Mickey mouse platy fisy profil specii

Xiphophorus Maculateus - Mickey Mouse Platy

Dacă sunteți în căutarea unui pește ușor de îngrijit, care se dublează ca o piesă de conversație, nu puteți merge prost cu Platy Mickey Mouse (cunoscut și sub numele de Platy Luna de Aur sau Moonfish). Platy Mickey Mouse se mândrește cu un design "ascuns Mickey" situat în apropierea coastei sale, este tolerantă dintr-o gamă largă de condiții de apă și este relativ ușor de ras. Mai degrabă decât ouă, această specie poartă tinerii tineri - aspectul brusc al prăjiturii mici poate fi fascinant atât pentru tinerii și vechi.

Prezentare speciala

Nume comune: Golden Moon Platy, Mickey Mouse Platy, Moonfish

Nume stiintific: Xiphophorus Maculates

Dimensiunea adulților: 1 la 2 inci (3 1/2 la 5 cm)

Speranța de viață: 5 ani

Caracteristici

FamilieOrigineSocialNivelul rezervoruluiDimensiunea minimă a rezervoruluiDietăCreștereÎngrijirephDuritateTemperatura
Poeciliidae
Guatemala, Honduras, Mexic
Pașnic, potrivit pentru un rezervor comunitar
Mijlocul locuitorului
10 galoane
Omnivore, mănâncă cele mai multe alimente
LiveBearer
Uşor
7.0 la 8.2
10 până la 25 dgh
64 la 77 F (18 până la 25 c)

Origine și distribuție

Nativ în America de Nord și Centrală din Ciudad Veracruz, Mexic, în nordul Belize în America Centrală, această platcată nu este considerată ca fiind pe cale de dispariție. Populațiile nonnative se află acum într-o serie de locații din Statele Unite, inclusiv California, Colorado, Florida, Hawaii, Louisiana, Montana, Nevada și Texas.

Culori și marcaje

Dacă vă întrebați unde acest pește adorabil și-a obținut porecla, uitați-vă îndeaproape la zona coada și veți descoperi un "mickey ascuns."Aproape de baza coada este un punct mare rotund negru, pe care sunt cocoțate două" urechi "mai mici, care dau imaginea de scuipă a personajului popular Disney, Mickey Mouse.

Peștii în sine poate fi galben pal la aur, roșu în portocaliu, sau chiar albastru în culoare. Aripile pot varia de la galben pal la roșu sau negru. Există, de asemenea, soiuri de lungă durată și cu înaltă finiență. În ciuda variațiilor de culoare și a farilor, toate sunt aceleași specii de pești.

Tankmates

Platy-ul Mickey Mouse este foarte liniștit și trăiește în mod sociabil cu o mare varietate de alte pești. Deoarece nu sunt de școală, nu au nevoie de o mulțime de spațiu în care să se miște. Prin urmare, tancurile mici sunt habitate foarte confortabile.

Și totuși, platourile Mickey Mouse Playes preferă adesea compania altor membri ai genului Xiphoforus. Acestea sunt toate Living de pește, cum ar fi Guppies, Mollies și Swordtails. Alți țânțari compatibili includ îngerii, somnul, danios, gouramis și tetras.

Mickey Mouse Platy Habitat și îngrijire

Platy Mickey Mouse este o alegere extraordinară pentru noii proprietari de acvarii. Ca Alte platforme, Mouse-ul Mickey tolerează o gamă largă de condiții și sunt potrivite chiar și pentru acvarii mici. Ei vor păși pe vegetație, așa că păstrați-vă în minte dacă aveți plante vii. Substrat ideal este mic până la dimensiuni medii și mai întunecate, care servește, de asemenea, ca un contrast bun pentru a arăta culorile frumoase ale acestui pește.

Condițiile de apă nu sunt critice. Apa alcalina a durității moderate este ideală, care este foarte asemănătoare cu cea mai mare parte a apei de la City. Temperatura unui rezervor tipic comunitar, 76 până la 78 F, va face destul de frumos pentru Platy Mickey Mouse.

