Lanțuri și curele pentru calul tău

Armonie între cal și călăreț

Indiferent dacă utilizați un vest bit bit cum ar fi bitul de pășunat, Tom Thumb sau diferitele biți de corecție sau o bit de bordură în limba engleză, cum ar fi un kimblewick, pelham sau bit de bordură a unei căi duble, este important să se folosească întotdeauna cu un lanț de curbură sau curea. Unele biți de conducere ca Liverpool sunt biți de bordură, iar multe hackamore au ședințe, și ei, ar trebui să fie folosite cu un lanț sau curea de curbură. Lanțul sau curea de bordură pare destul de nesemnificativ pe un pic, dar este esențial să se asigure că bitul este atât eficient, cât și confortabil pentru cal.

Aspect

Adesea, lanțurile de bordură sunt folosite pe biți englezi și pe pâini, în timp ce curelele sunt mai frecvent utilizate biți occidentali. Cu toate acestea, ambele curele și lanțurile sunt disponibile fie. O curea, fie că este făcută din piele sau sintetică, este cea mai ușoară formă de curea de bordură. Lanțurile vin în diferite dimensiuni și grosimi de legătură și există multe tipuri diferite de lanțuri disponibile.

Lanțurile mai fine pot fi folosite pentru caii care sunt pulverizari, dar pentru călărie generală, o curea sau un lanț legat mediu este suficient. Indiferent de grosimea lanțului, ei ar trebui să fie întotdeauna întorși, astfel încât să se așeze plat, ca o bandă de ceas. Acest lucru ar putea dura câteva întoarceri pentru a obține un lanț încurcat aplatizat. Un capăt al lanțului pe o milă engleză va fi lăsată pe cârligul drept atașat la bit. Odată ce mîna se află pe cal, rotiți lanțul până când este plat și chiar și apoi legați-l pe lanțul stâng. Cârligul drept este în mod obișnuit strâns închis, astfel încât lanțul nu cade. Există, de asemenea, un link mai larg de centru pe care o "curea de buze" poate fi filetată prin. Cureaua de buze împiedică calul să apuce la șuruburile de biți și păstrează lanțul de detașare dacă vine dezordonat. Curelele de bordură din piele vor avea câteva linkuri de lanț pe fiecare capăt al porțiunii din piele, astfel încât acestea pot fi făcute exact ca lanțurile.

Spre deosebire de cârligele de pe lanțurile de bordură, lanțurile occidentale se fixează pe un pic cu o curea de piele și cataramă pe fiecare parte. Curelele din piele vor avea găuri, astfel încât acestea pot fi ajustate în mod similar cu o centură. Nu există un link pentru o curea de buze, deoarece mulți biți occidentali au un bara de împrăștiere sau slobber care funcționează într-un mod similar.

Utilizări

Un bit de snafflează doar o presiune asupra barelor gurii calului când trageți pe frâu. Cu toate acestea, se întâmplă mai multe atunci când trageți pe frâiele a bit bit. Pe măsură ce șinele sunt trase înapoi, calul va simți presiunea asupra capului (sondajului), barele gurii sale și în canelura de bărbie, unde se află cureaua sau lanțul. Cureaua de bordură împiedică să se rotească prea departe în gura calului, care poate fi foarte incomod, mai ales dacă există o lingură mare sau un port pe muștiuc din bit. Lanțul de bordură limitează presiunea asupra gurii superioare a gurii calului, pe măsură ce piesa bucală se rotește. Presiunea sub bărbie, de asemenea, trage puțin pe barele gurii calului, amplificând armele de rein.

Ajustare

Ajustarea corectă a lanțului curbei este foarte importantă. Dacă lanțul de bordură este prea strâns, va fi o presiune constantă incomod asupra canelurii și barelor de bărbie. SIDA REAL va fi exagerat, ceea ce ar putea determina calul să-și arunce capul sau să-și deschidă gura pentru a scăpa de presiune.

Dacă lanțul sau cureaua este prea slăbită sau lăsată în totalitate, acțiunea de pârghie a bitului nu va fi la fel de eficientă. Daca este o port sau lingura pe bit, poate fi tras pe acoperișul gurii calului, provocând durerea calului. Cureaua sau lanțul de bordură ar trebui să fie făcute astfel încât atunci când sunt trase de călcâie, ședințele bit-ului nu se rotesc dincolo de 45 de grade. Mulți oameni folosesc lățimea a două degete între canelura de bărbie și curea sau lanțul pentru a estima cât de strâns este lanțul. Aceasta este doar o aproximare după ce ați verificat că șinele se vor roti aproximativ 45 de grade.

Deci, folosiți întotdeauna o curea de bordură sau un lanț. Poate arata mic, dar este o parte importanta a camionului tau.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Lanțuri și curele pentru calul tău