De ce labele câinelui meu miros ca jetoanele de porumb?

Closeup de câine

Nu este o surpriză faptul că câinii sunt probabil să se plimbe sau să se săpare în unele lucruri mirositoare care au dus la picioarele mirositoare. Dar câțiva câini pot avea, de asemenea, picioare vizibil curate care miroase cronice ca jetoanele de porumb. Acest miros unic poate fi o indicație a unei infecții, așa că este înțelept pentru părinții de companie să știe ce să privească sau să miroase, căci cu picioarele câinelui lor.

Probleme mirositoare cu picioarele de câine

Câinii își pot tăia labele, spargeau cuiele sau degetele de la picioare, au răni de puncție în picioarele lor, ard tampoanele de labele pe trotuar fierbinte și alte probleme de picior. Dar când picioarele mirosului se datorează faptului că există bacterii sau o drojdie în care sau pe ei sau câinele au intrat în ceva ciudat. Leziunile pot determina dezvoltarea acestor microorganisme și dacă acestea nu sunt tratate, pot apărea infecții. Unele mirosuri sunt pur și simplu mirosuri normale ale unui câine, deci nu fiecare miros indică o problemă.

De ce bacteriile și mirosul de drojdie?

Ca bacterii sau drojdie invadează o parte a corpului, ele provoacă să moară de țesut. Acest lucru îndepărtează substanțele chimice care determină mirosul pe care îl mirosim, dar microorganismele produc și ele însele unele substanțe chimice care creează mirosuri. Aceasta înseamnă că mirosul pe care oamenii miros de la o rană sau o suprafață murdară se datorează efectiv substanțelor chimice care sunt un rezultat direct al organismelor infecțioase și unele tipuri de bacterii și drojdie au mirosuri foarte distincte.

Ce cauzează un miros de cip de porumb în picioarele câinelui?

Majoritatea oamenilor știu că câinii transpiră prin gâfâie, dar calea principală pe care o răcesc este de fapt prin picioarele lor. Sudoarea este eliberată din glande care, evident, provoacă umiditate între tampoanele și degetele de la picioare. Când umiditatea se combină cu căldură fără a fi lăsat să se usuce în mod regulat, bacteriile sau drojdia pot invada. Acest lucru este foarte frecvent la câini, deoarece au blană care îi place să rămână umedă și, în plus față de transpirație, poate să apară și într-un câine care își linge în mod regulat picioarele sau petrece timp în apă. Anumite tipuri de bacterii și drojdie vor provoca apoi un miros de cip de porumb în picioarele câinilor.

Este un miros de cip de porumb o problemă pentru picioarele câinelui tău?

În timp ce mulți oameni pot crede că picioarele care mirosesc ca jetoanele de porumb sunt o indicație a unei probleme, acest lucru nu este de obicei cazul. Majoritatea câinilor care au picioare care mirosesc ca jetoanele de porumb nu au nicio infecție în labele lor. Sumele mici de bacterii care cauzează acest miros distinct sunt foarte normale pentru câinii să pornească. Unii câini, totuși, dezvoltă o supraaglomerare a bacteriilor sau dezvoltă o combinație de drojdie și bacterii. Dacă acest lucru se întâmplă în picioarele câinelui dvs., este o problemă și se numește pododermatită.

Dacă există o abundență de bacterii și drojdie în picioarele unui câine, va provoca inflamație și iritare. Câinii vor linge sau mesteca adesea pe picioarele lor Din cauza acestei iritații, astfel încât câinele dvs. face acest lucru și picioarele sale mirosul ca jetoane de porumb este un semn bun că are o problemă și nu doar o cantitate normală, mică de bacterii prezente. Dacă este cazul, ar trebui să vă aduceți câinele pentru a vedea un medic veterinar pentru tratamentul infecției.

Tratarea picioarelor care miroase ca jetoanele de porumb

Dacă câinele dvs. are picioare care miroșesc ca jetoanele de porumb din cauza unei infecții, medicul veterinar poate rula un test pentru a vedea dacă pododermatita se datorează bacteriilor, drojdiei sau ambelor. Aceasta va determina modul în care mirosul de cip de porumb este tratat. Șervețele medicinale, spray-urile, șampoanele, mousse și alte tratamente topice pot fi recomandate, dar dacă problema reapare veterinarul dvs. poate recomanda schimbarea dietei câinelui. Alergii la mancare sau sensibilitățile pot contribui la pododermatită, astfel încât pot fi necesare diete speciale pentru a preveni problemele viitoare.

Când picioarele nu sunt problema

Ocazional, când oamenii cred că câinele lor miroase ca jetoane de porumb, nu este de fapt picioarele, ci restul corpului câinelui, față sau urechi in schimb. Infecțiile bacteriene și drojdie pot apărea oriunde un câine are pielea, mai ales dacă există riduri și locuri pentru ascunderea microorganismelor. Dacă mirosul de cip de porumb nu pare să plece sau să păstreze doar să devină mai puternici, asigurați-vă că ați verificat câinele pentru o problemă mai mare.

Cum se utilizează spălarea animalelor fără apă
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Paws, vara. Căldura de vară poate fi crimă pe labele câinelui tăuBanfield Pet Hospital, 2020

  2. Paws mirositor? Povestea adevărată despre canin "frito picioare"Un nou spital de animale de companie, 2020

  3. Bajwa, Jangi. Canin pododermatatităJurnalul Veterinar Canadian, vol. 57,9 (2016): 991-3

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce labele câinelui meu miros ca jetoanele de porumb?