Hamster chinezesc: profilul speciilor

Hamster chinezesc în mâini

Hamsterii chinezi, cunoscuți și sub numele de hamsteri chinezi dungi sau hamsteri pitici chinezi, sunt mici rozătoare originale în deșertele Chinei și Mongolia. Nu sunt tehnic hamsteri pitici, dar au primit acel nume datorită dimensiunilor lor mici în comparație cu alte hamsteri comune de animale de companie, cum ar fi Hamster sirian. Ele sunt de obicei maro, cu o bandă neagră care își dau spatele și o burtă mai ușoară. Ei au, de asemenea, o coadă mai lungă decât majoritatea hamsterilor. Ca animale de companie, aceste hamsteri sunt destul de simple de îngrijit. Ei sunt, în general, docil și ușor de îmblânzit, deși unii pot fi un pic de skittish și nippy. În plus, locuința lor nu ocupă mult spațiu, iar dieta lor este ușor de găsit în majoritatea magazinelor de animale de companie.

Prezentare speciala

Denumirea comună: Hamster chinez, hamster chinez dungi, hamster chinez pitic

Nume stiintific: Cricetus Griseus

Dimensiunea adulților: 3 până la 5 inci lungime, cântărind 1 până la 2 uncii

Speranța de viață: 2 până la 3 ani

Comportamentul hamsterului chinez și temperamentul

Hamsterii chinezi sunt nocturni, adică dormi în fiecare zi și sunt treaz noaptea. Dar uneori s-ar putea trezi în timpul zilei să mănânce și să se deplaseze pentru o perioadă scurtă de timp. Totuși, este mai bine să nu treziți un hamster de dormit să se ocupe de ea. Care probabil o va face grouchy și ar putea încerca să te muște.

Ca animale de companie, acești hamsteri sunt, în general, buni și confortabili, dacă le-ați tratat în mod constant de la o vârstă fragedă. Dar dacă nu sunt obișnuiți să manipuleze, unii pot fi nervoși și nippy. Mai mult, deoarece sunt foarte mici și rapide, ele pot fi greu de manevrat. Cel mai bine este să stați pe podea atunci când vă țineți hamsterul, căderea accidentală a acestuia de la câțiva metri înălțime poate provoca vătămări grave.

Hamsterii chinezi nu se vor lega cu oameni ca un câine sau o pisică. Dar, odată ce sunt confortabili în jurul tău, s-ar putea să vină în partea laterală a incintei dacă ești în apropiere. Hamsterii chinezi pot fi păstrate singuri, fie în perechi de același sex sau în grupuri mici. Cu toate acestea, hamsterii păstrați împreună ar putea prezenta agresiune teritorială unul față de celălalt. Cel mai bun pariu pentru a evita agresiunea este de a dobândi littermați care pot crește împreună și de a se obișnui cu prezența celuilalt. Evitați contactul dintre hamsterul dvs. și orice alte animale de companie din casă, deoarece acestea ar putea răni acest rozător mic, fragile.

Ele sunt, în general, animale de companie liniștite, deși s-ar putea să vă țină treaz noaptea cu activitatea lor dacă aveți cuști în dormitorul dvs. Se așteaptă să petreacă câteva ore în fiecare săptămână pe hrăniri și să păstreze carcasa curată. De asemenea, manevrați-vă animalul și lăsați-l să se joace într-o mică minge de exerciții hamster sau altă zonă sigură în afara incintei sale timp de cel puțin câteva ore pe zi (probabil seara odată ce este treaz).

Locuind hamsterul chinez

În timp ce acești hamsteri sunt mici, ei încă mai au nevoie de o incintă, așa cum vă puteți potrivi și permite. Acesta este, de obicei, spațiul lor principal pentru joc și exerciții fizice, astfel încât să aibă suficient spațiu este esențial pentru sănătatea lor. La minim, cusca trebuie să aibă o lungime de 2 metri, cu o lățime de 1 picior și o înălțime de 1 picior.

Opțiuni de cușcă sunt, în general, una cu o bază de plastic, cât și cu o suprafață de sârmă sau un acvariu din sticlă sau plastic. Cască de sârmă va permite un flux de aer mai bun, dar trebuie să vă asigurați că spațierea barei este suficient de îngustă încât hamsterul dvs. nu poate stoarce prin ele.

Așezați 1 până la 2 centimetri de așternut, cum ar fi Aspen Shafings sau produse pe bază de hârtie, în partea de jos a incintei. Nu utilizați așternutul de pin sau cedru, deoarece pot provoca probleme respiratorii într-un hamster. În plus, includeți un cuib sau o ascunzătoare de animale mici în incintă, care poate fi găsită la majoritatea magazinelor de animale de companie. Și adăugați o roată de hamster cu o suprafață solidă pentru exerciții fizice. Există, de asemenea, tot felul de tuburi, tuneluri înfundate și poduri pe care le puteți adăuga la habitatul hamsterului dvs. pentru îmbogățire. Mai mult, asigurați-vă că includeți niște bastoane de mestecat din lemn sau alte jucării de mestecat făcute pentru hamsteri, deoarece acest lucru va ajuta la uzura dinților lor în continuă creștere.

Curățați carcasa cel puțin o dată pe săptămână, înlocuind toate așternuturile și spălarea suprafețelor cu săpun și apă ușoară. Hamsterii tind să aleagă un colț al incintei lor ca baie lor. Deci, este o idee bună să scoateți și să schimbați așternutul în acel colț în fiecare zi pentru a păstra sanitar.

Ce cușcă este cea mai bună pentru un hamster pitic?

