Brandboo brânză bambus

Rechin Bamboo Bamboo Bovenile, Chiloscyllium punctatum,

Dacă sunteți experimentat Acvarist, Șansele sunt considerate ideea de a deține un rechin de companie. În timp ce majoritatea rechinilor sunt prea mari pentru un acvariu la domiciliu, rechinul de bambus brânză este o excepție de la regulă. La aproximativ 41 de centimetri lungime, acesta poate fi păstrat într-un rezervor mare de 180 de galoane, împreună cu alți pești compatibili, iar adesea se face bine în captivitate. Singurele provocări reale în păstrarea acestor rechini se referă la problemele legate de hrănire și sănătate: este posibil să fie necesar să "vizați feedul" rechinul dvs. pentru a fi sigur că mănâncă în mod corespunzător și pentru ao furniza medicamente necesare pentru a-și menține sănătatea.

Privire de ansamblu de rasă

Nume comune: Brandboo de bandă rechin de bambus, rechin de pisică, bandă maro, bandajată, maro-spotted, bandă neagră, rechin de bambus negru, rechin de pisică sau catshark

Nume stiintific: Chiloscyllium punctatum

Dimensiunea adulților: 41 de centimetri

Speranța de viață: Aproximativ 20 de ani

Caracteristici

FamilieHemiscyllidae
OrigineRegiunea Indo-Pacific
SocialAgresiv
Nivelul rezervoruluiToate nivelurile rezervorului
Dimensiunea minimă a rezervorului180 de galoane
DietăCarnivor
CreștereCazuri de ouă
ÎngrijireDificil (numai expert)
ph8.1-8.4
DuritateDKH 8-12
Temperatura72-78 grade Fahrenheit

Origine și distribuție

Rechinul de bambus brânză provine din Pacificul Indo-Vest. Acesta poate fi găsit din Japonia în nordul Australiei și preferă adâncimi de aproximativ 275 de picioare. Ei frecvente recifuri de corali unde găsesc pradă abundentă.

Culori și marcaje

Acești impresionanți rechini de pisici sport în jurul nasului lor și aceste marcaje sunt sursa numelui lor - acestea sunt organe senzoriale care ajută peștele să navigheze. Tânărul au marcajele frumoase de bandă, dar acestea se estompează cu maturitate și adulți nu au deloc. Ele cresc la mai mult de 40 până la 50 de centimetri lungi când sunt cultivate pe deplin. Ele pot fi gri cu dungi negre sau cremă colorate cu dungi maro - ca adulți, ei pot dezvolta pete maro între dungi mai puțin proeminente.

Tankmates

Această specie nu este recif-sigură: se va ciocni și va mânca crustacee și corali și mănâncă cisterții mai mici, mai puțin agresivi. Ca rezultat, este o idee bună să vă păstrați rechinul de bambus brânză într-un acvariu numai pe pește, cu specii relativ mari, agresive, care pot ține propriul lor cu un rechin. Tankmatele bune includ anghilă, grupe, snappers, hawks, porci, iepuri, lei / scorpioni, grunturi / dulciuri, rechini și raze, mai mari Angelfish, papagali, și tangi / chirurgifishes. Trigger și pește balon se va ciocni la aripioarele rechinilor și le provoacă stres nejustificat.

Brandboo Bamboo Habitat și îngrijire

Fiind o specie nocturnă, de bază care locuiește în ape mai adânci în care este prezentă lumină mică, rechinul de bambus brânză este sensibil la lumină. În mod obișnuit, acesta rămâne ascuns într-un acvariu cu lumini luminoase aprinse și, prin urmare, ar trebui să fie prevăzute cu o peșteră de dimensiuni adecvate sau spațiu adăpostit în cazul în care se poate ascunde. Texturile cursului pot zgâria această burtă rechin, ceea ce poate duce la infecție, deci necesită un substrat de nisip moale. Calitatea și chimia apei de acvariu săraci pot fi problematice pentru această specie.

