Hamster sirian (hamster de aur): profilul speciilor

Hamster sirian (Mesocrichetus auratus) în oală cu o plantă

Sirianul hamster, De asemenea, cunoscut sub numele de Hamster de Aur, se numără printre cele mai populare alegeri pentru animalele de companie mici. Este în general Ușor de îmblânzit, distracție de vizionat, și destul de redus de întreținere, făcându-l un animal de companie bun pentru începători. Aceste hamsteri provin din regiuni aride ale Siriei de Nord și din sudul Turciei. Culoarea naturală a majorității hamsterilor sirieni este maroul de aur cu o burtă mai ușoară. Dar creșterea selectivă a dat naștere la mai multe variante în culoarea, modelul și lungimea părului.

În sălbăticie, populația lor este considerată vulnerabilă din cauza pierderii habitatelor. Dar programele de reproducere captive au existat încă din anii 1930, atât pentru știință, cât și pentru comerțul cu animale de companie. Datorită popularității lor ca animale de companie, dietele special formulate pentru hamsterii sirieni pot fi găsite în majoritatea magazinelor de animale de companie, ceea ce face ca o componentă simplă a îngrijirii lor. În plus, locuințele lor nu iau atât de mult spațiu și este destul de simplu de configurat și de întreținut.

Prezentare speciala

Nume comune: Hamster sirian, hamster de aur

Nume stiintific: Mesocrichetus auratus

Dimensiunea adulților: 5 până la 9 inci lungime, cântărind aproximativ 5 uncii

Speranța de viață: 2 până la 4 ani

Comportamentul și temperamentul hamsterului sirian

Hamsterii sirieni au o reputație de a fi oarecum cu animale de companie. Cu toate acestea, această trăsătură se datorează, de obicei, manipulării rare sau necorespunzătoare. Atâta timp cât nu vă strângeți sau nu vă jostați hamsterul pe măsură ce îl țineți, ar trebui să învețe să fie mulțumit de oameni care o manipulează.

Aceste hamsteri sunt unul dintre cele mai solitare animale din sălbăticie, făcându-le la fel de teritoriale. Asta înseamnă că ar trebui să fie întotdeauna găzduit singur ca animale de companie. Uneori, hamsterii tineri tolerează colegii cuștii pentru puțin timp. Dar, pe măsură ce se maturizează, există o șansă bună că vor deveni agresivi, chiar luptând la moarte. Este, de asemenea, cel mai bine să păstrați orice alte animale de companie în casa de hamster, așa cum se putea răni reciproc.

Hamsterii sirieni dorm în timpul zilei și sunt active noaptea.Și în timp ce sunt, în general, animale de companie liniștite, activitatea lor de noapte ar putea să vă țină treaz dacă aveți incinta în dormitorul dvs. Anumiți hamsteri se pot adapta oarecum la programul oamenilor lor, dar nu ar trebui să încercați niciodată să ridicați un hamster de dormit. Cotele se vor mușca. În schimb, orele de dimineață și seara devreme sunt un moment bun pentru a interacționa cu hamsterul dvs.

Ca animale de companie, hamsterii sirieni nu formează neapărat o legătură strânsă cu proprietarii lor. Dar ei vor veni adesea în partea laterală a incintei dacă sunteți acolo, și mulți se vor bucura de lounging în mâinile voastre sau pe umăr. Așteptați să petreceți câteva ore pe săptămână pe hrănirea și menținerea habitatului hamsterului dvs. După aceea, asigurați-vă că ați alocat ceva timp în fiecare zi pentru a vă ocupa de hamsterul dvs. pentru ao menține îmblânzirea.

Locuind hamsterul sirian

La fel de mare de o incintă, așa cum puteți găzdui un hamster sirian, deoarece acesta va fi spațiul său principal pentru exerciții fizice. La minim, cusca trebuie să fie de 1 picior cu 2 picioare și cel puțin un picior înalt. În general, veți avea alegerea dvs. de o cușcă care este sârmă pe partea superioară cu o bază de plastic sau o sticlă standard sau un acvariu de plastic cu o plasă de plasă bine fixată. Cuștile de sârmă permit un flux de aer mai bun, deși oferă mai puțină protecție împotriva schițelor.

În incintă, includeți o mulțime de Jucării de hamster pentru îmbogățire. O roată de exerciții care are o suprafață solidă (nu bare) este ideală, deoarece acest lucru minimizează riscul de rănire. Alte opțiuni includ tuneluri și poduri pentru ascunderea și alpinismul, precum și blocurile de mestecat din lemn pentru igiena dentară. De asemenea, adăugați un cuib sau o cabană de dormit (magazinele de animale de companie au de obicei mai multe opțiuni) într-un colț al incintei.

Line partea de jos a incintei cu un cuplu de pat de pat. Sunt recomandate produse de hârtie sau aspen. Nu utilizați cedru sau așternut de pin, deoarece mirosul puternic poate fi dăunător unui hamster. Scoateți toate punctele umede în zilnic zilnic. Și schimbați toate paturile săptămânale pe măsură ce curățați întreaga incintă cu săpun și apă.

