Platy de vagabond

Istoria Ttrue a Platy-ului de vagoane

Șansele sunt, dacă ați avut un acvariu lung, ați păstrat plata jucăușă și frumoasă cu vagabond la un moment dat. Platy-ul de vagabond nu este doar unul dintre cele mai frumoase dintre toate platys, dar este disponibil în mai multe soiuri de culori și rase adevărat la culoarea și coada și blackness fin. S-ar gândi că acest pește este o specie bine stabilită în natură, cu un nume, clasificare și loc de origine adecvat în lume. Ei bine, uneori nimic nu este străin decât adevărul.

Aquaristienii nu sunt diferiți de alți pasiști ​​în cele mai multe privințe. În general, ei au atitudinea tipică că lucrurile mai puțin frecvente sunt cele mai de dorite, deoarece aceste lucruri neobișnuite aduce o atenție prietenoasă pentru ei și în picioare cu ceilalți în hobby.

Din acest motiv, o serie de firme de import tropicale substanțiale au petrecut ani și milioane de dolari pe expediții la cele mai îndepărtate Superior Amazon și interiorul Africii Ecuatoriale și Asia de Sud-Est pentru a asigura pește exotic care ar putea fi crescuți și distribuiți din fermele de pește din Florida la pasiști ​​din întreaga lume.

Originea platoului de vagabond

Chiar dacă fiecare țară are pește frumos în propria dreaptă-America, de exemplu, are pește de soare, popular în Europa ca un pește de acvariu, dar gătit într-o tigaie pe călătorii de camping american - hobbyiștii de acvariu insistă asupra exoticului, colorat și neobișnuit. O excepție notabilă este un mic pește care nu există în sălbăticie oriunde în lume și nu a făcut-o niciodată. Platy-ul de vagabond a fost creat accidental în Laboratorul New York al unui biolog distins.

Tarziu Dr. Myron Gordon a fost o autoritate larg apreciată cu privire la moștenirea cancerului. O mare parte din munca lui experimentală a fost făcută cu diferite tipuri de platy, care sunt originale din America Centrală. Dr. Gordon a făcut o serie de călătorii în țările din America Centrală în căutarea de pește care aveau tumori sau cel puțin se uită la el ca și cum ar putea produce tumori.

Un grup de plăci native aduse înapoi la laborator de dr. Gordon avea margini negre pe partea de sus și de jos a vârfurilor lor de coadă. El le-a numit platele de cometă. Nu căutați plata de cometă, pot exista în natură, dar nu au fost înregistrați și dr. Gordon nu a primit un credit științific nici pentru descoperirea sau denumirea în cazul în care acest pește puțin unic, dar probabil neatractiv.

Acum, aici este locul în care istoria are o întoarcere și mai străină. Scrierea în "Revista Aquarium", august 1940, dr. Gordon a spus: "Când am descoperit mai întâi compatirea" cometa "în Mexic, am crezut că am avut doar o altă varietate genetică a marii stocuri naturale a platilor de tip platyfish. În timp ce coada negre-margată a "cometei" a fost de interes pentru mine în studiul geneticii de pește, dealerul de pește tropical nu a putut vedea niciun succes comercial pentru ea - și eu mărturisesc, nici eu nu am făcut-o."

Cu toate acestea, când biologul și-a traversat "cometa" cu unele dintre soiurile din laboratorul său, a fost uimit. Bebelușii produși au avut aripioare negre cu jet și buze cu o împrăștiere a negru pe corp. Aici a fost o varietate care ar face apel la Hobbyistul de acvariu, pe care la numit Platy-ul de vagabond. Numele a rămas cu peștele prin multe variații de-a lungul anilor, dar dr. Creditul lui Gordon este de mult uitat.

Tulpina rafinată de către crescători și ferme comerciale de pește

Prin selecție atentă, tulpina a fost rafinată în continuare de către crescători la fermele de pește comerciale de-a lungul anilor până când negrul pe corpuri a fost în mare parte eliminat. Wagstails au fost traversați cu plata de aur și cu Platy roșu, Producerea gagajelor de aur și a vagaelor roșii vedem în majoritatea depozitelor de pește tropical până în prezent.

Geneticienii știu acum că modelul de vagabond este cauzat de un fenomen genetic similar celui care provoacă pisici Siameze și iepuri Himalaye să aibă o culoare întunecată pe toate extremitățile lor. Dr. Gordon, Platy-ul de vagabond a fost un alt instrument de utilizat în cercetarea sa, dar, din fericire, și-a împărtășit descoperirea cu acvariștii. Astăzi, plata vagabondului poate fi achiziționată în aproape fiecare magazin din lume care vinde pești tropicali. Ele sunt aproape la fel de comune ca și Guppies.

Dacă doriți un pește care este chiar temperat, distractiv de vizionat, exotic în culoare și ușor de păstrat într-un acvariu comunitar, nu arata mai departe decât plata de vagabond. Dar amintiți-vă, în spatele fiecărui pește pe care îl păstrați acolo este o istorie și știind puțin dacă istoria sa face ca mult mai distractiv să fie o parte a acestui minunat hobby de păstrare a peștelui.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa