Profilul speciilor de pește gurami

Cosby hibrid

Blue Gouramis se numără printre cele mai delicioase pește de acvariu de pe piață. O variație de culoare a celor trei gurami de locuințe, ei sport doar două pete - unul în centrul corpului și o secundă la pentacolul caudat (începutul coada). Unde este al treilea loc? E ochiul! De obicei, albastru argintiu, culorile lor se schimbă considerabil cu starea lor de spirit. În timpul reproiectării, ei dobândesc o nuanță albastră mult mai profundă. Variația hibridă de opalină sau Cosby nu are loc pete, are o marcă albastră mai închisă și este rar disponibilă pentru vânzare.

Prezentare speciala

Nume stiintific: Trichogaster Trichopterus

Nume comune: Blue Gurami, Gurami de aur, Gurami Opaline, Cosby Gourami, Gurami Giant, Siamese Gurami

Dimensiunea adulților: 5 inci

Speranța de viață: 5 ani

Caracteristici

FamilieOrigineSocialNivelul rezervoruluiDimensiunea minimă a rezervoruluiDietăCreștereÎngrijirephDuritateTemperatura
Osfronemidae
Asia de Sud-Est
Moderat agresiv
Toate nivelurile
20 de galoane
Omnivores
Cuibul de bule
Uşor
6 la 8
5 până la 35 dgh
74 până la 82 de grade F (23 până la 28 de grade C)

Origine și distribuție

Această specie larg răspândită apare în mod natural în toată Asia de Sud-Est. Se poate găsi în bazinul râului Mekong din sudul Chinei, Vietnam, Laos, Cambodgia, Thailanda, Myanmar, Malaezia, Sumatra, Java și Kalimantan. În afara domeniului său nativ, a fost introdus în Sulawesi, Filipine, Taiwan, Papua Noua Guinee și Insulele Reuniunii, Seychelles, Namibia, Republica Dominicană, Puerto Rico și Columbia. Guramiul albastru frecventează mlaștini adânci, mlaștini și turbări, dar pot fi găsite și în fluxuri și canale sau, în timpul sezonului de inundații, în pădurile inundate.

Culori și marcaje

Gurami albastru, care este de obicei albastru albastru, este o variație naturală de culoare a guramiului maro sau lavandă. Are două spoturi - unul în centrul corpului său și celălalt la baza coada. Dacă aceste locuri încep să se estompeze, este probabil că peștele dvs. se confruntă cu stres metabolic cauzat de supraaglomerarea sau condițiile de apă slabă.

Specia are un corp lung, aplatizat, cu aripioare mari, rotunjite, precum și a Organul labirint care le permit să respire direct aerul. Adult Bărbații Ajungeți la o lungime de până la cinci centimetri și femelele sunt puțin mai mari. Numele științific Trichopterus este derivat din cuvintele grecești trichiasis (păros) și pteron (aripă), referindu-se la aripioarele pelvine lungi, asemănătoare părului în care se află celulele sensibile la atingere.

Tankmates

Blue Gouramis sunt teritoriale și pot conflica cu anumite specii. Evita pitic gouramis, Guppies, Goldfish, Angelfish și Bettas. Opțiuni mai bune includ Tetras, Loachai, Danios, Mollies, Playies, Barbs și Spavenger Catfish. Selectați speciile de dimensiuni similare cu Gouramisul albastru pentru a evita comportamentele agresive.

Blue Gurami și îngrijire

Blue Gouramis sunt una dintre cele mai dure din familia Gourami. Preferința lor este pentru apele vegetale groase de orice tip, deoarece habitatul lor natural include șanțuri, canale, iazuri, mlaștini, râuri și lacuri.

Blue Gouramis tolerează o gamă largă de temperaturi și nu sunt exigente în ceea ce privește condițiile de apă. Cu toate acestea, preferă apă moale, ușor acidă în timpul sezonului de reproducere.

