Soarele gurii la câini

Câine cu gură deschisă

Observând o nouă durere, o bucată sau leziune în sau în jurul gurii câinelui dvs. poate fi alarmantă. Poate apărea pe buze, gingiile sau chiar limba. Există multe cauze posibile, inclusiv bolile dentare și autoimune, deși câțiva câini dezvoltă răni pentru motive mai puțin serioase și ar putea fi o creștere benignă. Diagnosticarea ulcerelor din gură nu este ceva ce sunteți pregătit să faceți, deci este important să vă luați câinele pentru un examen veterinar de îndată ce vedeți unul.

De ce câinii au răni gura?

Dacă vedeți că dvs Câinele suferă De la o gură de gură, notați alte simptome sau comportamente neobișnuite pe care le observați pentru a vă ajuta să diagnosticați și să tratați problema. De exemplu, este câinele tău în mod clar în durere? Este drooling, letargic, sau reticent să mănânce? Sunt dinții săi chattering?

Ulcerii gurii pot fi cauzate de o serie de probleme diferite de sănătate și, dacă sunt lăsate netratate, pot crește riscul de infecții secundare.

  • Boala dentară: Leziunile gingiilor și alte boli dentare pot fi cauza unui ulcer al gurii.
  • Piele Facial Folds: Plățile naturale ale pielii excesive pe unele rase de câine pot provoca iritarea care duce la un ulcer ocazional.
  • Virusul papilomei orale: Tumori orale mici pe buze, limbă, gât sau gingii pot fi cauzate de acest virus. În mod obișnuit, afectează câinii sub vârsta de 2 ani, care nu au încă un sistem imunitar complet dezvoltat.
  • Tumorile: Tumorile orale pe gingii, buzele, limbii și ganglionii limfatici pot fi fie canceroase, fie benigne.
  • Hiperplazia gingivală: Aceasta este o supraaglomerare a țesutului gingiilor și poate arăta ca o tumoare mică. Este de obicei benignă, dar veterinarul dvs. poate biopsy pentru a verifica celulele pre-cancer.
  • Boală de rinichi: Soarele gurii sunt unul dintre semnele de insuficiență renală avansată în Câini cu boală renală.

Tulburări autoimune

În plus, s-au numit un grup de boli numite Pemphigus care au mai multe forme, inclusiv Foliaceus, vulgaris, eritematos, vegetații, și Pemphigoid bulos. Aceste boli variază în funcție de locație și severitate.

Pemphigus Bolile sunt rezultatul unui proces autoimun. Când sistemul imunitar al corpului atacă "cimentul" straturilor de piele, poate crea blistere, răni, cruste și ulcerații pe piele. Acestea pot apărea, de asemenea, pe joncțiunile mucocutanate (părți ale corpului în care pielea întâlnește membranele mucoase) cum ar fi țesuturile umede ale gurii, nas, ochii, organele genitale și anus.

Pemphigus vulgaris este cea mai rară și cea mai gravă formă care afectează în mod specific zonele ca buzele. Simptomele suplimentare includ febră, depresie și anorexie. Pielea poate fi, de asemenea, afectată - adesea sub formă de mâncărime sau durere - deși acest lucru este, de obicei, ușor implicat în problema globală.

Ulcerele și rănile rezultate din aceste boli pot deveni infectate cu bacterii, creând mai mult o problemă.

Tratament

Odată ce ajungeți la biroul lui Vet, câinele dvs. va primi un examen aprofundat al gurii și sănătății sale generale pentru a identifica cauza. Este probabil ca o biopsie a țesutului afectat să fie luată pentru a obține un diagnostic.

Odată ce un diagnostic este stabilit, tratamentul se va concentra pe cauza:

  • Lucrări dentare: Problemele dentare, inclusiv tumorile orale cauzate de papilomavirus, necesită adesea anestezie, astfel că VET poate adresa chirurgical problema. Pentru cazurile severe, puteți fi referit la un specialist în stomatologia veterinară.
  • Prescripția medicamentelor: Șampoane speciale, antibiotice sau antifungice pot fi prescrise pentru orice infecții bacteriene secundare sau fungice.
  • Tratamentul pentru pliuri de piele: Dacă câinele dvs. are dermatită cauzată de pliurile sale de piele, VET-ul dvs. poate recomanda cremă de hidrocortison, șampon de ketoconazol sau unguente antibacteriene pentru a trata sau a preveni răni. Uneori, chirurgia pentru a îndepărta foldul poate fi necesară, dar acest lucru este, în general, numai pentru cazuri extreme.
  • Tratamentul bolii renale: Pentru condiții precum boala renală, tratamentul agresiv și timpuriu este cel mai bun. De multe ori implică medicamente și terapie de susținere, cum ar fi fluidele subcutanate care ajută rinichii să funcționeze în fața bolii.
  • Chirurgia poate fi necesară pentru a elimina o tumoare orală canceroasă: Dacă se află într-o etapă avansată, VET-ul dvs. poate recomanda și radiația sau chimioterapia.
  • Tratarea tulburărilor autoimune: Dacă este o tulburare autoimună, tratamentul va avea ca scop controlul răspunsului imun folosind medicamentele imunosupresoare. Antibioticele pot ajuta la infecțiile secundare, dar nu vor vindeca starea de bază, care este cauzată de un sistem imunitar hiperactiv.

Cum de a preveni rănile gurii

Menținerea igienei orale ale câinelui dvs. poate preveni o mulțime de probleme dentare și infecții care provoacă ulcere orale. Încercați să curățați dinții câinelui în mod regulat. În timp ce faceți acest lucru, luați timp pentru a examina întreaga gură a câinelui, căutând semne de iritație sau anomalii. Cu cât faceți mai des acest lucru, cu atât este mai ușor să detectați modificările devreme, ceea ce poate ajuta la tratamentul.

Unii câini cu un exces natural de piele facială pot necesita o baie mai regulată sau unguente pentru a preveni problemele.

Alți pași preventivi pe care îi puteți lua include nevoile de sănătate de bază pentru câinele dvs. O dietă nutritivă, un exercițiu suficient și controale veterinare obișnuite vă pot ajuta la menținerea câinelui cât mai sănătos și reducerea riscurilor sale de probleme grave de sănătate. În timp ce este posibil să nu puteți preveni totul, puteți obține un cap de pornire la detectarea precoce a problemelor potențiale.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Soarele gurii la câini