5 Beneficiile colostrului pentru câini

Beneficiile colostrului pentru câini

Unul dintre cele mai nutritive, cele mai echilibrate și foarte protecții, pe care orice mamifer tânăr, în special câini și oameni, poate avea este colostru. Este un tip de lapte matern care este bogat în anticorpi materni care conferă imunitate temporară celor tineri. De asemenea, are combinația potrivită de substanțe nutritive esențiale în sumele potrivite pentru a începe creșterea și dezvoltarea rapidă a bebelușului. Din acest motiv, colostrul este foarte apreciat ca cea mai bună mâncare pentru copii, pui și orice alt mamifer tânăr. Astăzi, totuși, Colostrum nu mai este doar pentru copii, deoarece beneficiile sale uimitoare au fost extinse în câini adulți sub formă de formulări de colostru. Iată 5 beneficii ale colostrului pentru câinii pe care trebuie să o cunoașteți cu adevărat.

Finalizați răspunsurile imune ale câinelui în special în ceea ce privește alergiile

Știința spune că colostrul este bogat în mod natural într-un fel de hormon special, care joacă un rol în reglarea răspunsurilor imune. Polipeptida bogată în prolină este un hormon care poate regla sau îmbina răspunsul imun, în special în condiții care se caracterizează printr-un sistem imunitar supra-reactiv.

Alergiile sunt considerate a fi cauzate de un sistem imunitar supra-reaction, prin care celulele sistemului imunitar montează un răspuns imun împotriva moleculelor sau substanțelor care altfel sunt benigne sau normale în natură. Aceste substanțe conțin proteine ​​care sensibilizează celulele sistemului imunitar. Având în vedere că organismul este compus din proteine, grăsimi și carbohidrați, este foarte neobișnuit ca sistemul imunitar să atace aceleași macronutrienți care alcătuiesc corpul.

Acțiunea PRP a Colostrului este în prevenirea supraproducției limfocitelor T, astfel încât reacția imună nu este atât de substanțială. În plus, colostrul mărește producția de celule T supresoare care pot ajuta la îmblânzarea sistemului imunitar.

Din punct de vedere tehnic, din cauza efectelor sale asupra acestor celule ale sistemului imunitar, colostrul poate furniza aceleași beneficii antiinflamatorii asupra altor boli sau afecțiuni de sănătate care se caracterizează prin inflamație cum ar fi artrită.

Ați putea dori, de asemenea: Testul alergiei pentru câini

Promovează un sistem digestiv mai sănătos

Mai mult de 70% din celulele sistemului imunitar se găsesc în tractul gastrointestinal. De cand Alergiile alimentare la câini apare deoarece moleculele proteice nedigerate sunt capabile să treacă prin peretele intestinal, creând o plasă mai fină între intestine și fluxul sanguin poate ajuta la prevenirea contactului dintre aceste molecule care conțin proteine ​​și celulele sistemului imunitar.

Întreaga idee este fundamentată pe faptul că moleculele mari de proteine ​​trebuie digerate în intestinul mic și defalcate în peptide și aminoacizi. Deoarece acestea sunt inerent mai mici, celulele sistemului imunitar le permit să treacă cu ușurință. Cu toate acestea, moleculele mari de proteine ​​nu ar trebui să treacă și ca astfel de celule de sistem imunitar vor ataca aceste proteine ​​mari, producând numeroasele simptome pe care le asociem acum canin tulbure stomacuri sau alergii alimentare. Colostrul acoperă căptușeala intestinelor mici, astfel încât moleculele de proteine ​​mari să nu treacă.

În plus, Colostrum conține bacterii foarte benefice cunoscute sub numele de probiotice. Acestea ajută la restabilirea funcționării intestinale normale și sănătoase, permițând o digestie îmbunătățită a alimentelor și ajutând la facilitarea vindecării unei intestine scurgeri.