Tânărul Blue Gouramis are nevoie de tancuri nu mai mari de 15 până la 20 de galoane, dar în timp ce cresc până la adulți, ei vor avea nevoie de 35 de galoane. Deși au un organ de labirint și pot respira aerul dacă este absolut necesar, este important să păstrați rezervorul bine filtrat - puteți adăuga, de asemenea, pietre de aer pentru a îmbunătăți oxigenarea. Poate doriți să oferiți un substrat mai întunecat, pentru că face un astfel de contrast destul de frumos împotriva culorilor Gourami Gurami.

Blue Gurami Dieta și hrănirea

Blue Gouramis sunt extrem de ușor de alimentat, deoarece vor accepta practic orice alimente, de la fulg pentru a îngheța cu alimente vii. Ei vor consuma hidraul cu voci și sunt apreciați pentru capacitatea lor de a elimina acest dăunător de la acvariul de acasă.

O hidra în acvariul meu! Ce acum?

Diferențele dintre sexe

Sexurile sunt în primul rând diferențiate de forma aripii dorsale, care este lungă și îndreptată spre bărbați comparativ cu cea mai scurtă de femelele rotunjite. Femelele care sunt pregătite pentru reproducere vor arăta o umflare pronunțată, în timp ce bărbatul va avea o circumferință mult mai subțire. Ambele sexe afișează o culoare albastră mult mai profundă în timpul perioadelor de reproducere.

Deoarece bărbatul poate fi destul de agresiv în timpul reproducerii, habitatul de acvariu ar trebui să ofere locuri ample pentru ca femeia să se refugieze. Eșecul de a face acest lucru poate duce la rănirea femeilor.

Reproducerea guramiului albastru

Reproducerea începe cu construirea unui cuib de bule de către bărbat, care de obicei apare la începutul zilei. După ce a fost pregătit un cuib potrivit, bărbatul va încerca să-i atragă pe femeia sub ea prin înotul înainte și înapoi, își aruncau aripioarele și ridicându-și coada. Femeia își semnalează pregătirea prin mușcătura lui - el răspunde prin spălarea în mod repetat a spatelui pe burtă înainte de a-i împacheta într-o îmbrățișare de reproducere.

În timpul reproiectării, bărbatul își împrăștie corpul strâns în jurul femeii, întorcându-i pe partea ei sau pe spate, astfel încât ouăle să se ridice neîntemeiate la suprafață. Această îmbrățișare apropiată este, de asemenea, importantă deoarece aduce elementele de reproducere cât mai aproape posibil. Deoarece celulele spermei supraviețuiesc doar o chestiune de minute în apă, calendarul eliberării lor și apropierea de ouă este critică.

Chiar înainte ca sperma să fie eliberată, perechea poate fi observată Quiving - un semn sigur că reproducerea este aproape de finalizare. Ouăle sunt eliberate imediat după aceea și sunt fertilizate în momentul în care ajung la cuibul de bule. Perechea poate repeta procesul de mai multe ori pe parcursul mai multor ore. Nu este neobișnuit ca numărul de ouă produse să ajungă în mii.

Odată ce reproducerea este completă, implicarea femeii este o depășire pentru a împiedica un atac de către bărbat. Din acest punct înainte până când ei se aprinde, bărbatul va tinde de ouă, rearanjează cu atenție și returnează ouă errant înapoi la cuib. Gurami de sex masculin pot scuipa fluxurile de apă, un fenomen interesant, adesea văzut în timpul reproducerii. Se crede că scopul acestui comportament este de a menține ouăle poziționate în cuibul de bule.

Ouăle se termină în aproximativ 30 de ore. Hrăniți Fry Infusoria și Nauplii. Efectuați frecvent schimbări de apă în timp ce Fry creste, mai ales în a treia săptămână, care este atunci când se dezvoltă organul labirintului.

Mai multe specii de pești de companie și cercetări suplimentare

Dacă Blue Gouramis face apel la dvs., și sunteți interesat de un pește compatibil pentru acvariul dvs., citiți:

Verificați profilurile de specii de pește suplimentare pentru mai multe informații despre alte informații apa dulce peşte.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Profilul speciilor de pește gurami