Câinii trebuie să se reproducă?

Câinii trebuie să crească?

O mulțime de proprietari de câini simt un fel de vinovăție atunci când decid să nu-și crească câinele (câinele). Unii părinți de companie evită să o facă din cauza credințelor morale și etice (e.G. suprapopularea), în timp ce unii crescători renunță la unii dintre câinii lor din programul lor de reproducere. Indiferent de raționamentul din spatele acestei decizii, proprietarii de câini se gândesc adesea la aceste întrebări:

  • Câinii trebuie să se reproducă?
  • Este nesănătoasă să nu creați un câine?
  • În cazul în care toți câinii trec prin părinți?

Pe scurt, câinii nu au nevoie să se reproducă, ci frustrare poate ieși dintr-o lipsă de interacțiuni sexuale de la bărbați. În timp ce, la câinele de sex feminin, Nu creșterea poate avea atât consecințe de sănătate și de sănătate proastă, cât și consecințe hormonale. În ansamblu, este bine dacă nu-ți spui câinii, dar se așteaptă ca ei să arate încă semne de a vrea să se împerecheze. La femele, aceste semne vor arăta în timpul căldurii ei, iar bărbații vor avea o tendință de a cocoli și de a urmări femelele în jur.

Evident, acest articol vorbește doar despre câinii intacte de sex masculin și feminin; Dacă v-ați prins sau ați spayed câinele, puteți începe să citiți orice alt articol, dar acesta.

Câinii de sex masculin trebuie să se împerecheze?

Câinii nu au evoluat în modul în care are omenirea. În cazul în care alegem un partener sexual pentru o relație pe termen lung, câinii încă gândesc cu mentalitatea primară a satisfacției instantanee. Dacă un câine dorește plăcere, mai ales un câine de sex masculin, va urma instinctul său natural și urmărește această plăcere. În timp ce nu nevoie la mate, este un instinct de bază al naturii lor de a urmări satisfacerea sexuală.

Nu există o cerință reală pentru ca câinii de sex masculin să fie sterilați, dar este ceva care este încurajat în societățile occidentale împiedicați o mulțime de cățeluși nedorite. Dacă nu intenționați să permiteți ca câinele să crească, un veterinar vă poate sfătui pe cea mai potrivită vârstă pentru sterilizare. Miturile în jurul valorii de obiceiurile comportamentale care rezultă din câinele dvs. care nu sunt încă neterate încă predomină, în ciuda faptului că nu există dovezi în sprijinul acestui lucru.

Este neadevăț, de exemplu, că agitația în câinii de sex masculin nu se datorează împerecherii, ci mai degrabă că acest tip de comportament se datorează faptului că un câine poate simți o cățea pe căldură în apropiere, dar nu poate ajunge la ea. După ce a fost sterilizat, un câine de sex masculin poate deveni mai calm și mai mult conținut, deoarece frustrarea inerentă de cățele mirositoare pe căldură va fi dispersată și câinele nu va fi subliniat. Este, de asemenea, un mit pe care un câine va deveni mai agresiv dacă nu este netered; Și de fapt, opusul este mai probabil să fie cazul; Câinele va fi mai placid.

Humping

Este o practică obișnuită pentru tinerii câini care nu au fost șmecherați să participe la actul de humping, dar cu câinii mai în vârstă, poate că nu este atât de comun. Câinii pot suporta orice de la perne până la picioarele unui adult sau chiar a unui copil. Dacă acest tip de comportament are loc în mod regulat, ar putea fi o problemă mai profundă. Este posibil ca acest lucru să se datoreze ca câinelui să fie excitabil sau anxios despre ceva, de exemplu, sosirea unui copil într-o gospodărie sau o reacție la un vizitator regulat. Pe de altă parte, plictiseala și atenția căutării sunt două motive comune pentru câinii să se rătăcească obiecte inanimate.

Soluții pentru a atenua cainele dvs. Humping-ul dvs. sunt, probabil, asigurați-vă că obține suficient exerciții mentale și fizice. Prin identificarea motivului pentru acest tip de comportament, sunteți în măsură să eliminați câinele dintr-o situație vulnerabilă sau să o încurajați să se supună unui răspuns stamal sau laic. Acest lucru ar fi încurajat cu o recompensă de tratament. Un aspect important este de a se asigura că toată lumea din gospodărie păstrează aceleași reguli și metode în abordarea acestei situații.

