Cum să spuneți dacă marele dvs. Este însărcinată și de ce este important

Foaia de îngrijire medicală

Este marele tău în mânz? Perioada de gestație a unei femei cal este de aproximativ unsprezece luni. În primele câteva luni, nu va fi evident dacă o mare duce a mânz. Dacă bănuiți că MARE este în mânz, este esențială că este îngrijită corect de la începutul ei Sarcina, pentru sănătatea ei și pentru sănătatea mânorului.

Nu lăsați lucrurile în întregime la natură

Uneori oamenii simt că natura va avea grijă de lucruri. Acest lucru nu duce întotdeauna la cel mai bun rezultat. Cu îngrijire adecvată la începutul sarcinii, problemele potențiale de sănătate care ar putea afecta sănătatea reproductivă a marelui dvs. și sănătatea și viața mânorului dvs. pot fi evitate.

Lucruri care nu funcționează

Există o mulțime de metode folclorice pentru a spune dacă marele dvs. duce un mânz sau nu. Ținând un ac filetat, inel sau unghii legați la un șir peste stomacul marelui dvs. nu este o metodă fiabilă de determinare a sarcinii Mare. O altă metodă implică urmărirea modului în care se scutură Mare. Dacă își scutură doar capul și gâtul, și nu tot corpul ei, ea este în mânz. Teoria este că își protejează mânzul, fără să o scuture. Dar aceste metode nu sunt corecte.

Lipsa sau prezența unui ciclu de căldură (Estrus) nu este nici un indicator sigur al sarcinii. Unele iepuri vor par să aibă un ciclu de căldură, în ciuda faptului că este în mânz. Unele iepuri nu pot arăta un ciclu de căldură evident, mai ales prin toamna și lunile de iarnă.

Sarcina este imposibilă pentru a determina devreme pur și simplu prin privirea la Mare. Unele iepuri, în special cele care nu au purtat un mânz înainte de a nu "arăta" prea mult. Alții au un baril bine sprângând, care arată că sunt în mânz tot timpul. Acest lucru poate fi pentru că au avut mai multe Forite înainte sau poate fi pentru că MARE are a fân burtă care face ca abdomenul ei să arate agitat.

Nu toate iepurile arată semne evidente de a fi în mânz, chiar târziu în timpul sarcinii. În timp ce unele iepuri pot părea mai pline și au lapte care curge în jos picioarele din spate timp de câteva săptămâni înainte de împlinire, alții nu pot. Unii vor avea semne foarte evidente că sunt în mânz, sau pe cale de a mânca. Au existat situații în care un proprietar nu a avut nici o idee că marele era în mânz până când mânzul a sosit.

Cum să spuneți dacă marele dvs. este în mânz și de ce este important

Singura modalitate de a vă asigura că marele dvs. este în mânz și că sarcina este una sănătoasă este aceea de a vă examina de un veterinar, de preferință că este specializată în reproducerea ecvină. Acest lucru ar trebui făcut aproximativ paisprezece până la optsprezece zile după ce Mare a fost crescută.

În acest moment, medicul veterinar poate determina dacă Mare transportă gemeni. Sarcinile twin reprezintă o cauză majoră de reabsorbție și avorturi spontane la cai. Dacă marele dvs. transportă gemeni, unul dintre embrioni poate fi "despicat", oferind celălalt embrion o șansă mai bună pentru dezvoltarea normală.Se pare crud, dar șansa unui mare producând cu succes fani puternici sunt subțiri.

Marea ar trebui să fie verificată din nou la aproximativ patruzeci de zile pentru a fi siguri că este încă în mânz și că nu există o infecție uterină care are nevoie de atenție. Din moment ce veți ști dacă sarcina este sănătoasă mai devreme și cât de departe este avansată, veți ști dacă lucrurile progresează în mod normal sau dacă există semne că avortizarea este posibilă.

Hrănire și gestionare pentru iepuri gravide

Doriți să determinați mai devreme dacă marele dvs. este în mânz pentru că hrăniți și gestionarea îngrijirii sale ar putea fi nevoie să se schimbe ușor. Va trebui să vă asigurați că MARE are cea mai bună calitate fân sau pășuni, sare și minerale. Dacă iarba de pășunat conține fescues, poate doriți să eliminați Mare și Lăsați-o să apară în altă parte. Poate doriți să vă despărțiți marele de la bătăușii de pășunat care o pot răni, făcând procesul de furajețe mai dificil pentru ea.

În timp ce este important să se mențină o vaccinare obișnuită și medicamente de-vierming pe tot parcursul perioadei de gestație, MAREA dvs. nu ar trebui să primească aceste medicamente pentru primele trei luni. Unele vaccinuri și parazit Medicamentele de control pot interfera cu dezvoltarea fetală. Veterinarul dvs. este cea mai bună resursă pentru sfaturi despre care medicamentele sunt în siguranță pentru a vă oferi o mare însărcinată în timpul sarcinii.

Da, costă bani pentru ca MARE să fie examinată în mod corespunzător de un medic veterinar, dar costul este mic în comparație cu costul total al creșterii unui mânz sau pierderea unui mânz sau a marei. Reproducând o mare nu este un mod ieftin de a obține un alt cal. De fapt, Ridicarea unui mânz poate fi una dintre modalitățile mai scumpe de a face un alt cal!

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Determinarea sarcinii la caiManualul veterinar

  2. Avortul la caiManualul veterinar

  3. Șase pași pentru a alimenta o mare gravidăKentucky Equine Cercetare

  4. Controlul parazitului în timpul sarcinii la caiManualul veterinar

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să spuneți dacă marele dvs. Este însărcinată și de ce este important