Profilul de specii de ciocolată gurami

Peşte

Cunoscut pentru natura lor blândă și timidă, ciocolata Gouramis sunt pești tropicali de apă dulce, care ar trebui să fie păstrat numai de proprietarii care sunt dispuși să ofere îngrijirii speciale pe care această specie le cere. Deși are cerințe rigide în cisternă, dieta, reproducerea și calitatea apei, aceasta este o specie fascinantă pentru a păstra.

Prezentare speciala

Nume comune: Ciocolata Gourami

Nume stiintific: Sphaerrichys Osfromoides

Dimensiunea adulților: 2.5 inci

Speranța de viață: 5 până la 8 ani

Caracteristici

FamilieOrigineSocialNivelul rezervoruluiDimensiunea minimă a rezervoruluiDietăCreștereÎngrijirephDuritateTemperatura
Osfronemidae
Borneo, Malacca, Peninsula Malay, Sumatra
Pașnic
Toate zonele
30 galon
Omnivore
Mângâie maternă
Dificil
4.0 la 6.0
0.5 până la 6 dgh
77 până la 84 f

Origine și distribuție

Ciocolata Gouramis provin din Borneo, Malacca, Peninsula Malaeziană și Sumatra. Găsite în principal în mlaștinile de la Blackwater și în fluxurile adiacente ale gamei lor, acestea se găsesc, de asemenea, în zonele de apă limpede care sunt colorate de culoare maro închis de materiale organice. Ei au un organ de labirint care le permite să respire aerul atmosferic pentru a supraviețui în apă epuizată de oxigen care ar putea ucide cele mai multe alte specii.

Culori și marcaje

La fel ca multe specii de gurami, aceste pești au un corp plat, în formă de ovală, un cap mic și gura ascuțită. Numele său comun se referă la culoarea brună a ciocolatei întunecate a acestui gurami, care poate varia ușor de la roșu-maro până la maro verzui. Trei la cinci dungi albe galbene rulează vertical prin corp. Aripile sunt lungi și tivite în galben, cu aripa caudală ușor forțată.

Tankmates

Această specie este în mișcare lentă și va fi ușor intimidată sau exterioară pentru alimente de către tank-urile mai mari sau mai boisterouse. Posibili Tankmatele includ ciprinide pașnice, cum ar fi Danios, Rasboras mai mici, cum ar fi Harlequin Rasbora și Rasbora cu vedere la ochi sau unele împrumci, cum ar fi Kuhli sau Mini Royal Loach. Unii proprietari le-au găsit ca fiind tovarăși buni pentru discus, care necesită condiții de apă similare și îngrijire.

Gouramis poate fi foarte agresiv unul cu celălalt, iar rezervoarele mai mari sunt recomandate pentru a păstra grupuri de șase sau mai multe. În general, aceste pești fac cel mai bine în perechi sau școli de tipul lor. Ei trăiesc de obicei în grupuri de familie, iar cei din afară nu pot fi acceptați, dar hei sunt în general pașnici față de alte mici pești blânzi.

Ciocolată Gurami și îngrijire

Ciocolata Gouramis poate fi sensibil la condițiile de apă. Habitatele lor native sunt mlaștini de turbă și Blackwater Streams. Asemenea habitate au un conținut mineral foarte scăzut, ceea ce are ca rezultat un pH extrem de scăzut, uneori chiar sub 4.0. Apa este foarte moale și de obicei întunecată din material organic decăzut.

În mod ideal, habitatul de ciocolată Gourami ar trebui să fie bine plantat cu plante vii, inclusiv plante plutitoare pentru a menține lumina parțială. Apa trebuie să fie condiționată de extract de turbă sau s-a filtrat prin turbă. Filtrarea nu ar trebui să producă puternică Curenți În interiorul rezervorului, astfel încât un filtru de burete este ideal pentru această specie.
Apa trebuie schimbată adesea, dar numai în cantități mici (10% sau mai puțin) pentru a evita schimbările majore în chimia apei.

