Cum să curățați șaua de piele

Curățarea bărbatului de curățare din piele
Prezentare generală
  • Timpul total: 1 oră

Multe cărți mai vechi de cai, pe care ar trebui să le curățați șaduri de fiecare dată când le folosiți. Cu toate acestea, acest lucru nu poate fi practic. Cât de des curățați șaua poate depinde de modul în care este folosit. Dacă folosiți doar șezlurile în weekend pentru plimbări cu plăcere plăcerea, este posibil să nu aveți nevoie să vă curățați șaua la fel de frecvent ca cineva care participă la un sport în care șaua este expusă în mod regulat la sudoare, noroi și murdărie, cum ar fi călăria la distanță sau cross-country.

Dacă păstrați șaua dvs. descoperită într-o stabilă prafuită sau plimbare într-o arenă cu praf, poate doriți să vă curățați șaua, astfel încât granulația să nu distrugă finisajul și să se usuce din piele. Pentru a vă proteja șaua, utilizați un capac de șa de material respirabil și ștergeți-l cu o cârpă uscată după fiecare utilizare. Sau o ștergere rapidă cu o cârpă moale, umedă poate fi toate nevoile de șa.

Dar este logic să le curățați bine înainte de a depozita, înainte de o competiție sau înainte de a vinde unul. (Și dacă șaua dvs. stocată a împrăștiat mucegaiul, nu vă faceți griji. Doar urmați pașii de mai jos.)

Ce veți avea nevoie

Echipamente / Instrumente

  • 3to 4Towels
  • Stăpânul rigid sau peria de dorință fină (opțional)

Materialele

  • Săpun blând (glicerină)
  • Balsam de piele non-detergent
  • Burete mic
  • Găleată mică sau castron de apă (nu este fierbinte)
  • Tampoane de bumbac și / sau periuță de dinți
  • Cleaner metalic

Instrucțiuni

  1. Strânge șaua

    Stripați șaua tuturor fitingurilor, cum ar fi circumferinţă sau etrieri și anulați toate cataramele. Decolarea tuturor fitingurilor vă permite să intrați în colțuri și crannies, unde se adună murdăria, mai ușor. Ștergeți șaua în jos cu un prosop ușor umezit pentru a îndepărta orice praf liber, murdărie și păr. Nu vă aduceți niciodată pielea prea umedă, deoarece acest lucru poate să-l uscați.

  • Alegeți săpunul Saddle

    Umezi buretele în apă. Veți dori să se umezească, dar nu picura umed. Îndepărtați-l în săpunul șa și lucrați la un spumat.

    Dacă este prima dată când ți-ai curățat șaua, încercați orice curățător din piele, în special cu ușuroanele curat pe un loc inconspicuos pe șaua dvs. Alegeți all-in-cei cu atenție, deoarece unii de curățare all-in-One care promite să curețe și să condiționeze într-un pas nu pot fi buni pentru piele. Unii conțin detergenți care, în timp, pot deteriora pielea. Unii pot decolora pielea, deci asigurați-vă că puteți trăi cu schimbarea culorii. Cel mai mult va întuneca pielea, și asta este de așteptat. Dar dacă pielea ta are un finisaj colorat, nu vrei ca asta să fie eliminat.

  • Curățați pielea

    Aplicați spațiile scurte la piele. Lucrați în cercuri mici care acoperă toate suprafețele șei - partea superioară, partea inferioară și între clapete. Pe o șa engleză, asigurați-vă că nu trebuie să vă umeziți partea inferioară, deoarece acest lucru poate înmuia lâna care se învârte sub piele, determinând-o la compactă. Frecvent clătiți și re-spumă buretele. Nu aplicați săpunul sau apa la piele de căprioară sau pe tot parcursul pielii găsite adesea pe scaune sau în genunchi. Dați-le aceștia un dur cu o perie rigidă - suficient de suficient pentru a slăbi murdăria. Nu doriți să purtați prin aceste piele mai moi.

