Cum să utilizați un încălzitor într-un rezervor de pește betta

Betta pește în castron

Mulți proprietari Betta nu sunt conștienți de faptul că betta necesită apă caldă, nu doar apa la temperatura camerei care variază de la 68-72 grade Fahrenheit (21-23 grade Celcius). În mod ideal, apa ar trebui să fie între 78-80 grade Fahrenheit (25.5-26.5 grade Celcius) pentru o betta. pentru că Bettas sunt adesea păstrate în rezervoare foarte mici sau casci, încălzirea poate fi o provocare. Modificări ale temperaturii camerei, în special în clădiri sau climate care devin mult mai reci noaptea, se pot dovedi stresante pentru o betta. Cu toate acestea, există mai multe mici Incalzitoarele fabricate special pentru mini acvarii și Betta Bowls.

Pe deplin vs. Încălzitoare parțial submersibile

Termenul submersibil se referă la un încălzitor care poate fi complet scufundat în apă. Cu toate acestea, unii producători folosesc termenul "parțial submersibil", ceea ce înseamnă că o porțiune a încălzitorului trebuie să rămână deasupra liniei de plutire. În general, încălzitoarele parțial submersibile costă un pic mai puțin, dar nu sunt la fel de versatile. Se recomandă utilizarea pe deplin Încălzitoare submersibile Ori de câte ori este posibil, indiferent de dimensiunea rezervorului, deoarece fac o treabă mai bună la crearea de apă în mod egal.

Pre-set vs. Încălzitoare reglabile

Incalzitoarele prestabilite vin cu o singură temperatură presetată, în general de 78 de grade Fahrenheit. Nu există nici o modalitate de a regla încălzitoarele presetate - pur și simplu porniți și dezactivați după cum este necesar pentru a ajunge la setările din fabrică. Cu toate acestea, acestea sunt adesea mai mici și mai puțin costisitoare, ceea ce le face un bun candidat pentru rezervoare mici sau boluri.

Încălzitoarele reglabile vin în două soiuri. Unul are marcaje de temperatură care permit selectarea unui număr specific. Al doilea tip are un buton de ajustare marcat cu doar un plus și minus - aceste încălzitoare au o lumină mică care se aprinde atunci când încălzitorul pune căldură și alegeți valoarea de referință. Pentru a ajusta valoarea de referință, trebuie să plasați mai întâi a termometru În rezervorul - lângă, întoarceți încălzitorul și așteptați temperatura să ajungă la nivelul dorit pe termometru. În cele din urmă, rotiți butonul până când lumina se stinge - această nouă temperatură de referință va fi apoi menținută.

Forme de încălzire

Odată cu apariția unor încălzitoare foarte mici, producătorii se deplasează dincolo de încălzitorul stil torpilic standard, care este cuplat în partea laterală a rezervorului. Încălzitoarele vin acum într-o varietate de forme și dimensiuni. Unele sunt plate, în timp ce altele sunt încălzitoare în formă de dreptunghiulară, sunt rotunjite pentru a se potrivi în fundul unui castron.

Un lucru pe care toți îl au în comun este că acestea sunt făcute din materiale rezistente la coadă și necesită puțină energie pentru a alerga. Stilurile plate pot fi plasate sub pietriș, evitând astfel nevoia de a încerca să ascundă încălzitorul în spatele decorațiilor. Este chiar posibil să puneți niște încălzitoare plate sub castron sau rezervor însuși.

Termometre

Indiferent de tipul, dimensiunea sau forma încălzitorului, ei nu vin cu termometre încorporate - nu există nici o modalitate de a ști ce este de fapt temperatura. Prin urmare, este important să utilizați un termometru pentru a verifica în mod regulat temperatura apei. Asigurați-vă că încălzitorul nu este subîncălzind sau supraîncălzirea apei pentru betta dvs. Micii mici, termometrele de schimbare a culorilor sunt ideale pentru mini acvariile și sunt destul de ieftine.

Dacă rezervorul este foarte mic și un termometru de stick-on ar fi neapărat vizual, un termometru în picioare poate fi plasat în rezervor pentru o perioadă scurtă de timp pentru a lua o temperatură și apoi poate fi îndepărtată.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Bettas nevoie de mai mult decât boluri. Universitatea din Illinois la Colegiul de Medicină Veterinară Urbana-Champaign, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să utilizați un încălzitor într-un rezervor de pește betta