Curățenia trebuie menținută cu atenție, deoarece gurami de ciocolată este predispusă la paraziți, precum și la fungice și infecții bacteriene. Lăsați câțiva centimetri de spațiu deasupra suprafeței apei și partea superioară a rezervorului și păstrați capacul închis strâns. Acest lucru va produce un strat de aer umed în apropierea suprafeței apei, pe care se dezvoltă această specie.

Dieta de gurami de ciocolată și hrănire

Ca omnivores, gurami de ciocolată va accepta majoritatea alimentelor. Cu toate acestea, ei necesită un puț-dieta echilibrata să rămână sănătoși. Algele bazate pe fulgi sunt esențiale, în plus față de alimentele cu carne. Hrăniți-le alimente mici în direct atunci când este posibil. Creveți de saramură uscată sau înghețată, Daphnia sau Larvei de țânțari sunt toate opțiunile bune.

Este important să se hrănească bine femeia înainte de a încerca să apară, deoarece va merge până la două săptămâni fără hrană în timp ce ea deține ouăle. Pentru condiționarea crescătorului, sunt recomandate alimente vii, precum și hrană de înaltă calitate, cu fulgi pe bază de alge sau hrană pelete.

Hrănirea de pește vii alimente

Diferențele dintre sexe

Ciocolata masculină Gouramis sunt, în general, mai mari și mai mari aripioare mai dezvoltate decât femelele. Aripile dorsale ale bărbaților sunt mai evidențiate, iar aripioarele lor anale și caudale au o margine galbenă mai definită decât femeile. Bărbații au tendința de a expune, de asemenea, mai multe colorări maro roșcate.

Gâtul bărbatului este mai drept, în timp ce femelele au un gât și un cap mai rotunjit, probabil pentru a facilita gura de gură. Femelele vor dezvolta uneori un punct negru pe aripa caudală.

Reproducerea gurami de ciocolată

Reproducerea ar trebui încercată numai într-un rezervor de specii, niciodată într-un rezervor comunitar. Proprietarii ar trebui să fie conștienți că creșterea este dificilă și condițiile de apă trebuie respectate cu atenție. Condiționați întotdeauna perechea de ameliorator cu alimente de înaltă calitate, în special femelele.

Ciocolata Gourami este un gustul de gură, dar în cazuri rare vor crea un cuib de bule. Reproducerea începe cu femeia care pune un număr mic de ouă pe fundul rezervorului. Bărbatul fertilizează ouăle, urmate de femeia care le colectează în gură. Incredibil, bărbații vor ajuta uneori cu acest proces prin ridicarea ouălor fertilizate și scuipându-le spre femeie. Odată ce ouăle sunt colectate, femeia le va incuba în gură timp de până la două săptămâni, în timp ce bărbatul o protejează de pradă.

După ce prăjiți se formează pe deplin, femeia îi va scuipa. FRY-ul nou eliberat ar trebui să fie hrănit frecvent pe ciclopi, rotifers și creveți de saramură proaspătă. În mod ideal, Fry ar trebui să fie crescută într-un rezervor separat pentru a asigura condiții optime. Cu toate acestea, dacă rezervorul de reproducere este bine pregătit, cu o mulțime de acoperire pentru prăjituri, ele pot fi crescute acolo.

Fry sunt în creștere lentă și foarte susceptibilă la schimbările de apă. Unii crescători vor folosi folie de plastic în jurul spațiilor deschise în partea superioară a rezervorului pentru a se asigura că umiditatea este ridicată deasupra suprafeței apei. Se crede că lipsa aerului umed cald poate duce la eșecul labirint organ pentru a se dezvolta corect. Modificările zilnice de apă mici sunt o necesitate.

Mai multe specii de pești de companie și cercetări suplimentare

Dacă Ciocolata Gouramis vă apelează la dvs. și sunteți interesat de pește similar pentru acvariul dvs., consultați:

Check out profile suplimentare de rasa de pește pentru mai multe informații despre alte informații apa dulce peşte.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Profilul de specii de ciocolată gurami