Ar trebui să alegeți piele de piele sau sintetică?

O șa de vest

Plimbarea într-un magazin Tack poate fi o experiență copleșitoare. Există atât de multe alegeri. Acest lucru poate fi bun pentru că puteți alege exact echipamentul potrivit pentru dvs. și pentru dvs cal. Dar, prea multe alegeri vă pot lăsa să vă întrebați dacă ați luat deciziile corecte și dacă ați făcut o greșeală când plecați cu achiziția dvs.

Cele două piese majore de Tack veți alege când obțineți primul cal sunt șaua și frâu. Acestea reprezintă, de asemenea, cea mai mare cheltuieli de bani și cea mai importantă unelte din punct de vedere al siguranței. Șansele sunt, doriți să obțineți cel mai mult pentru cel mai puțin - cel mai sigur, cel mai durabil, cel mai eficient și mai confortabil pentru cel mai mic număr de dolari.

Pe măsură ce vă uitați în jur, probabil că veți observa că este făcută fie din piele sintetică, fie din piele. Bridurile vin în multe materiale și probabil că veți avea o mulțime de opțiuni de culoare. Și șezurile pot fi făcute din piele sintetică sau din piele și puteți găsi chiar și unele culori, altele decât maro-brunurile tradiționale, gri sau negri.

Cheltuieli

În general vorbind, costurile din piele costă mai mult decât sintetic. Piele de calitate mai slabă vor costa în jurul valorii de elementele sintetice. Track din carton, piele rigid ar trebui evitată. Aceste elemente nu vor dura atâta timp cât piele de bună calitate și pot fi mai predispuși la rupere. Dacă costul este un factor major în decizia dvs., este posibil să fiți mai bine cu o bună calitate sintetică, decât piele de calitate mai slabă. Bunele din piele este o investiție, care va ține valoarea mai bună dacă decideți să o revindeți. Cumpărarea utilizată este o modalitate accesibilă de a cumpăra căptușeală din piele de bună calitate și șaduri.

Identificarea calității pieilor

Piele de calitate slabă se vor simți rigidă și reci. Marginile pot fi colorate diferite decât suprafața, deoarece vopseaua de suprafață și / sau bronzarea nu merg tot drumul. Acest lucru este uneori mascat prin tăierea marginilor pentru a se potrivi cu suprafața după ce piesele folosite pentru a construi șaua sunt tăiate. Partea inferioară poate fi fibroasă. Suprafața poate fi ștampilată cu o "textura pielii", iar pielea poate fi mai mirositoare chimică decât piele. Coloranții ieftini pot ieși din piele și pot decolora pantalonii de călărie după o ploaie.

Pielea de șa de calitate bună va fi netedă și suplă, poate exista imperfecțiunea ciudată. Acest lucru este vizibil deoarece suprafața nu a fost șlefuită și refinisată. Aceasta înseamnă că pielea va fi de fapt mai puternică și nu va decolora prost în timp. Șefatorii lucrează în general în jurul acestor imperfecțiuni în pietre întregi utilizate pentru a face șaibele, dar cicatrici mici, nick-uri și alte mărci naturale pot apărea, deși se străduiesc să folosească o calitate superioară, fără legume fără legume. Nu este nevoie să vopsească sau să vopsească marginile din piele bună, deoarece finisajul trece prin, deși poate exista un finisaj final pus peste întreaga șa, deoarece pielea folosită poate proveni din pielea diferită și chiar și diferite tipuri de piele pot fi folosit. Curele de billet Fabricat din piele de calitate superioară nu se va simți ca elastic ca piele mai ieftină. Piele de bună calitate reins se va simți suplă în mână, și nu plastic sau carton, ca piele slab tăbăcită.

Cumpărarea unei șa realizate de un producător bine-cunoscut de bunuri de calitate este cel mai simplu mod de a evita pielea ieftină care va sparge și decolora în timp. Vizitați un șadler sau examinați cu atenție ședele de capăt superior și căprioarele de căprioară, uneori, purtați să vă educați mai departe.

Fitinguri

Este greu să vezi copacul șa, dar este ușor să verificați fitingurile metalice. Scaunele bune nu vor avea inele de oțel sau nichel și catarame. Pe ședele de vest, fleece ar trebui să fie reală de oaie, care este groasă și chiar. Circumferinţă curelele pe ședele de vest ar trebui să fie groase și puternice, fără a da prea mult. Tachetele și niturile ar trebui să fie făcute din metale de bună calitate care nu vor ruga. Și, iar decorarea pe ședele de vest ar trebui să fie minimă și făcută din materiale de bună calitate.

Longevitate

O șa de piele de bună calitate va dura o viață cu îngrijirea corectă. Nu este întotdeauna un scop, mai ales cu un cal știm că nu vom fi păstrați de mult timp. Pielele din piele engleză pot fi re-umplute și s-au remarcat pentru a se potrivi cu mulți cai diferiți, dar există o limită a cât de mult poate fi modificată o șa. Deci, dacă primul dvs. cal este un arab, iar următorul dvs. este o cruce de Clyde, este posibil să aveți nevoie de o șapă diferită. Da, valoarea de revânzare pe o șa de piele bună este mai bună decât o sintetică. Dar, dacă numai costurile reduse este un factor important, este posibil să fiți mai bine cu sinteză pentru utilizare pe termen scurt. O căptușeală din piele de bună calitate se va potrivi cu multe diferite cai, și este o investiție bună pe termen lung, deși face arab la Clydesdale Tranziția poate să vă trimită în continuare căutați o cămașă mai mare.

Potrivi

Pielele engleze din piele sunt mult mai ușor de re-chestii și să se potrivească cu caii diferiți. Există limitări, totuși, astfel încât o șa de piele nu se va potrivi fiecărui cal care vine de-a lungul. Sintetica este mai greu de a se potrivi și, pe măsură ce materialele se descompun, șaua poate pierde o parte din forma sa.

Producători de bună calitate

Iată doar câțiva producători bine-cunoscuți de șaibe din piele de calitate superioară:

Producători obișnuiți de șa sintetici

Calitatea de bună calitate a lui Western Tack Producători

  • Cercul Y
  • Billy Cook
  • Corn mare
  • Tucker
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ar trebui să alegeți piele de piele sau sintetică?