Scrissortail profilul speciilor de pește de pește rasbora

Scissortail Rasbora

SCORSORITAIL RASBORA este un pește strălucit și raționalizat, numit pentru coada ei profund furcată, care seamănă cu o pereche de foarfece deschise. Modelul de bar distinct pe Coada Fin accentuează forma de foarfecă. Acest pește activ se taie prin apă și când înotați și chiar în timp ce acest pește se va deschide și își va închide coada într-o manieră de foarfece, dând naștere la numele comun pentru care este cel mai cunoscut. SCORSORITAIL RASBORA are o irizare de argint care strălucește și strălucește, deoarece reflectă lumina ambientală.

Prezentare speciala

Numele comun (e): Negru SCASSORITAIL, SCISSORFISH, SCISSORITAIL, SCASSORITAIL RASBORA, Shark SCASSORITAIL, Spot-coada Rasbora, cu trei căzuți Rasbora

Nume stiintific: Rasbora Trilineata

Dimensiunea adulților: 3.5 inci (8 cm)

Speranța de viață: 5 ani

Caracteristici

FamilieOrigineSocialNivelul rezervoruluiDimensiunea minimă a rezervoruluiDietăCreștereÎngrijirephDuritateTemperatura
Cyprinidae
Borneo, Cambodgia, Laos, Malaezia, Sumatra, Thailanda
Pește pașnică, școlară
De sus la mijlocul locuinței
20 galon
Omnivore
Scatterer de ouă
Uşor
6.6 la 7.0
2 până la 12 dgh
73 până la 78 F / 23 până la 25 c

Origine și distribuție

Rasbora Trilineata, cunoscând în mod obișnuit ca scorsorilul Rasbora, provine din bazinul râului din sudul Mekong din Cambodgia, Laos și Thailanda, precum și din Peninsula Malaeziană și Insulele Borneo și Sumatra. Cel mai adesea găsită în râuri și mlaștini de curgere lentă în zone împădurite, s-au găsit, de asemenea, în fluxurile de deal care curg rapid, precum și la lacuri și rezervoare. Cele mai multe exemplare vândute în comerțul cu acvariu sunt crescute în mod captiv decât sălbatic prins.

Culori și marcaje

De asemenea, cunoscut sub numele de Rasbora cu trei căptușeli, acest pește este un membru rezistent și popular al Grupului Rasbora. Subțire, cu un corp aproape transparent, o linie neagră orizontală rulează din spatele galerii până la coadă. Coada este forțată și poartă trupe de galben și negru, terminând cu o bandă de alb la vârf, oferindu-i numele său comun al lui Rasbora cu trei căptușeli.

Tankmates

Preferând: trăiesc în școli de o jumătate de duzină sau mai mult, gruparea de scorsoril este destul de activă. Ele sunt pești pașnici, gregari care se descurcă bine în acvariile comunitare. Ei ar trebui să fie păstrați cu cel puțin o jumătate de duzină de genul său, pentru a-și aduce culorile și pentru a le face să se simtă acasă. Alte specii de Rasboras fac tovarăși excelenți pentru scorsortails.

Practic, toate speciile de tetra sunt bune rezervoare, precum și Danios, Gouramis și chiar un pește mai mare, cum ar fi angelfishul și discuțiile. Pestele de locuințe de jos, cum ar fi Corys și alte specii de somn, de asemenea, fac rezervoare bune. Chiar și peștii de lenjerie, cum ar fi Guppies, Mollies și Swordtails, pot fi păstrate cu SCSISSROTEILS. Doar rețineți că unele dintre aceste specii fac mai bine în apă mai alcalină față de apa ușor mai acidă pe care o preferă săracul.

Scrissorilul habitat și îngrijire de rasbora

Scissortail Rasboras necesită o zonă deschisă de înot și face cel mai bine în rezervoare mai lungi. Deși nu este agresivă despre decor, cea mai naturală setare ar fi una care include plante cum ar fi Java Moss, Driftwood, și roci de diferite dimensiuni pentru a imita un habitat albastru. Iluminatul supus va recrea habitatul tipic împădurit, cu toate acestea, SCASSRails se va adapta la o gamă largă de habitate.

