Profilul speciilor de pește de pește swordtail

Două femei și o swordtail masculin

Swordtails sunt unul dintre cei mai cunoscuți începători, specii de pești comunitari, obținându-se cu o mare varietate de alte pești și multe medii diferite. Acestea au fost crescute pentru multe generații, creând multe soiuri sau rase în specie. Fiind pește de purtător viu, Swordtails replică foarte repede, dar poate fi ușor separat în bărbați și femei prin "sabia lor distinctivă."

Prezentare speciala

Denumirea comună: Swordtail

Nume stiintific: Xiphophorus Helleri

Dimensiunea adulților: 3-4 inci

Speranța de viață: 3-5 ani

Caracteristici
FamiliePoeciliidae
OrigineAsia
SocialPașnic
Nivelul rezervoruluiTop, la mijlocul locuitorului
Dimensiunea minimă a rezervorului20 de galoane
DietăOmnivore
CreșterePurtător de live
ÎngrijireUşor
ph7.0-8.5
DuritateDGH 12-30
Temperatura64 la 82 F (18-28 c)

Origine și distribuție

Peștele Swordtail au fost o componentă vibrantă a comunității pasionate de acvariu de mulți ani. Originând din Asia, Swordtail a fost crescută în captivitate pentru nenumărate generații. Există multe soiuri disponibile pe scară largă la comunitatea de acvariu, inclusiv neon, ananas, pictate, marigold wag, roșu wag și hi fin lyretail.

Unele site-uri web și magazine de animale de companie oferă soiuri de "specialitate" care nu sunt găsite în altă parte. Rețineți că multe dintre aceste rase unice sunt generate prin Mai multe generații de încrucișare. Deși aparițiile lor externe sunt foarte distincte, ele pot avea, de asemenea, probleme interne cu funcția imună limitată și longevitate.

Culori și marcaje

Swordtails sunt numiți pentru aspectul ventral al lui masculin alungit al amenzii lor, creând o "sabie" asemănătoare. În funcție de varietatea de Swordtail pe care o aveți, vă puteți aștepta la o mare varietate de colorări. Printre soiurile de Swordtails, vă puteți aștepta la roșii vibrante, galben și negrii cu un amestec de bare și dungi. Există, de asemenea, soiuri de spargere de longfin, care au alungită aripioare dorsale, pectorale și coadă pentru a adăuga la excentricitatea lor.

Tankmates

Swordtails facilitează cel mai bine într-un grup, deci planificați cel puțin 4-5 persoane pe sistem. Sunteți bineveniți să amestecați împreună diferite soiuri, dar să fiți pregătiți pentru un roi de Swordtails dacă amestecați bărbații și femelele. Fiind pește viu, Swordtaleils se pot replica foarte repede, venind la maturitate încă trei luni de vârstă. Unii potențiali cisterții includ Neon Tetras, Coolie loach sau Corydora.

Swordtail Habitat și îngrijire

Swordtails face bine în multe varietăți diferite de rezervoare și setări. Aceste pești ușor merg sunt bune pentru începători și o adăugare colorată la orice rezervor comunitar. Ele sunt pești activi, deci asigurați-vă că nu există prea multe elemente decorative în calea lor. Cea mai bună combinație pentru Swordtails este de a vă menține decorul și plantele la jumătatea inferioară până la 2/3 din rezervorul dvs. și lăsați partea superioară a rezervorului deschis pentru înotul activ.

Swordtalele de sex masculin pot lua pe teritoriul și devin agresive față de alte pești. Asigurați-vă că aveți o mulțime de spațiu pentru toate swordtalelele dvs., în ciuda dimensiunilor lor mici! Poate ajuta la adăugarea unor locuri de ascundere utilizând fals sau plante vii pentru a oferi peștelui mai mult teritoriu să se răspândească.

Dieta Swordtail și hrănirea

Swordtalei sunt omnivore care se bucurau de o dietă variată. În funcție de temperatura rezervorului, este posibil să aveți nevoie să vă alimentați peștele de 2-3 ori pe zi. Mulți pești tropicali preferă să furajeze pe tot parcursul zilei, atât de puține hrăniri nu sunt ideale pentru Swordtails. Swordtalei fac bine pe majoritatea comunității Diete micropellate, și, de asemenea, bucurați-vă ocazional congelate și înghețate tratate uscate.

Diferențele dintre sexe

Swordtalei au caracteristici specifice pentru a diferenția cu ușurință peștii masculi și feminini. Bărbații au "sabia" caracteristică asupra aspectului ventral al cozilor lor. Femelele au o margine rotunjită și au tendința de a avea corpuri mai groase. Acest lucru vine de la purtarea tuturor copiilor lor vii prăjiți.

Reproducerea swordtailului

LiveBearer Pești, cum ar fi Swordtails, poate să copleșească cu ușurință un sistem. Mulți începători nu sunt conștienți de abilitățile de șuruburi de soră și sunt brusc surprinse de un robinet de Swordtails. Mulți proprietari de spadă încep cu doar câțiva spadali, care nu realizează că femelele pot fi însărcinate în momentul adoptării. Chiar și o swordtail însărcinată poate surprinde un proprietar de pește novice cu o explozie bruscă a populației.

Swordtalei pot deveni maturi cât mai devreme de 3 luni și la naștere până la 50 de prăjituri pe reproducere. Este esențial ca să vă separați bărbații și femeile înainte de a ajunge la maturitatea reproducerii. După cum sa observat anterior, bărbații au o "sabie" distinctivă asupra aspectului ventral al amenzii lor, făcând identificarea ușoară.

Peste mai multe generații, puteți observa o creștere a deceselor dvs. de prăjit sau peștii dvs. nu poate trăi cât timp. Dacă continuați să creați aceleași populații, vă puteți aștepta să aveți probleme de încrucișare. Cea mai bună fixare pentru aceasta este adăugarea unei mici diversități genetice prin achiziționarea de noi pești sau de tranzacționare cu un alt pasionat. Doar dacă nu știți istoria sănătății peștilor, este întotdeauna recomandată carantină noul dvs. pește singur.

Mai multe specii de pești de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de specii similare, consultați:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Profilul speciilor de pește de pește swordtail