Cauze comune de moarte subită la cai

Omul care lucrează într-un cal stabil

Când aparent calul sănătos brusc moare pentru nici un motiv evident, vă poate lăsa să vă simțiți confuz, cât și să se rătăcească. Deși un eveniment rar, acest lucru se poate întâmpla unui cal altfel sănătos adult. Iată câteva dintre cele mai frecvente motive pentru care s-ar putea întâmpla acest lucru.

01 din 05

A rupt aorta

Aorta este cea mai mare arteră principală care vine direct din inimă și distribuie sânge la restul corpului. La unele animale (inclusiv oameni), o parte din zidul aortei, care este de obicei foarte musculară și de cauciuc, este subțire și slabă. Această zonă slăbită din vasul de sânge se numește anevrism. O aorta ruptă apare atunci când această zonă de slăbiciune izbucnește. Din moment ce aorta este un vas de sânge major, odată rupt, calul rapid hemoragii. Nu există tratament pentru acest lucru și calul moare aproape imediat. Din păcate, nu există nici o modalitate de a examina un cal și de a determina dacă are un anevrism aortic.

  • 02 din 05

    Toxines

    Un cal poate muri în mod neașteptat și destul de rapid după ce a ingerat o toxină. Toxinele din mediul înconjurător pot include diverse buruieni în pășuni și frunze de copac, cum ar fi frunze bracken, stejar roșu, frunze de cires și altele. Botulismul este cauzat de bacterii dăunătoare care ar putea fi în furaje cum ar fi silozul, sau apă. Unele hrane pentru alte animale, cum ar fi bovinele și puiul, pot fi morți la cai, deoarece conține medicamente numite ionofori. Ionoforii sunt letale în doze mici la cai și provoacă moarte rapidă.

  • 03 din 05

    Reacții de droguri

    Reacțiile alergice la un medicament dat unui cal pot fi rapide și dificil de tratat. Dacă tratamentul începe foarte curând după ce se observă o reacție, poate exista o șansă bună de recuperare. În ciuda acestui fapt, o reacție severă poate duce la moarte foarte repede datorită șocului anafilactic. Din fericire, acest tip de reacție extremă este rar văzut la cai din fermă.

  • 04 din 05

    Rupturi gastrointestinale

    Distensie și ruptură în stomacul sau intestinele calului dvs. pot provoca moartea acută. Prima indicație a unei probleme gastro-intestinale severe este simptomele colice. Deshidratarea și impacția, sarcina severă a parazitului, răsucirea sau telescoparea intestinului și alte blocaje pot provoca ruperea intestinului sau a stomacului. Deși uneori aceste simptome apar într-o perioadă de o zi sau astfel, unele probleme intestinale pot apărea rapid, ducând la semne acute care duc la moarte subită.

    Continuați la 5 din 5 de mai jos.
  • 05 din 05

    Defecte congenitale

    Caii se pot naște cu defecte congenitale care pot duce la moarte subită. Nu poate fi un semn exterior că orice este greșit în mânz. În funcție de ceea ce este defectul congenital, calul poate supraviețui până la adulți, dar brusc mor. Unele defecte cardiace manifestă clinic în acest fel.

  • Dacă calul tău moare brusc

    Necropsia (autopsia pe un animal) poate dezvălui cauza decesului - aceasta necesită expertiza unui medic veterinar. Oferind cea mai bună îngrijire posibilă pentru calul dvs. este cel mai bun mod de a vă ajuta calul să trăiască o viață lungă și confortabilă.

    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Cauze comune de moarte subită la cai