Cască dreaptă va fi o casă fericită pentru hamsterul tău sirian

Alimente și apă

Hrăniți hamsterul dvs. sirian O dietă de nuci, boabe și semințe (acest lucru este de obicei ceea ce este în amestecurile alimentare comerciale) suplimentat cu fructe și legume, cum ar fi mere, broccoli, morcovi, conopida și pere. Și pentru că hamsterii sirieni sunt omnivores (mănâncă plante și animale), oferă ouă ocazională sau insecte de alimentare pentru o fotografie suplimentară de proteine. Dacă utilizați un amestec comercial alimentar, alimentele suplimentare, în general, nu ar trebui, în general, mai mult de 10% din dieta generală a hamsterului. Dar consultați-vă medicul veterinar pentru cea mai bună cantitate și varietate de hrană, deoarece acest lucru poate varia în funcție de vârstă și dimensiune.

Păstrați întotdeauna un castron de mâncare în incintă și aruncați alimente neobișnuite după 24 de ore. Hamsterii de obicei le place să păcălească, să stocheze alimente în pungi de obraz și să-l stăpânească undeva mai târziu. Hamsterul dvs. ar putea chiar să se trezească de câteva ori pe zi să mănânce și apoi să se întoarcă la culcare. Ori de câte ori hrănești alimente proaspete, este de multe ori cel mai bine să le ofere în seara când hamsterul tău se trezește de la somnul său și gata să mănânce.

Mai mult, oferiți întotdeauna o sursă curată de apă pentru hamsterul dvs. pe care îl reîmprospătați zilnic. Mulți oameni preferă să folosească sticle de apă, deoarece sunt ușor de păstrat sanitar. Dar, de asemenea, puteți folosi un vas de mică adâncime pentru apă până când hamsterul dvs. învață să bea din sticlă.

Probleme comune de sănătate

Hamsterii sirieni sunt, în general, animale rezistente. Cu toate acestea, există câteva condiții pentru a urmări. Coadă umedă- Infecția gastrointestinală asociată, de obicei, cu stresul și proliferarea bacteriilor - este cea mai comună problemă de sănătate care afectează acest hamster. Simptomele includ letargie, diaree, o lipsă de apetit și umezeală în jurul zonei coada. Dacă bănuiți o infecție, luați-vă imediat hamsterul la veterinar. Această problemă poate avea un rezultat fatal dacă este permis să se folosească, dar antibioticele îl pot trata în mod eficient.

Hamsterii pot, de asemenea, să contracteze acarieni și urechi, mai ales din condiții nesanitare. Dacă hamsterul dvs. are acarieni, ați putea observa mâncărime și pierderea blănurilor în patch-uri. Dacă da, contactați medicul veterinar cât mai curând posibil pentru tratament.

În plus, unii hamsteri pot dezvolta dinții îngroșați care fac dificilă consumul. S-ar putea să observați că dinții hamsterului dvs. arată puțin mai mult decât în ​​mod normal și că este pierderea în greutate. Un veterinar poate tăia dinții și apoi va recomanda modalități de menținere a sănătății dentare a hamsterului, cum ar fi adăugarea materialelor mai masticabile în incintă.

Achiziționarea hamsterii dvs. siriene

Hamsterii sunt legali în majoritatea locurilor, deși unii proprietari ar putea avea restricții despre ele. Asigurați-vă întotdeauna că știți reglementările locale înainte de a se angaja la un animal. Puteți cumpăra un hamster sirian de la un magazin de animale de companie, dar un crescător de reputație sau un grup de salvare este opțiunea preferată. Băieri și salvați buni tind să ofere îngrijiri superioare animalelor lor și ar trebui să vă poată oferi informații aprofundate privind originea animalelor și istoricul sănătății. Așteptați să plătiți aproximativ 20 de dolari.

Cand Alegerea unui hamster, Este ideal pentru a observa animalele vânzătorului în timp ce sunt treaz. Așa că întrebați vânzătorul când este cel mai bun moment pentru a vizita cu ei ar fi. De asemenea, vânzătorul ar putea fi capabil să-și trezească hamsterii pentru a vă alege unul oferind un tratament dorit. Un hamster sănătos va fi activ și curios. Blana ei ar trebui să arate curat, căderea ei ar trebui să fie bine formată, iar ochii ei ar trebui să fie limpeziți și strălucitori. Steagurile roșii includ respirația muncită și un fund murdar.

Animale similare cu hamsterul sirian

Dacă sunteți interesat de animale de companie similare, verificați:

În caz contrar, verificați Alte hamsteri care poate fi noul dvs. animal de companie.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Hamster îngrijireȘcoala de Medicină Veterinară

  2. Hamster îngrijireChicago Exotice Spitalul de animale, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Hamster sirian (hamster de aur): profilul speciilor