Aflați despre cribbers de cai

Crăciun de cai pe gard

Indiferent dacă se numește Cribbing, Biting Crib, Aerofagia sau (incorect) Windsucking, acesta este un comportament stereotipic la cai care este probabil cauzat de plictiseală sau stres și există o predispoziție genetică. Cribbing-ul este o tulburare comportamentală compulsivă, repetitivă și, ca orice altă dependență dăunătoare, un cristal are nevoie de ajutor pentru a se controla.

Odată ce obiceiul este stabilit, nu există nici un remediu sigur pentru ruperea acestuia, în ciuda faptului că ați citit pe site-urile care vând ierburi și unelte. Dacă aveți un criber, merită să încercați lucruri diferite pentru a controla obiceiul, dar unele cazuri sunt incurabile. Probabil că nu veți putea opri un cal de la Cribbing în fiecare situație. Și, chiar dacă o controlați bine, apoi vindeți calul, mulți încep să câștige câștigul în noua sa casă. Deci, dacă vindeți un criber, trebuie să-i spuneți noului proprietar că calul are acest lucru viciu.

În timp ce se credea că caii învață critică de la alții, asta nu pare a fi cazul. Înainte de a cumpăra un cal, mânz, măgar sau catâr, asigură că sunteți dispus să vă ocupați de daunele Garduri, copaci și grajduri și face față unor riscuri de sănătate care pot veni cu critică.

Ce este cribbing?

Cribbingul se caracterizează printr-un cal apucând un obiect orizontal cu incisivii superioare și trăgând împotriva obiectului cu un gât arcuit. Apoi calul e de rahat într-o cantitate mare de aer și face un sunet caracteristic.

Interesant, Cribbing nu este un obicei văzut în caii sălbatici. Gândirea este că Cribbingul are multe de-a face cu modul în care este menținut un cal. Plictiseala, temperamentul, stresul, dieta si genetica pot juca un rol in dezvoltarea viceului.

Cribbingul pare să înceapă mai ales în cai mai tineri cu aproximativ câteva luni sau cam asa ceva. Pentru a reduce riscul de a cribbing, vă puteți asigura că calul tânăr cheltuiește cât mai mult timp posibil pe pășune și are o mulțime de contact social cu alți cai. Există unele dovezi care sugerează că anumite diete de cereale pot crește riscul de dezvoltare a acestui obicei.

Poate cribbing rănit calul?

Nu există nicio îndoială că Cribbingul poate avea un impact negativ asupra sănătății unui cal. Poate crește riscul unui cal de a obține ulcere colice sau stomac. De asemenea, uzura dintelui excesiv poate afecta, de asemenea, capacitatea de a mânca în mod corespunzător. Cribbingul poate duce, de asemenea, la pierderea în greutate - unii cai pot prefera să se culce decât să mănânce. În mod alternativ, se crede că excesul de aer în stomac din critică poate reduce pofta de cal.

Cum se controlează Cribbing?

Nu există o metodă absolută pentru a opri criptarea în anumiți cai, dar există modalități de a face față. Iată câteva sugestii care au fost încercate de cei care au criștii.

  • Un guler de cribbing sau o curea de critică îl face inconfortabil ca calul să facă comportamentul de critică, împiedicând calul să-și îndoaie mușchii gâtului în timp ce se retrage la aerul Gulp. Cureaua îl face inconfortabil ca calul să-și flexeze gâtul, dar cureaua nu dăunează calului.
  • Dietele care conțin mai multe furajele și mai puține cereale par să aibă implicații mai puține de critică.
  • Sa demonstrat că o jucărie a redus ratele de critică, la fel ca și o activitate mai exterioară și socializare.
  • Puteți elimina suprafețele de critică sau puteți electrifica suprafețele de crăpări, cum ar fi posturile de gard.
  • O opțiune chirurgicală este disponibilă care implică îndepărtarea bucăților mici de anumiți mușchi și nervi în gât. Cu toate acestea, această intervenție chirurgicală necesită anestezie generală și încă în unii cai nu pot rezolva complet comportamentul. Mulți proprietari de cai consideră că costul chirurgical este prohibitiv.

Cumpărarea unui criber?

"Calul are vicii?"Ar trebui să fie pe lista dvs. de întrebări pentru proprietarul oricărui cal pe care îl aveți în vedere cumpărarea. Dacă doriți mai puțin de un hassle, probabil că doriți să evitați cumpărarea unui criber.

Dacă cumpărați un criber, fiți pregătit să vă ocupați de obiceiul pe care îl dețineți cal. De obicei, fără măsuri drastice, o astfel de intervenție chirurgicală, un criber va continua să fie un criber pentru întreaga sa viață. Dacă sunteți persistenți și încercați destule metode de control, este posibil să fiți capabili să gestionați obiceiul, astfel încât să nu fie distructiv calului sau acasă. Dar ar putea fi o luptă lungă, în sus pentru a ajunge acolo.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Aflați despre cribbers de cai