Mickey Mouse Platy Dieta și hrănirea

În natură, acest pește se hrănește alimente vii cum ar fi insectele și viermii, precum și vegetația. Cu toate acestea, ele nu sunt pretenții și acceptă practic orice mâncare, inclusiv fulgi, înghețată, înghețată și alimente vii. Alimente vii, cum ar fi creveți de saramură, viermi de sticlă și viermi de sânge, sunt un supliment bun. Soiurile înghețate sau înghețate ale acelorași alimente oferă o alternativă bună.

O dietă variată, inclusiv o mulțime de materie vegetală asigură o sănătate bună. Produse proaspete, cum ar fi salată, spanac, mazăre sau dovlecei, vor fi acceptate cu ușurință. În locul legumelor proaspete, încercați Spirulina.

Cum să vă hrăniți peștele erbivori

Diferențele dintre sexe

Ca toți peștii vii, Platys Mickey Mouse prezintă dimorfism sexual, ceea ce înseamnă că bărbații și femelele au diferențe fizice vizibile din exterior. Femelele sunt, în general, mai mari, și uneori sunt mai puțin vibrante decât bărbații. Bărbații sunt ușor de recunoscut de prezența Gonopodiu, o fină anal modificată folosită pentru a cârlig de sperma de sex feminin și de depozitare. Bărbații au, de asemenea, o aripă caudală mai ascuțită.

Reproducere Platy Mickey Mouse

Ca altul Living de pește, Acest pește este matur din punct de vedere sexual încă la vârsta de 4 luni, ceea ce înseamnă că unii tineri ar trebui să fie sexe și separați cât mai curând posibil. Femelele care au păstrează pachetele de spermă și pot continua să dea naștere fără a se împerechea din nou pentru mai multe luni.

Odată ce împerecherea a avut loc și ouăle sunt fertilizate, durează aproximativ 30 de zile pentru ca Fry să iasă. Temperatura poate încetini sau accelerează procesul de încălzire - apa mai caldă scurtează perioada de gestație. Brood-urile tipice sunt de la 40 la 60 de prăjituri care sunt născute înotul liber.

Pe măsură ce se dezvoltă Fry, burta femeii devine mai mare. În cele din urmă, ochii prăjiți pot fi văzuți prin burta întinsă a mamei. Pe măsură ce timpul de naștere se apropie, ar trebui să fiți pregătiți să adăpostiți și să protejați prăjirea. În caz contrar, părinții și orice alt pește din rezervor vor mânca cel mai mult dacă nu toți.

O opțiune este de a plasa femeia într-o capcană de reproducere chiar înainte de naștere. Capcana este proiectată astfel încât Fry să cadă prin fante prea mici pentru ca mama să urmeze. Dezavantajul acestui lucru este că mica capcană este nefiresc și stresantă pentru mamă, așa că trebuie să fie mișcată bine înainte de a începe nașterea.

Metoda mai bună este de a avea un rezervor separat de naștere / grădiniță, care este plantat puternic cu vegetație fină cu frunze. După cum se naște prăjirea, se ascund în plante. Odată ce mama ia dat naștere tuturor prăjiți, ea este înlăturată.

FRY se naște ca pe deplin formate de pește foarte mic. Inițial, au nevoie alimente foarte fine să se hrănească. Proaspăt înclinat Brine creveți sunt ideale, dar lichide sau pulverizate Fry Food va servi, de asemenea. Hrănirile sunt necesare de mai multe ori pe zi, ceea ce înseamnă că resturile se vor construi mai repede în rezervor, ceea ce necesită astfel schimbările zilnice de apă.

Mai multe specii de pești de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de specii similare, consultați:

Check out profile suplimentare de rasa de pește pentru mai multe informații despre alte informații apa dulce peşte.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Mickey mouse platy fisy profil specii