La pregătirea unui rezervor, filtrarea este importantă, deoarece SCSSSortails necesită apă de bună calitate. Ele sunt obișnuite în mod natural la apa în mișcare și se vor bucura de un curent, cum ar fi cel oferit de o putere de putere. Utilizarea aditivilor de turbă sau a apelor negre poate ajuta la replicarea parametrilor optimi de apă. Este preferat un substrat mai întunecat, iar rezervorul ar trebui să fie acoperit cu strâns, deoarece scorsortails sunt predispuși la sărituri.

Când aducem în cele din urmă această specie acasă, este înțelept să se potrivească parametrilor de apă din rezervorul de care au provenit, cât mai aproape posibil, deoarece nu se adaptează bine la schimbările bruște în condițiile apei. Ai grijă de Acționați-le pentru câteva ore pentru a vă asigura că nu sunt șocate.

SCASSORITAIL RASBORA Dieta și hrănirea

Scrissortails acceptă cu ușurință toate alimentele, dar preferă să mănânce alimente vii ori de câte ori este posibil. În natură, dieta lor constă în principal din insecte. Cu toate acestea, ei vor accepta alimente congelate și alimente uscate prin îngheț, precum și alimente fulgi. Soluția de saramură, Daphnia, și orice tip de vierme sunt alimente suplimentare excelente, în special atunci când condiționează înainte de reproducere.

Hrănirea de pește vii alimente

Diferențele dintre sexe

Diferențele sexuale în scisortails nu sunt ușor de discernate. Masculii sunt de obicei mai mici și mai subțiri decât femelele. Când sunt gata să se spală, bărbații sunt mai intensi colorați. Femelele sunt, în general, mai mari și rotunde în burtă, în special atunci când sunt privite de sus.

Reproducerea lui SCASSORITAIL RASBORA

Scrissortails sunt scattereri de ouă care sunt relativ ușor de ras. Se recomandă un rezervor separat de reproducere - trebuie să fie echipat fie cu o plasă pentru ca ouă să cadă sau covoare de reproducere. Umpleți rezervorul aproximativ jumătate plin de apă care este ușor acid (6.0 la 6.5) și la o temperatură de 77 până la 82 de grade Fahrenheit (25 până la 28 celsius). Iluminarea ar trebui să fie minimă, iar cel mai bine este să utilizați un filtru de tip burete.

Condiționați adulții cu alimente vii, cum ar fi chimici de sânge, daphnia și creveți de saramură pentru a se pregăti pentru reproducere. Când femeia este plină de ouă, puneți câteva perechi în rezervorul de reproducere. Pentru a induce reproducerea, adăugați cantități mici de apă mai reci, mai moale de mai multe ori pe tot parcursul zilei. Continuați să hrăniți alimente vii sau congelate, până când are loc reproducerea.

Perechea de reproducere va face mai multe depozite de ouă adezive peste mediul de reproducere. Odată ce ouăle au fost așezate, adulții trebuie îndepărtați cu promptitudine, deoarece își vor mânca cu ușurință propriile ouă. Ouăle sunt sensibile la lumină și ciupercă, astfel încât iluminatul ar trebui să fie minim, iar rezervorul trebuie păstrat foarte curat. Se recomandă modificări frecvente de apă, precum și utilizarea tratamentului antifungic în apă ca măsură preventivă.

După aproximativ 24 de ore, ouăle vor hatch- se hrănește inițial sacul de ouă. După încă două zile, prăjirea devine liberă și trebuie să fie hrănită cu creveți de saramură proaspăt și altele alimente mici de prăjituri.

Mai multe specii de pești de companie și cercetări suplimentare

Dacă SCASSORITAILAIL RASBORAS Apel la dvs. și sunteți interesat de un pește compatibil pentru acvariul dvs., citiți:

Check out profile suplimentare de rasa de pește pentru mai multe informații despre alte informații apa dulce peşte.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Scrissortail profilul speciilor de pește de pește rasbora