Marcare

În timp ce actul de marcare a teritoriului este ceva atât pe câini de sex feminin, cât și de sex masculin, este mai mult un comportament comun pentru câinii de sex masculin, în special dacă câinele nu a fost sterilizat. Teritoriul marcajului este considerat comportament normal pentru un câine și nu ar trebui să fie pedepsit, în ciuda frustrării resimțită de proprietari. Este un Trastul normal canin care nu are nimic de-a face cu dacă câinele a fost instruit în casă sau nu. Similar cu umflarea, acest comportament se poate datora stresului și anxietății, fie că rezultă din mai mult de un câine în gospodărie, o dispreț de a fi lăsat singur. Sunete noi sau mirosuri în casă, rutina câinelui care se schimbă sau străinii care vizitează o gospodărie sunt, de asemenea, factori care trebuie luați în considerare.

este nevoie de reproducere pentru câini?
Desigur, doi câini intacte vor fi tentați să se împerecheze dacă sunt împreună. Cu toate acestea, câinii nu trebuie să se reproducă să fie sănătoși.

Câinii de sex feminin trebuie să se împerecheze?

La fel ca câinii de sex masculin, dacă nu au fost spionați câinii de sex feminin au într-adevăr o dorință instinctivă la mate. Nu există dovezi care să sugereze că câinii de sex feminin au un instinct mamă și o nevoie de a produce puii pentru satisfacție.

În plus, este neadevărat să credem că dacă are o natură excitabilă, dă naștere o va calma; Acest lucru va veni doar cu maturitate, iar dragostea și atenția corectă. Dacă nu ești a Crescător profesionist, Permițând cățea dvs. să dea naștere este un proces extrem de costisitor care implică taxe VET pentru verificări de bază, precum și un șir de Cheltuieli de reproducere a câinilor. În cazul unor probleme în timpul sarcinii sau al nașterii, aceste taxe vor fi semnificativ mai mari.

Avantaje și dezavantaje ale reproducerii

Dacă are un Sarcina fără probleme, Locul de pui va necesita o cantitate imensă de timp din partea proprietarului să fie cultivată în acele săptămâni. O considerație importantă pentru orice crescător este locul unde se vor sfârși puii. Pe lângă o responsabilitate morală, există anumite legi care guvernează reșiplarea animalelor de companie. În cazul unor case adecvate care nu sunt identificate pentru pui, amelioratorul poate fi lăsat cu o gunoi de câini tineri care vor avea o dorință de plăcere sexuală pe măsură ce se dezvoltă. În această situație, luarea în considerare a cățea dvs. spulger este o prioritate.

Dacă nu doriți ca câinele dvs. să se împerechească, este evident o idee bună să o sfătuiți cât mai curând posibil, dar veterinarul este cea mai bună persoană care vă va sfătui cu privire la momentul acestei proceduri. Există dovezi care sugerează că există beneficii de sănătate în cainele dvs. de sex feminin spayed, cu evitarea condițiilor dăunătoare mai târziu în viață.

Vârsta când câinii de sex feminin devin activi sexuali

Nu există nici o cronologie stabilită pentru acest lucru. Cabinetele de rase mai mici deveni active sexual de la șase luni, cu unele femele având lor primul ciclu de căldură ușor mai devreme, la patru luni. Ratele mai mici au tendința de a circula mai mult decât câinii mai mari. Cu câini mai mari, poate lua ceva de la șase luni la un an, și nu este neobișnuit ca femele să ia de la doi ani pentru a dezvolta a ciclu regulat, și dependentă de rasă, câinii de sex feminin pot avea de la unul la trei cicluri anual.

Câini de sex feminin pot atrage câini de sex masculin de la începutul perioadei de căldură, Dar ea nu poate fi acceptabilă pentru progresele lor timp de o săptămână până la zece zile. Semnează că câinele a devenit într-adevăr însărcinată poate include o descărcare albă, sângerări și umflături în zona vaginală. Spre deosebire de oameni, câinii de sex feminin sunt fertili chiar și cum devin mai în vârstă, și, în timp ce poate dura mai mult timp pentru a produce o gunoi, ei sunt încă perfect capabili să facă acest lucru. Există riscul unor implicații semnificative pentru sănătate pentru câinii mai în vârstă care devin gravidă.

Perioada în care un câine este pe căldură este împărțit în mai multe etape, Acestea fiind proestrus, estrus și Diestrus cicluri. Ciclul Pro-Estrus poate dura de la o săptămână la zece zile și este vizibil de o vulvă umflată și de descărcarea de sânge. Ciclul Estrus durează cinci până la zece zile, timp în care ovulele de sex feminin, descărcarea devine mai puțin, dar în această perioadă, câinele de sex feminin va arăta un interes pentru câinii de sex masculin. În cele din urmă, ciclul Diestrus este atunci când femeia se găsește fie gravidă sau nu.

