Figura 8 profilul speciilor de pește de pește puffer

Figura 8 Puffer - Tetraodon Biocellatus

Foarte puțini oameni pot rezista unui pufferfish odată ce au văzut unul, iar figura mică 8 puffer ar putea fi una pe care doriți să o aduceți acasă la apa dulce de apă dulce acvariu. Fețele lor expresive, curiozitatea inteligentă și aripioarele de elice sunt fermecătoare. Pufferfish își derivă numele de capacitatea lor de a se umfla cu apă sau aer când este surprins. Acesta este un mecanism de defensivă foarte de succes, deoarece este mai greu să înghiți un pește care să se bazeze în dimensiune!

Prezentare speciala

Nume comune: Figura 8 Puffer, Pufferfish

Nume stiintific: Tetraodon Biocellatus

Dimensiunea adulților: Până la 2 1/2 inci (6 cm)

Speranța de viață: 5 ani

Caracteristici

FamilieOrigineSocialNivelul rezervoruluiDimensiunea minimă a rezervoruluiDietăCreștereÎngrijirephDuritateTemperatura
Tetraodotidae
Apă dulce din Asia de Sud-Est
Agresiv
La jumătatea de a scădea
15 galoane
Alimente vii, preferați melcii și crustacee
Egglayer
Intermediar
7.0 la 7.5
5 până la 12 dgh
72 la 79 F (22 la 26 c)

Origine și distribuție

Figura 8 Puffer provine din fluxurile și estuarele de salinitate parțială (parțială) din Asia de Sud-Est, inclusiv Borneo, Peninsula Malaeziană, Sumatra și Thailanda. Deși aceste pești nu se reproducă în captivitate, nu au fost încă suprapuse pentru comerț și nu sunt considerate a fi o specie amenințată. Figura 8 Puffers în acvariile la domiciliu au fost toate prinse sălbatice, ceea ce înseamnă că este important ca ei să fie carantined când ajung mai întâi. Asigurați-vă că pufferii noi nu pot trece de-a lungul bolii la alte pești.

Culori și marcaje

Ajunși la o dimensiune a adulților de mai puțin de trei centimetri, Figura 8 Puffers sunt mici pentru pufferfish. Ele sunt de culoare maro adâncă pe partea superioară a corpului cu alb pe partea inferioară. Petele și liniile galbene sunt stropite în întregul corp. Numele este derivat din marcajele din spatele peștelui, dintre care multe seamănă cu forma unei figuri 8.

Chiar și atunci când nu este surprins, toate figura 8 puffers au un aspect Roly-Poly - puteți observa cu ușurință un puffer bine hrănit de burta rotunjită. Puffertele au două perechi de dinți, fiecare dintre care este fuzionat împreună, dându-i un aspect asemănător ciocului. Acest aranjament neobișnuit de dinți îi conferă capacitatea de a zdrobi materiale dure, cum ar fi cochilii de crustacee. Acești dinți cresc de-a lungul vieții peștilor și trebuie să se ridice în jos pentru a le menține prea mult timp. Din acest motiv, ei au nevoie de alimente cu harduri pentru a-și păstra dinții lungimea corespunzătoare.

Tankmates

Puffertele nu sunt potrivite pentru un rezervor comunitar, deoarece acestea tind să fie agresive. În mod ideal, Figura 8 Puffers ar trebui să fie păstrate singure sau într-un acvariu mare, cu doar câțiva alți pești care se dezvoltă în același habitat parțial de salinitate. Proprietarii care le-au păstrat în apă brandish găsesc că gobii Bumblebee, gobii Cavalerii și Mollies sunt însoțitori potriviți. Proprietarii care le păstrează în acvariile de apă dulce au raportat păstrarea lor cu pești precum barburi, "Rechini" și Tetras. Ca o regulă de bază, nu vă așteptați să le păstrați cu succes într-un rezervor tipic de apă dulce.

Agresiv

Chiar și pufferii care au fost anterior docil și tolerant pot deveni agresivi pe măsură ce vârî și dacă sunt insuficient hrăniți. Un puffer poate să-și întoarcă țânțarii și să le mestece în bucăți.

Figura 8 Puffer Habitat și îngrijire

Controversa există asupra faptului dacă puștii sunt de fapt adevărați pești de apă dulce. Ei provin din apele proaspete din Asia de Sud-Est și, deși tolerează apă sărată sau chiar plină de apă, ei se pot bucura mai bine în apa dulce. Alții au raportat opusul, afirmând că salinitatea în intervalul de 1.005 până la 1.008 va extinde semnificativ durata de viață a figurii 8 puffer. Datele științifice lipsesc pe durata de viață comparativă în captivitate atunci când sunt găzduite în diferite salinități.

Filtrarea ar trebui să fie robustă, deoarece Figura 8 Puffers tind să creeze o mulțime de resturi atunci când mănâncă. Ele sunt sensibile la amoniac, nitriți, și nitrații și nu se vor face bine într-un rezervor care încă mai trece prin ciclul de pornire. Se recomandă schimbări frecvente de apă pentru menținerea condițiilor de apă pristină pentru acest pește.

Spre deosebire de cele mai multe pești, Figura 8 Puffers sunt capabili să recunoască și să răspundă proprietarilor lor, dar se pot plictisi și fără a fi nereușite. Ca rezultat, ei necesită un spațiu amplu deschis pentru a înota, dar au nevoie și de locuri pentru a ascunde și a explora. Ele pot fi greu pe plante, datorită atacurilor agresive a alimentelor - bucăți de ploaie alimentară pe plante și alte decor acvariu. Decorați rezervorul cu plante robusi și știind că este posibil să le înlocuiți din când în când.

Figura 8 Puffer Dieta și hrănirea

Nevoile dietetice ale Figura 8 Puffers sunt probabil unul dintre aspectele mai solicitante de păstrare a acestui pește. În natură, ele mănâncă de obicei crustacee și moluște. Fulgi sau alimente uscate nu își îndeplinesc nevoile alimentare. În schimb, ei trebuie să fie hrăniți pe alimente de carne și dur, cum ar fi scoici, raci, greieri, daphnia, krill, stridii, plancton, scoici, melci, creveți și viermi.

Deoarece ciocul de nucleu din figura 8 puffer poate deveni îngroșat, este important să includeți o mulțime de alimente foarte greu, în dieta lor, pentru a menține dinții în jos. Metraodon melci sau melci de iaz sunt minunate în acest scop. Deși alimentele vii sunt ideale, unii proprietari au avut succes în formarea pufferului lor pentru a mânca unele alimente înghețate. Asigurați-vă că selectați alimente înghețate de înaltă calitate.

Cele 8 cele mai bune alimente de pește congelate

Diferențele dintre sexe

Chiar și pentru experți, este aproape imposibil să se facă sexul din figura 8 puffers. Cel mai sigur mod de a le face sex este de a observa ouăle de ouă de ouă, care este un eveniment extrem de rar. Doar câteva cazuri de reproducere în captivitate au fost vreodată raportate.

Reproducerea figurii 8 puffer

Micul se știe despre cum să reproducă Figura 8 Puffers. Cu privire la ocaziile rare că au dat naștere în captivitate, ei sunt raportate că au pus ouă pe o suprafață plană, cum ar fi substratul. Bărbatul gardizează ouăle timp de aproximativ o săptămână până când prăjirea sunt libere.

Mai multe specii de pești de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de o specie similară, verificați acest alt puffer de apă brackish:

Verificați profiluri suplimentare de specii de pește pentru mai multe informații despre alte informații apa dulce peşte.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Figura 8 profilul speciilor de pește de pește puffer