Dwarf gourami (guragiul flacămi) profilul speciilor de pește

Dwarf Gourami

Gurami dwarf este un pește liniștit și timid. Dacă aveți o pereche de ele, cei doi pești vor înota împreună. Dwarf Gouramis sunt considerate pește labirint, ceea ce înseamnă că respiră direct din aer cu un organ de labirint asemănător plămânului și trebuie să aibă acces la suprafața apei. Dacă continuați să reproduceți această specie, complexul lor cuiburi de bule afișează instincte de construcție impresionante.

Prezentare speciala

Nume comune: Dwarf Gourami, Gurami Flame, Pulbere Blue Gourami, Gourami Roșie, Sunset Gurami

Nume stiintific: Trichogaster Ialius

Dimensiunea adulților: 2 inci

Speranța de viață: 4 ani

Caracteristici

FamilieOrigineSocialNivelul rezervoruluiDimensiunea minimă a rezervoruluiDietăCreștereÎngrijirephDuritateTemperatura
Belontidae
India, Bengalul de Vest, Assam și Bangladesh
Pașnic
Top, la mijlocul locuitorului
5 galon
Omnivore, mănâncă alge
Egglayer, cuib de bule
Intermediar
6.0 la 7.5
4 până la 10 dgh
72 la 82 F (22 la 28 c)
1:19

Faceți clic pe Redare pentru a afla mai multe despre Gurami Pace și Shy Dwarf

Origine și distribuție

Originare din India, Bengalul de Vest, Assam și Bangladesh, guramiul pitic sunt nativi în apele vegetale groase. Ele sunt adesea găsite împreună cu alte specii din genul Trichogaster (cunoscut și ca Colisa). În câmpiile râului din India de Nord, ele sunt unul dintre cele mai frecvente pește de alimente și sunt vândute uscate sau ca făină de pește în multe piețe.

Culori și marcaje

Este denumirea comună "Dwarf" se potrivește acestui pește, deoarece este una dintre cele mai mici din Gouramis. Bărbații sunt puțin mai mari decât femelele și au un corp roșu portocaliu cu dungi verticale turcoazice, verticale care se extind în aripioare. Femelele rămân o culoare dulce, argintie albastru-gri și nu realizează niciodată culorile strălucitoare ale bărbaților.

Există mai multe variante de culoare, inclusiv albastru / pulbere albastru, neon, curcubeu și roșu / roșu. Blues pulbere sunt predominant albastru, cu doar un pic roșu arătând pe corp. Neonii afișează un model albastru mai strălucitor decât soiul standard. Rainbows au corpuri strălucitoare de culoare portocalie, cu dungi albastre, în plus față de o luciu metalică verde-aur. Reds sunt aproape solide roșii în întregul corp cu aripioare murdare solide Dorsal.

Tankmates

Această specie este de obicei pașnică și poate fi păstrată cu alte specii care nu sunt prea mari sau agresive. Alte specii viu colorate pot provoca uneori Gouramis masculin să devină agresivi pe măsură ce se înșeală pentru rivali. Peștele pașnici, de școlarizare mici sunt colegi de rezervor adecvați, precum și cele mai multe pești de locuință de fund. Unii potențiali cisterții pot include cichidii pitici, cardinale tetra sau neon tetra.

Pitic habitat gosit și îngrijire

Dwarf Gouramis sunt potrivite pentru acvariile mai mici, precum și acvariile comunitare. Gouramis poate fi skittish când este supus zgomotului și ar trebui păstrat într-o locație liniștită. Oferiți o mulțime de vegetație, inclusiv plante plutitoare care acoperă doar o parte a suprafeței apei, deoarece aceste pește labirint au nevoie de acces la aerul de suprafață pe toate laturile acvariului.

