Când și cum să utilizați zeolitul în acvariul dvs

Zeolit ​​- Hydorp

Tipurile de zolite de mass-media fac o treabă uimitoare de a scăpa de amoniac În acvariul tău. Având în vedere că înregistrarea piesei, de ce nu utilizați tot timpul zeolitul în filtrul dvs? Deși opiniile variază, sunt de acord că zeolitul este excelent pentru situațiile de urgență, dar în general nu este ideal pentru utilizarea pe termen lung pe termen lung.

Ce este zeolitul?

Zeoliții sunt minerale poroase foarte absorbante, compuse în mare parte din silice și aluminiu. Ele sunt utile pentru capacitatea lor de a captura și de a organiza o varietate de materiale nedorite, la fel ca un burete absoarbe apa.

Cu toate acestea, nu toate zeolitul este creat egal. Cum a fost format zeolitul impact asupra machiajului și, în consecință, aplicațiile pentru care este cel mai potrivit. Clinoptilolitul sau Clino, este o formă naturală de zeolit ​​care are o afinitate deosebit de mare pentru amoniac, făcându-l un material media dorit. În plus față de diferitele forme naturale ale zeolitului, există acum forme create în mod artificial de zeolit ​​care diferă de formele naturale din machiajul lor.

Când alegeți zeolitul pentru acvariul dvs., selectați unul care este etichetat special pentru utilizarea acvariului. De exemplu, cele mai multe gunoi de pisică conține zeolitul. Nu este formulat pentru utilizarea acvariului și nu este recomandată. Există zeolit ​​formulate special pentru acvariile de apă dulce, precum și pentru acvariile de apă dulce și apă sărată. Formula este potrivită pentru acvariile de apă dulce. Există, de asemenea, unele formule disponibile care combină carbonul activ și zeolitul, o combinație care este potrivită pentru un acvariu nou înființat, care se confruntă cu un vârf de amoniac sever.

Ce face zeolitul și nu face

Zeolitul formulat pentru utilizarea acvariului de apă dulce va absorbi cu ușurință amoniacul, făcându-l un suport util atunci când se ocupă de spikes de amoniac sau potențiale spikes. Este important să știți că zeolitul nu elimină toate toxinele nedorite în rezervorul dvs. și nici nu funcționează pentru totdeauna. De fapt, devine saturat destul de repede, moment în care nu mai oferă niciun beneficiu.

În termen de o lună sau mai puțin, este epuizată și ar trebui înlocuită sau reîncărcată. În cazurile de nivel de amoniac extrem de ridicat, zeolitul poate deveni epuizat în două săptămâni sau mai puțin. Când nivelurile de amoniac sunt ridicate, întotdeauna testează frecvent, înlocuind zeolitul după cum este necesar până când rezultatele dorite sunt atinse. Odată ce amoniacul a fost eliminat, scoateți zeolitul.

Când să nu folosiți zeolitul în acvariul dvs

Experții nu sunt de acord cu privire la valoarea utilizării zeolitului într-un acvariu nou înființat. Mulți simt că biologiile ar trebui să li se permită să se dezvolte în mod natural. Dacă ar trebui să apară un vârf de amoniac periculos de înaltă, utilizarea zeolitului pe o bază pe termen scurt este justificată. Acest lucru este adevărat chiar și într-un acvariu nou înființat, ca Amoniac otrăvire se poate dovedi rapid fatal în acele situații. Este recomandabil să scoateți zeolitul odată ce nivelele de amoniac scade. Zeolitul nu trebuie utilizat în mod permanent permanent. În schimb, acesta trebuie îndepărtat și înlocuit cu suporturi standard, cum ar fi carbon activat.

Zeolitul formulat pentru apa dulce nu ar trebui să fie utilizat niciodată în apă sărată sau în tancuri bruște. Efectul asupra chimiei apei poate fi letală pentru corali în acvariile de apă sărată. Nici sarea nu ar trebui să fie adăugată la un acvariu de apă dulce când se utilizează deja suportul de zelolit. Adăugarea de sare poate provoca ca zeolitul să elibereze amoniacul pe care l-a absorbit, provocând o spike de amoniac brusc și potențial periculos.

Plasarea zeolitului în filtrul de acvariu

Zeolitul este în general furnizat într-o formă similară cu carbonul și este plasată într-o pungă în interiorul filtrului. Poate fi achiziționat în formă liberă în vrac sau deja măsurată în saci media. În A Filtru canistra, Zeolitul trebuie plasat între spumă sau mediul mecanic, iar inelele sau mediile biologice.

Unii producători oferă un tampon de zeolit ​​care poate fi tăiat pentru a se potrivi într-un filtru de putere sau montat lângă spumă într-un filtru al canisterului. Zeolitul poate fi, de asemenea, plasat într-o pungă și atârnat în interiorul rezervorului direct în fluxul de apă, în loc să fie plasat în interiorul filtrului. Avantajul este ușurința de îndepărtare și înlocuire, care este deosebit de utilă dacă se anticipează înlocuirea frecventă sau reîncărcările.

Reîncărcați sau înlocuiți zeolitul?

Zeolitul utilizat în acvariile de apă dulce poate fi reîncărcat prin înmuierea într-o soluție de sare de 5%, ceea ce o determină eliberarea amoniacului pe care la absorbit. După înmuiere timp de 24 de ore, răspândiți-l pe o tavă cookie și lăsați-o să se usuce la soare pentru o zi sau două.

O alternativă mai rapidă este să o coaceți într-un cuptor timp de o jumătate de oră până la o oră la 350 F pentru ao usca. Avantajul uscării la soare este că zeolitul poate fi lăsat în sacul său original, care de multe ori nu este sigur să se supună temperaturilor ridicate. Evident, având în vedere perioada de timp procesul de reîncărcare, mulți nu simt efortul merită pentru cantități mici de zeolit.

După cum sa menționat anterior, zeolitul trebuie eliminat odată ce acesta este epuizat. Dacă amoniacul a dispărut sau aproape plecat, nu este necesar să înlocuiți zeolitul din filtru. În schimb, utilizați suporturi standard. Dacă zeolitul este reîncărcat, acesta ar trebui să fie aruncat după două până la trei luni de utilizare și înlocuit cu zeolitul nou.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Când și cum să utilizați zeolitul în acvariul dvs