Câinii au nevoie de un alt câine?

Câinii nu necesită în mod direct un alt câine în gospodărie cu condiția să aibă o structură furnizată de toți oamenii din acea gospodărie. Acest lucru a spus, câinii care nu-i place să fie singuri, în special pentru perioade lungi de timp. Pe măsură ce câinii au devenit mai domesticiți, însoțirea pe care o doresc este în mare parte cu oamenii. Ca și oamenii, câinii sunt indivizi, fiecare având propriile lor trăsături și atribute.

[Pulcquote-dreapta] Nu înlocuiți lipsa de prezență cu un alt câine![/ Pulcquote-dreapta]

Pentru a obține un al doilea câine sau nu

Dacă vă gândiți să obțineți un alt câine, este posibil ca motivul dvs. să ofere companiei pentru câinele dvs. existent. Nu există dovezi specifice că câinele dvs. are nevoie de un coleg de canină în cadrul casei pentru companie. Este important ca câinele dvs. să aibă un contact regulat cu alți câini și interacționează cu ei jucători - acest lucru ar trebui să facă parte din socializare. Nu există niciun motiv special pentru a-i oferi un partener de casă. Cu toate acestea, câinii iubesc, în general, compania fiecăruia: ei alerg în același ritm, ca și aceleași jocuri, și așa mai departe.

Trebuie să vă amintiți că câinele dvs. simte o parte a gospodăriei și este sigur în cunoașterea lui sau ea este bine iubită. Angajamentele de lucru rezultă adesea la câinii rămași singuri pentru perioade lungi de timp. Mulți proprietari recurg la adăugarea unui alt câine la gospodărie pentru a oferi companiei pentru prima. Cu toate acestea, adăugarea unui alt animal cu patru picioare în casă poate să nu fie soluția la acest lucru. Ca proprietar de câine, Evitați înlocuirea lipsei de prezență de către un alt câine: Aceasta are ca rezultat doar doi câini trist și singuri.

Dacă alegeți să adăugați la pachetul dvs., nu este nevoie ca câinii să fie aceleași rase sau vârste. Este mai important ca lor Personalități sunt compatibile. Mulți proprietari observă că câinele lor existent simte și acționează în competiție cu cea nouă. Acest lucru va fi afișat peste lucruri precum mâncarea, apa, posesia jucăriilor și chiar și pentru afecțiunile voastre. Prevederea trebuie făcută pentru a se asigura că există zone separate de dormit și / sau paturi pentru fiecare câine și separă alimente și bowls de apă. Aceasta se referă la Structura pachetului care trebuie să fie stabilit de toți oamenii din casă. Este, de asemenea, recomandabil că există o mulțime de spațiu în casă pentru a permite fiecărui câine să aibă propriul spațiu.

Când să obțineți un alt câine

Nu există timp stabilit pe care trebuie să-l luați în considerare adăugarea unui alt câine în pachetul dvs. Câinele dvs. actual poate fi ceva de la un an în urmă, ar trebui să fie complet instruit (ceea ce va ajuta când sosește un al doilea câine). Acest lucru se datorează faptului că este natural ca ei să urmeze conducerea câinelui rezident. Cu toate acestea, încercați să vă asigurați că veți fi în casă timp de câteva zile pentru a observa comportamentul ambilor câini. În această perioadă, veți dori să știți că al doilea câine este confortabil, precum și câinele dvs. primar, atât în ​​compania fiecăruia, cât și în interiorul casei.

Câini de același sex

Deși rasa și vârsta nu este un factor atunci când adăugați la pachetul dvs., mai multă atenție este justificată pe sexul unui al doilea câine. Dovezile sugerează că poate exista un conflict dacă două cățele sunt prezente în aceeași casă. Nu este clar dacă sterilizarea îmbunătățește acest lucru și nu va coborî din nou la personalitatea fiecărei cățea. Doi câini de sex masculin au mai multe șanse de a coorabi cu ușurință. Dacă amestecați sexe, cu excepția cazului în care intenționați să creați acești doi câini, ar trebui să treacă prin procesul de sterilizare.

Dacă intenția dvs. este de a împerechea ambii câini, nu este recomandabil să le lăsați în pace pentru perioade lungi de timp. Modelele lor de comportament ar trebui, de asemenea, să fie monitorizate îndeaproape, iar profesioniștii dvs. veterinari ar trebui să fie consultați înainte ca câinii să fie capabili să se angajeze sexual.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii trebuie să se reproducă?