebuie să aducem de-a lungul călugărilor nou-născuți, deoarece vor necesita, de asemenea, îngrijire de susținere.

  • Lipsa instinctului maternic

Dacă puii sunt, în general, sănătoși, iar câinele mamei nu are complicații din procesul de naștere, dar pare să respingă puii, atunci puteți avea ceea ce oamenii numesc o mamă neexperimentată. Din punct de vedere tehnic, nu are nimic de-a face cu experiența de a fi un câine de mamă sau nu. Are ceva de făcut mai mult cu cantitățile insuficiente de oxitocină din sângele câinelui mamei.

Oxitocina este altfel cunoscută sub numele de îmbrățișa hormon sau hormonul de dragoste deoarece este de obicei ridicat în timpul momentelor de legare socială intimă. Oxitocina este, de asemenea, implicată în exprimarea comportamentului maternic, cum ar fi îngrijirea tinerilor. Fără acest hormon, este posibil ca câinele mamei să-și respingă tinerii.

În astfel de cazuri, este o necesitate ca câinele mamă să fie separat de puii săi, deoarece lipsa îngrijirii materne poate fi supusă de agresiune spre cei mici. Puii pot fi astfel hrăniți manual folosind o formulă de înlocuire adecvată concepută special pentru puii. Acest lucru ar trebui să fie cu recomandarea exprimată a veterinarului dvs. Puppiesele trebuie, de asemenea, să fie păstrate fie calde cu utilizarea unui plac de încălzire, fie acoperirea cu un prosop relativ gros.

Păstorul belgian și puii

Puteți atinge puii nou-născuți?

Este clar din discuția noastră de mai sus că puteți atinge puii nou-născuți, dar răspunderea rămâne: când puteți deține puii nou-născuți?

În mod ideal, nu ar trebui să atingeți niciodată câinele câinelui tău pentru primele zile ale vieții lor, dacă nu vezi că câinele mamei "neglijează" sau "respinge" unul sau unii dintre acești pui așa cum am explicat mai sus. Numai în astfel de cazuri atunci când un cățeluș nu primește tipul de îngrijire care este așteptat de la mama sa, ar trebui să intri și să intervină. În caz contrar, ele sunt perfect amenință cu mamele lor.

Cu toate acestea, doar în cazul în care doriți să atingeți puii nou-născuți, este important să faceți acest lucru cu un mod deliberat lent și blând. Este necesară o atingere blândă, deoarece acești câini foarte tineri ar putea avea încă oase care nu au fost complet fuzionați. Puteți rula unul sau două degete de-a lungul spatelui și laturilor catelusului, susținându-și corpul prin plasarea ușoară a mâinii dedesubt. Fiți foarte atenți, deoarece acestea sunt creaturi foarte fragile.

Societatea Americană pentru Prevenirea cruzimii față de animale recomandă cu fermitate o manipulare foarte minimă a câinilor tineri pentru primele 3 săptămâni ale vieții lor. Dacă nu se poate evita ca puii să fie manipulați, este permisă doar o pisică blândă.

Pe măsură ce puii ajung la 4 ania Săptămâna vieții, acum pot fi tratate, dar numai pentru perioade foarte scurte și doar de câteva ori pe zi. Poate fi, de asemenea, înțelept să limiteze numărul de persoane care au permis să se ocupe de puii, astfel încât să nu le sublinieze atât de mult.

Câinii de câini par să respingă puii nou-născuți pentru că simt că ceva este în neregulă cu nou-născuții sau că mama însăși nu se simte bine. Există, de asemenea, cele care nu au hormonul corect pentru a facilita dragostea maternă. Nicăieri în acest articol nu am menționat că atingerea căței va duce la respingerea mamei lor.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Dogul mamei va respinge nou-născuții dacă este atins?