Alimente și apă

În sălbăticie, hamsterii mănâncă o dietă variată de semințe, boabe, nuci, vegetație și insecte. În captivitate, vă puteți hrăni animalele un hamster comercial, completat cu vitamine și minerale. Urmați instrucțiunile de pachet pentru cât de mult de alimentat în fiecare zi. Majoritatea proprietarilor au pus o valoare de mâncare într-un castron ceramic mic în incintă. Puteți face acest lucru în orice moment în timpul zilei, deoarece hamsterii le place să păcălească pe tot parcursul zilei și noaptea, mai degrabă decât să mănânce mese desemnate.

Suplimentați hamsterul comercial cu boabe, fructe și legume proaspete și fânul Timotei. Puneți aceste alimente într-un vas separat de la dieta principală a hamsterului dvs. Alimentele suplimentare ar trebui să facă mai mult de 10% din dieta generală a hamsterului. Unele opțiuni includ bucăți de măr, morcov și ovăz. Cel mai bine este să hrăniți alimentele proaspete numai atunci când hamsterul dvs. este treaz (adesea seara), astfel încât să le puteți mânca înainte de a începe să strică. Îndepărtați alimentele proaspete din incintă în decurs de 24 de ore, asigurându-vă că ați căutat bucăți de alimente pe care hamsterul dvs. le-ar fi putut cu paturi în pat.

În cele din urmă, hamsterii au nevoie întotdeauna de acces la apă curată. Cel mai bine este să utilizați o sticlă mică de apă de animale atașată la partea laterală a incintei, care rămâne mai sanitară decât un vas de apă. Dar asigurați-vă că hamsterul dvs. este în mod consecvent bea din sticlă înainte de a scoate vasul de apă.

Probleme comune de sănătate

Hamsterii sunt, în general, animale bogate, dar sunt predispuse la câteva probleme de sănătate. Coadă umedă este o boală comună în rozătoare, în special hamsteri. Formal cunoscut sub numele de ileită proliferativă sau enterită regională, coada umedă este diareea care apare în mod obișnuit din stres sau condiții de viață nesanitare, care aduc o infecție bacteriană. În afară de a avea diaree, hamsterul dvs. ar putea fi letargic și își pierde apetitul. Căutați îngrijirea veterinară imediat, deoarece coada umedă poate fi fatală dacă nu este tratată. În plus, poate fi contagioasă pentru orice alte hamsteri din incintă. Deci, dacă aveți alte hamsteri, puneți-le într-o cușcă separată și monitorizați-le pentru simptome. Curățați temeinic carcasa primară și nu reunite hamsterii până când sunteți sigur că sunt lipsite de simptome.

Hamsterii sunt, de asemenea, predispuși la infecțiile respiratorii. Simptomele includ wheezing, descărcare nazală, strănut și letargie. Această condiție necesită, de asemenea, tratament veterinar prompt.

În plus, atunci când nu au jucării adecvate de mestecat, unii hamsteri s-ar putea experimenta dinți îngroșați, care pot interfera cu capacitatea lor de a mânca. S-ar putea să observați că dinții hamsterului vă arată mai mult decât în ​​mod normal sau ați putea vedea că nu mănâncă și pierdeți în greutate. Un medic veterinar poate tăia dinții dacă este necesar și apoi vă sfătuiește pe o întreținere dentară adecvată.

Achiziționarea hamsterii chinezi

Hamsterii chinezi sunt legali pentru a păstra în majoritatea zonelor. Dar unele locuri, inclusiv California și New Jersey, necesită un permis de animale exotice pentru ei. Asigurați-vă că verificați reglementările locale, care pot diferi de la legea statului.

Aceste hamsteri pot fi găsite la numeroase magazine de companie, dar este mai bine să treceți printr-o crescătorie de renume sau o organizație de salvare. Băieri buni și salvați ar trebui să fie capabili să vă ofere informații mai amănunțite despre originea animalelor, sănătatea, temperamentul și nevoile de îngrijire. Asigurați-vă că vânzătorul nu găzduiește împreună hamsteri de sex masculin și feminin sau ați putea ajunge să mergeți acasă cu o femeie însărcinată pe care nu ați planificat.

Observați hamsterii înainte de a selecta unul. Și notați dacă vânzătorul își păstrează carcasele animalelor curate. O incintă murdară crește șansele de probleme de sănătate. Dacă hamsterul este treaz, ar trebui să fie activ și alertă, explorarea incintei sale. Dar dacă este în timpul zilei, iar hamsterii dorm, încă mai puteți căuta semne de un animal sănătos. Blana ei ar trebui să fie curată și fără zone chel sau rupte. Nu ar trebui să aibă niciun mucus pe fața sau umezeală în jurul coastei, ceea ce ar putea indica infecții. De asemenea, respirația sa ar trebui să fie chiar și nelaborată. Dacă este posibil, întrebați vânzătorul dacă vă puteți trezi hamsterul cu un tratament pentru a vă asigura că se mișcă în mod normal. Dar se așteaptă ca ea să fie un pic groggy.

Animale similare cu hamsterul chinez

Dacă sunteți interesat de animale de companie similare, verificați:

În caz contrar, verificați aceste altele animale exotice Pentru a găsi următorul animal de companie.

Uita-te acum: 11 animale exotice sălbatice pe care le poți avea ca un animal de companie

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Feeney, William P. Hamsterul chinez sau dungatIepurele de laborator, cobai, hamster și alți rozătoare, 2012, pp. 907-922. Elsevier, DOI: 10.1016 / B978-0-12-380920-9.00035-3

  2. Întrebări frecvente de hamster. Glenway Animal Spitalul, 2020

  3. Hamster Informații de bază. Arizona Spitalul Animal Exotic, 2020

  4. Hamster îngrijire. Chicago Exotice Spitalul de animale, 2020

  5. Îngrijirea sănătății de rutină a hamsterilorManualul veterinar, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Hamster chinezesc: profilul speciilor