În legătură cu o postare: Cele mai bune probiotice pentru câini

Ajutor în gestionarea anumitor tipuri de cancer

Bogate în interleukine, limfokine și interferoni, colostru a fost, de asemenea, laudat pentru efectele sale benefice în gestionarea anumitor tipuri de cancer. Ambele interleukine și interferoni sunt cunoscute pentru a activa celulele albe din sânge foarte specializate care caută și distrug celulele neoplazice. Cunoscută sub numele de citokine, aceste substanțe sunt acum una dintre principalele din tratamentul cancerului. Interferonii sunt, de asemenea, considerați a inhiba creșterea celulelor canceroase. În unele cazuri, aceste celule de sistem imunitar de înaltă specialitate sunt, de asemenea, considerate a induce apoptoza în celulele canceroase. Colostrum conține, de asemenea, lactalbumină, un fel de proteină de lapte care poate ucide celulele canceroase care pot ajuta în continuare în capacitățile sale de combatere a cancerului.

Există anumite tipuri de cancer care se dezvoltă din cauza virusurilor care provoacă tumori, în special cele clasificate ca virusuri ADN. Deoarece colostrul conține, de asemenea, imunoglobuline în cantități excepțional de mari și IgE și IGD sunt cunoscute în special pentru a lupta împotriva virușilor, această activitate antivirală a colostru poate ajuta, de asemenea, la gestionarea cancerelor de cancer. De asemenea, conține acid fitic, un antioxidant care împiedică utilizarea fierului de către celulele canceroase.

În legătură cu o postare: Semne de cancer la câini

Împiedică gripa canină

Aceeași activitate antivirală a Colostrului poate ajuta la protejarea câinilor împotriva gripa canină. De altfel, administrația de colostru la câini a fost dovedită a fi de 3 ori mai eficientă în prevenirea gripei canine decât vaccinul împotriva gripei. Este deosebit de eficient împotriva virușilor H3N2 și H3N8, inițial de la păsări și cai, respectiv.

Nu numai că colostrul împiedică gripa canină, ea are și capacitatea de a preveni alte insulte virale datorate amestecului bogat de imunoglobuline antivirale. Unele dintre infecțiile virale pe care colostru le-a dovedit a fi eficiente în prevenirea și tratamentul includ bordella sau tuse de canisa, boala Lyme, Leptospiroza, și canin parvovirus.

Efectele imuniversitare ale colostrului sunt bine studiate în special în populațiile pentru catelus și copii umane. Aceste efecte sunt acum utilizate în mod extensiv la populațiile de câine pentru adulți pentru a-și îmbunătăți sistemul imunitar și pentru a oferi o perspectivă mult mai bună pentru ei.

Promovează vindecarea eficientă a rănilor

Colostrul este, de asemenea, bogat în factorul de creștere asemănător insulinei sau IGF, în special IGF-1 și IGF-2, deși IGF-1 este mai cunoscut pentru efectele sale asupra regenerării țesuturilor. Ceea ce face este stimulează creșterea producției de blocuri de proteine ​​pentru a începe eficient repararea țesutului și procesul de vindecare. Odată ce acest lucru a fost inițiat, mecanismul de regenerare a țesuturilor poate continua.

Laptele de la Colostrum pentru Pui

Acest lucru are implicații importante în gestionarea generală a rănilor țesutului la câini, indiferent dacă sunt cauzate de forțe fizice sau de elemente biologice. Împreună cu activitatea antimicrobiană a imunoglobulinelor pe care Colostrul conține, IGF poate lucra pentru a promova vindecarea țesuturilor în problemele de sănătate și a sănătății orale, infecții ale urechii, mușcăturile de insecte, chisturile și chiar rănile cauzate de procedurile chirurgicale. Colostrul îmbunătățește foarte mult modul în care se repară corpul și se vindecă astfel încât câinele dvs. să poată funcționa mai optim.

Există multe motive pentru care colostrul este pur și simplu cel mai bun pentru pui. Acum toate aceste beneficii pot fi conferite câinelui dvs. adult.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 5 Beneficiile colostrului pentru câini