Am nevoie de un gardian de încălzire a acvariului?

Heater Guard

Încălzitor Gardienii sunt ceva ce mulți proprietari de acvariu nu au auzit niciodată - cel puțin nu dacă nu au un accident de încălzire. Deci, ce este un gardian de încălzire și ai nevoie de unul? Răspunsul depinde de rezervorul dvs. și de speciile de pește pe care le păstrați. Pentru a înțelege mai bine, să începem cu ceea ce face un heater.

Ce pază de încălzire face

Un gardian de încălzire servește două scopuri. Primul este de a împiedica crăparea sau încălzirea încălzitorului, fie prin pește boisterous, fie prin decor de rezervor care se încadrează împotriva încălzitorului. Credeți sau nu, astfel de accidente se întâmplă mai des decât ați putea gândi.

Celălalt scop al protecției de încălzire este de a menține încălzitorul să vină în contact direct cu Sticla de acvariu, Aquarium decor și pește. Deși nu este comună pentru încălzitoarele pentru a provoca arsuri pe pește sau decor de daune, este posibil dacă contactul este prelungit. Mai bine sigur decât îmi pare rău.

Când să utilizați un gardian de încălzire

Gărzile de încălzire sunt înțelepte oricând aveți un încălzitor spart. Care încălzitoarele sunt rupte? Încălzitoarele de sticlă sunt rupte, chiar dacă acestea afirmă că sunt "durabile". Nu luați în considerare un încălzitor incomparabil, cu excepția cazului în care producătorul declară în mod specific că este de neîndeplinire.

Dacă aveți un încălzitor de sticlă în rezervorul dvs., nu înseamnă că trebuie să executați imediat țipând la magazin. Gărzile de încălzire nu sunt critice în rezervoarele cu pești mici și mijlocii, în special dacă Se află încălzitorul într-o locație din cale, cum ar fi într-un colț al rezervorului departe de decor.

Cu toate acestea, este recomandabil un gardian de încălzire atunci când aveți peștii activi mari, deoarece acestea sunt mai predispuse la deteriorarea unui încălzitor. Orice rezervor cu Rock-uri mari este, de asemenea, o zonă periculoasă pentru încălzitoare. În astfel de cazuri, utilizarea unui dispozitiv de protecție împotriva încălzitorului nu numai că protejează investiția pe care ați făcut-o în încălzitor, dar vă protejează și peștii. Este posibil să pierdeți tot peștele dacă un încălzitor este rupt în acvariu.

Unde să obțineți gardieni de încălzire

Gărzile de încălzire sunt în general disponibile oriunde achiziționați un încălzitor de acvariu. Ele sunt, de asemenea, disponibile online și, într-un vârf, puteți să vă faceți propria dvs. Fă-o singură Gărzile de încălzire nu sunt la fel de atractive cum au fost cumpărate, dar ei primesc treaba, mai ales dacă sunt destinate să protejeze un încălzitor plasat în spatele pietrelor în care aspectul nu este o problemă.

Fă-o singur

Țevile de plastic pot fi folosite pentru a face o gardă mare de încălzire. Utilizați un diametru suficient de mare pentru a se potrivi cu tubul de încălzire în el și, de asemenea, permite circulația apei în jurul acestuia. Tăiați conducta la lungimea corespunzătoare și asigurați-vă că vă grăbiți sau tăiați destul de găuri în țeavă pentru a permite circulația bună a apei încrucișate. Partea superioară și partea de jos a tubului sunt lăsate deschise. Atașați cești de aspirație pe încălzitor în interiorul tubului pentru a ține încălzitorul în poziție, iar Voila, sunteți toți setați.

Un alt unic Diy Garda de încălzire am auzit că este una de modă dintr-o sticlă de sodiu din plastic. A fost concepută pentru o cușcă de broască țestoasă și nu era frumoasă, dar cu siguranță a protejat încălzitorul din umflături care ar putea sparge sau sparge-o.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Am nevoie de un gardian de încălzire a acvariului?