Pitic dieta gurami si hrana

În natură, Gouramis mănâncă insecte mici și larve de la suprafața apei și a pălmui pe creșterea algelor asupra plantelor. În captivitate, ei vor mânca Flake Food, alimente uscate prin înghețare, Mancare inghetata, și comprimate de legume. Pentru a menține sănătatea bună, completați dieta lor cu alimente periodice de alimente vii, cum ar fi viermi. Alimentele vii ar trebui să fie, de asemenea, utilizate pentru a condiționa perechile de crescător.

Hrănirea de pește vii alimente

Diferențele dintre sexe

Bărbații sunt, în general, mai mari decât femelele și mai viu colorate. Pe măsură ce bărbații ajung la maturitate, ei dezvoltă aripioare dorsale și anale care vin la un punct. La femele, aceste aripioare sunt mai scurte și rotunjite.

Reproducerea gurami pitic

Reducerea nivelului de apă la șase până la opt centimetri și ridicarea temperaturii apei la 82 de grade Fahrenheit va declanșa reproducerea. Vegetația este esențială ca Gouramis masculin construi cuib de bule din materialele vegetale, pe care le leagă apoi împreună cu bulele. Cuiburile sunt foarte elaborate și robuste, ajungând la câțiva centimetri peste și un centimetru adânc. Pentru plantele de acvariu, Limnophila Aquatica, Riccia Fluateni, Cerapteris Thawroides și Vesicularia Dubyana sunt alegeri bune pentru rezervorul de reproducere. De asemenea, puteți oferi fibre de turbă ca material de construcție.

Odată ce cuibul a fost construit, bărbatul va începe să curgă femeia de obicei în după-amiaza sau seara. El semnalează intențiile sale înoțând în jurul femeii cu aripioare, încercând să o atragă în cuib în care va continua afișarea curții. Dacă femeia acceptă bărbatul, ea va începe să înoate în cercuri cu bărbatul de sub cuibul de bule. Când ea este gata să spună, ea atinge bărbatul pe spate, fie coada cu gura.

La acest semnal, bărbatul îi va îmbrățișa femeia, transformându-i mai întâi pe partea ei și în cele din urmă pe spate. În acest moment, femeia va elibera aproximativ cinci duzini de ouă clare, care sunt imediat fertilizate de bărbat. Majoritatea ouălor vor pluti în cuibul de bule. Ouăle care sunt colectate de bărbat și plasate în cuib. Odată ce toate ouăle sunt asigurate în cuib, perechea va da din nou.

Dacă mai mult de o femeie este prezentă în rezervorul de reproducere, bărbatul poate să se spună cu toate acestea. Sesiunile de reproducere vor continua timp de două până la patru ore și vor produce între 300 și 800 de ouă. După finalizare, bărbatul va plasa un strat fin de bule sub ouă, asigurându-se că rămân în cuibul de bule. În acest moment, femeile (femelele) trebuie îndepărtate din rezervor pentru a reduce stresul la bărbat.

Barbatul va lua apoi o responsabilitate exclusiv pentru ouă, apărarea agresivă a cuibului și a teritoriului înconjurător. În 12 până la 24 de ore, Fry va trage și va continua să se dezvolte în cadrul protecției cuibului de bule. După trei zile, ele sunt suficient de dezvoltate pentru a fi înotul liber.

Scoateți bărbatul din rezervor odată ce Fry a părăsit cuibul de bule sau poate consuma tinerii. Hrăniți prăjirea pe micro-alimente, cum ar fi infuzorii, Rotiferii, sau Food comercial Fry Pentru prima săptămână. După o săptămână, ele pot fi hrănite cu creveți de saramură proaspăt și alimente fulgi fin.

Mai multe rase de pește de companie și cercetări suplimentare

Dacă Dwarf Gouramis face apel la dvs. și sunteți interesat de un pește compatibil pentru acvariul dvs., citiți:

Verificați profiluri suplimentare de specii de pește pentru mai multe informații despre alte informații apa dulce peşte.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Dwarf gourami (guragiul flacămi) profilul speciilor de pește