Șocul ușor: o cauză trecută de alge algele de coralină

Coral Bleaching

De ce sunt meu Coralline Alge Înlocuirea și întoarcerea albă? Faceți o căutare pe web pentru informații despre "Coralline Bleaching" și veți vedea cât de des se întreabă această întrebare. Navigarea prin numeroasele postări ale forumului care apar în rezultate, este uimitor faptul că în căutarea de a găsi un răspuns pentru albine de albine de albine, rareori este indicat sau serios considerat ca o posibilă cauză. De obicei salinitate, temperatură, ph, Alcalinitate, nitrat, nitrit, amoniac, fosfat și alte informații despre parametri de apă sunt împărțite, dar condițiile de iluminare sunt de obicei excluse din ecuație. De ce?

Algele de coralină sunt alge roșii încrusive și cele două elemente primare pe care toate speciile calcaroase ale alge trebuie să crească sunt calciu, pentru a-și forma encrustațiile și lumina, ceea ce le dă culoare. Chiar dacă lumina este esențială, algele de coraline sunt, de asemenea, fotosensibile, adică să răspundă cu ușurință tipului și cantității de lumină din jurul lor în orice moment. Șocul ușor este pur și simplu un termen folosit pentru a descrie este o cauză "suspectată" sau "potențială" a motivului algelor de coralină, coralii și alte organisme de recife fotosensibile, care se aliniază sau se întoarce albul este șocul ușor.

Ce este șocul ușor?

Șocul ușor este definit în glosarul "Coralii de acvariu" ca "stres în corali care rezultă dintr-o schimbare rapidă a condițiilor de iluminat - o cauză potențială de albire.", Care poate fi extins să includă Coralline Alge și alte organisme de recife fotosensibile, de asemenea.

Acum, deși algele tehnic Coralline nu sunt corali, speciile de alge roșii, doar aceiași încorporează utilizarea carbonatului de calciu și sunt organisme de recife fotosensibilitate care răspund la lumină în moduri în care coraliile. Ați văzut vreodată culoarea liberă a algelor de coralină sau, mai rău, întoarceți complet alb și die-off după ce ați făcut a Schimbarea apei pe acvariu? Știi de ce sa întâmplat? Șansele sunt ridicate ca luminile de acvariu să fie lăsate pe timpul schimbării apei, iar șocul ușor a fost cauza.

Algele de coralline sunt descrise ca "un termen generic pentru numeroasele specii de alge roșii care încorporează carbonatul de calciu în encrustații". La fel ca multe corali, aceste alge roșii encrustante sunt organisme de recif bazate pe calciu sau calcaroase care răspund la lumină în aceleași moduri în care coraliile. În acest caz particular, șocul ușor a fost fără îndoială cauza. Cum știm asta? Pentru că am făcut fotografii pentru a documenta evenimentul. Aceasta este o fotografie a unui rezervor de holding de 75 de galoane pe zi după ce am făcut o schimbare de apă pe ea cu luminile rezervorului rămase. Puteți vedea clar că coralina care acoperă jumătatea inferioară a acvariului este colorată, în timp ce jumătatea superioară este albă. Se pare că cineva a atras o linie verticală prin acvariu, împărțind cele două secțiuni.

Cand s-a intamplat asta?

Cu Lumini de acvariu lăsată ca de obicei, în timpul unei rutine mai puțin de un proces de 30 de minute de a curăța substratul de moloz de corali și de a face o schimbare a apei, toate algele de coralină deasupra liniei de apă albite. După ce a menținut acest rezervor de deținere de corali de mai mulți ani, această procedură nu a fost diferită de oricare altcineva.

De ce nu sa întâmplat asta înainte?

Până la schimbarea particulară a apei, foarte puține alge de coralline au fost prezente în zonele superioare ale acvariu sticlă, dar asta sa schimbat. Odată cu dezvoltarea multor coralinei din jurul zonei superioare în care nu a fost înainte, deoarece apa a fost drenată din acvariu, a fost expusă direct cu nici o apă care să o acopere și, prin urmare, fără acest tampon pentru ao proteja de expunerea bruscă la lumina acvariului, a cauzat coralina să devină alb.

Acest motiv suspectat se referă, de asemenea, la o experiență similară cu un rezervor de recif 55G pe care l-am avut în Hawai`i. Cele două becuri de 50/50 de pe acest acvariu au ajuns să fie de peste un an, dar culoarea algelor de coralină a fost frumoasă. După înlocuirea becurilor, a existat o estimare bruscă a culorii corallinei, cu o mare parte din ea aproape alb. Culoarea sa întors încet la coralină, dar am observat că, pe măsură ce spectrul becurilor de acvariu se diminuează din nou în timp, intensitatea culorii coloralului a crescut.

Confirmând suspiciunea cauzei de albire

Fiind fascinat de această înălbire a algelor de coraline și uimită cât de repede sa întâmplat, acest eveniment ne oferă ocazia perfectă de a ne confirma suspiciunea noastră a cauzei. Prin utilizarea acestui acvariu pentru a efectua teste comparative, aici este ceea ce vrem să știm și cum intenționăm să obținem informațiile:

  • # 1) Algele de corale albite va recâștiga culoarea și, dacă da, cât timp va dura? Vom verifica culoarea corallinei în mod regulat și vom documenta modificările observate.
  • # 2) A fost expunerea la lumina care a provocat albire? Din moment ce știm că atât aerul, cât și lumina au fost factori în această apariție particulară, în timpul următoarei schimbări de apă, vom opri luminile rezervorului (dispozitivul de acționare Aqualight cu 2 x 150 wați și 2 x 96-watt actinics) pentru a compara rezultatele.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Vásquez-Elizondo, Román Manuel și Susana Enríquez. Coralina Fiziologia Algal este afectată mai afectată de temperatura ridicată decât pH-ul redusRapoarte științifice, vol 6, nu. 1, 2016. Springer știință și business media LLC, DOI: 10.1038 / srep19030

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Șocul ușor: o cauză trecută de alge algele de coralină