    În zonele în care jockey-ul este construit - acea strat mai gros, negru de murdărie care tinde să se construiască sub pielea de etrieri - repetați săpunul de câteva ori, fără a umezi pielea prea mult. Acordați o atenție deosebită în cazul în care sudoarea a înmuiat prin piele.

    Periați partea inferioară a unei șa de vestic ușor cu o perie rigidă.

    Bacsis

    Știați că puteți înlocui acest strat de fleecie dacă devine prea uzat și murdar?

  • Curățați orice săpun rezidual

    Ștergeți șaua cu un prosop umed și apoi un prosop uscat. Veți dori să eliminați orice săpun rezidual de la piele ca săpunul lăsat în urmă poate deteriora pielea în timp. Unii șanțuri recomandă utilizarea unei cârpe umede și fără săpun.

    Săpun rezidual rămas în crăpături și pliuri va ține, de asemenea, grit care poate mânca la piele. Utilizați tampoanele de bumbac umed sau colțul unui prosop pentru a obține toate săpunul din canale și crăpături mici de cusătură.

    Ștergeți șaua uscată. Următorul pas este condiționarea, iar cele mai multe balsamuri funcționează cel mai bine pe piele care sunt un umed tad.

  • Aplicați balsamul de piele

    Aplicați un balsam de piele non-detergent, cum ar fi uleiul cu umed, lanolina sau balsamul de albine la piele. (Utilizați mănuși de cauciuc dacă Lanolin vă va irita mâinile.) Asigurați-vă că utilizați uleiul real și netestic. Containerul va spune ceva, cum ar fi "pe bază de animale" sau "100% pur."Aplicați uleiul foarte puțin. Nu doriți să înfundați porii sau să dați murdăria unui loc pentru a se agăța. Prea mult ulei poate să se înmoaie prin piele în padding sau copac dedesubt și poate provoca daune. Fiți conștienți de faptul că unele balsamuri se vor întuneca din piele. Dacă nu doriți ca șaua de piele să se întunecă, alegeți un balsam și încercați într-un loc inconspicuos.

    Beeswaxul și alte balsamuri groase pot lăsa un reziduu, astfel încât să fie pregătit cu prosoape și unsoare de cot pentru a umple acest lucru.

  • Fitinguri metalice curate și piele de etanșare

    Ștergeți toate fitingurile metalice, cum ar fi etrieri și catarame, și îndepărtați orice săpun sau balsam rezidual care s-ar fi adunat pe ele. Utilizați o periuță de dinți veche sau tampoane de bumbac pentru a șterge toate zonele mici în care săpunul sau balsamul sunt cade.

    Urmați aceiași pași de a aplica săpun și balsam pentru a curăța piele de etanșare. Acesta este un moment bun pentru a verifica starea lor și asigurați-vă că sunt încă în siguranță. Un dispozitiv de curățare a metalelor poate fi utilizat pe etrieri, dar ele pot fi curățate și cu săpun și apă obișnuită. Clatiti bine. Fiți atenți dacă curățați fitingurile metalice de pe șa cu dispozitivul de curățare a metalului pe care agentul de curățare nu îl intră în piele. Încercați să plasați un colț de prosop între piele și metal, pentru ao proteja. Oțetul funcționează bine și pe fitinguri metalice.

  • Periați suede sau piele de piele

    Foarte ocazional este posibil să doriți să faceți piele de piele sau pe tot parcursul scaunelor sau în genunchiul de genunchi arata frumos. Utilizați o perie rigidă de perie pentru a percei puiul. Face acest lucru foarte rar. Prea multă periere va purta prin piele de piele și veți ajunge la găuri. Poate doriți să faceți acest pas numai dacă încercați să faceți ca șaua să arate foarte bine pentru un spectacol special sau pentru vinde.

  • Afișați articolul complet
    # Chop_1-0 - Chop-Content {max-înălțime: inițial -} # chop_1-0 {afișaj: nici unul;}
    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Cum să curățați șaua de piele