Un pește docil care nu înoată în jurul valorii de mult, rechinii de bambus brânză sunt totuși pești puternici care pot elimina ușor formațiunile de rocă instabile și corali care nu sunt atașați în siguranță. Pentru a evita posibilele deteriorări ale structurii acvariului și a rănirii rechinului și a țâșilor săi, toate elementele ar trebui să fie stabile.

Brandboo Bamboo Rechin Dieta

Ca toți rechinii, rechinii de bambus brânză sunt carnivore și ar trebui să fie hrănite o dietă de carne care include bucăți de creveți proaspeți, scoici, calmar și carne de pește marin.

Înmuierea alimentelor într-un Vitamina lichidă oferă un impuls în vitamine și minerale importante pentru sănătatea rechinilor. De asemenea, acestea necesită o sursă suplimentară de iod pentru a preveni boala goirată.

Pentru că sunt destul de docile, ei nu concurează bine pentru alimente cu alimentatoare agresive. Dacă împărtășesc un rezervor, este posibil să aveți nevoie să le oferiți alimente direct, folosind un baston sau clește. Acestea ar trebui să fie hrănite până la mai mult de două până la trei ori pe săptămână. Brandboned rechinii de bambus au o gură mică și nu o pot deschide foarte largă. Ei nu mușcă bucăți de mâncare. Ei ar trebui să li se adreseze mici bucăți de mâncare pe care le pot consuma cu ușurință, altfel, ei pot ignora și chiar scuipa bucățele care sunt prea mari.

Poate fi dificil să obțineți minorii să mănânce. Adăugarea unui agent de aromă naturală și a aromei, cum ar fi Seachem Entice și introducerea creveților de alimentare cu apă sărată de culori live (creveți albi) la acvariu, poate ajuta la a pune un interes al alimentatorului încăpățânat.

Nu este neobișnuit ca un copil sau un specimen juvenil să nu înceapă să mănânce imediat, iar rechinul va deveni adesea la moarte înainte de a face acest lucru. Înainte de a cumpăra unul dintre acești rechini, asigurați-vă că este sănătos, mai ales în ceea ce privește modul în care rechinul mănâncă.

Diferențe sexuale

Aripile pelvine ale bărbaților au organe în formă de tub numite claastre. Aceste organe oferă spermă în tractul reproductiv al femeilor.

Creșterea rechinului de bambus brânză

Bamboo sau rechinii de pisică sunt straturi de ou, cu ouăle închise în cazurile de ouă aplatizată alungită. Nu este neobișnuit să găsiți ouăle de vânzare - în captivitate, incubarea se poate dura până la patru luni. Dacă sunteți serios interesați să reproduceți acești rechini, va trebui să dedicați destul de mult timp să gestionați în mod corespunzător procesul de incubație și îngrijire și pentru minori.

Probleme de sănătate

Această specie de rechin este predispusă la dezvoltarea unui giter, care este o bucată care apare în afara zonei gâtului. Începând ca o bucată mică, în timp se poate dezvolta într-o creștere foarte mare care blochează gâtul rechinului, ceea ce îl împiedică să mănânce. Un goier este rezultatul lipsei de iod în dieta rechinului. Este nevoie de multe luni pentru ca cineva să se dezvolte și durează atâta timp pentru ao inversa. Este important să luați măsuri pentru a suplimenta dieta rechinului cu iodul necesar atunci când un grup este observat pentru prima dată. Dacă este lăsată singură, odată ce crește prea mare, în acest moment este prea târziu pentru a salva rechinul și animalul moare încet din foame. Medicamentele pe bază de cupru nu ar trebui să fie utilizate niciodată pe acest rechin, deci asigurați-vă că citiți cu atenție etichetele pe produse.

Mai multe rase de pește de companie și cercetări suplimentare

Nu există mulți alți rechini care sunt adecvați pentru viața acvariului, dar dacă sunteți interesat de rasele de apă sărată mai provocatoare, ați putea dori să aflați despre unele dintre aceste pești:

În caz contrar, verificați toate celelalte Profiluri de rasă de pește pentru animale de companie.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Brandboo brânză bambus