Pot câinii să aibă mai mult de un tată?

Cainii pot avea mai mult de un tată?

Pot câinii să aibă mai mult de un tată? Vizitatorii noștri, și nu doar cei implicați în câine de reproducere, adesea trimiteți-ne un e-mail care solicită o întrebare specifică că au nevoie de un răspuns; și aceasta este cu siguranță în primele trei. Spre deosebire de oameni, câinii sunt concepuți pentru a da naștere mai multor ori, care pot ridica problema acestor litorități potențial având mai mulți tați.

Poate că sună curios, dar pot câinii de la aceeași gunoi împărtășesc aceeași mamă, dar au tați diferiți? Chiar și cea mai ciudată, poate fi un cățeluș de mai multe saire? Lăsați răspunsurile la aceste întrebări, dar să explicăm mai întâi modul în care devine un câine de sex feminin gravidă.

Cum rămâne un câine de sex feminin însărcinată?

În timpul ei ovulație, Câinele de sex feminin va elibera mai multe ouă. Aceste ouă vor deveni mature fiecare în timpul lor În timpul etapei estrului din ciclul ei. Odată ce nivelurile sale hormonale se schimbă în timpul căldurii, câinii de sex masculin vor deveni atrași și vor încerca să montați-o.

Odată ce un câine de sex masculin ejaculează în Uterul câinelui feminin, Celulele spermei vor cursa să găsească aceste ouă și să le fertilizeze. Celulele spermei de câine de sex masculin ajung, de obicei, la ouăle din oviducturile de sex feminin în decurs de 30 până la 60 de secunde după ejaculare. Celulele spermei canine au o durată viabilă de aproximativ 5 până la 7 zile - ceea ce înseamnă că fertilizarea se poate întâmpla în câteva zile după penetrare!

Să rezumăm cronologia evenimentelor care se întâmplă între barajul nostru canin și sirele:

  1. Femeia intră în ea Ciclul ESTRUS
  2. Mai multe ouă sunt eliberate
  3. Ouăle se pot maturiza la momente diferite
  4. Un câine de sex masculin penetrează femeia
  5. Bărbați ejaculează
  6. Unele dintre celulele de spermatozoizi își îngrămădesc ouăle
  7. Sarcina are loc

Deci, poate un cățeluș sau o gunoi să fie multi-sired? da și nu.

Poate un catelus să aibă mai mulți tarați?

Nu, un singur catelus nu poate avea mai mulți tarați. Un catelus are doar doi părinți: o mamă și un tată; niciodată mai mult. Permiteți-mi să explic și # 8230;

Un catelus începe ca un ou eliberat de uterul femeii în timpul ciclului de căldură; O celulă de spermă venită de la un câine de sex masculin intră în acest ou și această poveste a catelusului începe chiar acolo și apoi. Oul fertilizat rezultat este numit a Zygote, care va începe creșterea diviziunii celulare pentru a deveni un embrion. Avem un articol ilustrat care să explice Cancelina caninului, de la coitus, fertilizarea la nașterea căpușilor.

După cum puteți vedea, o ou acceptă doar o celulă de spermă, astfel încât un catelus poate avea doar un singur tată. Dar pe scara unui gunoi dat, este o altă poveste!

Poate o gunoi de pui au mai mulți tarați?

Da, o gunoi de pui poate avea mai mulți tati. Pentru că fiecare catelus vine din întâlnirea celulei de spermă al tatălui și una dintre ouăle mamei, dacă femeia este pătrunsă de mai mulți bărbați și își ține spermă în uterul ei, ea poate avea ouăle să le fiderate de bărbați diferiți. Fiecare ou, indiferent de tatăl său, se va dezvolta cu jumătate din materialul genetic al mamei și jumătate din genele respective ale Sirelor.

Din perspectivă evolutivă, acest lucru are sens. Într-adevăr, o femeie dorește să aibă cea mai puternică gunoi, astfel încât rasa să poată prospera. Cu alte cuvinte, primiți sperma de la mai mulți candidați și lăsați cele mai bune victorii să fie doar un lucru bun.

AKC și Multi Sired Litters

De zeci de ani, Clubul american Kennel nu a permis înregistrarea puiilor proveniți de la Multi lituri multiple. Începând cu 1 septembrie 1998, Multiple litri (MSL) sunt capabili să devină AKC înregistrat, dar Calea spre înregistrare este mult mai complicată decât pentru așhiile în mod regulat cu o singură forță.

Într-adevăr, va trebui să Profilul ADN Toți părinții și toți puii, o evaluare a părinților vor fi efectuate și, dacă va avea succes, începe procesul de înregistrare obișnuit. Evident, toți acești pași suportă costuri suplimentare.

De ce aș vrea o gunoi multi-sire?

În termeni simpli, ovulația la câini este inițiată de hormon estrogen. Estrogenul primește tractul reproductiv al câinelui feminin gata de reproducere. Cu toate acestea, această parte a procesului variază foarte mult de la câine la câine și ar putea fi la fel de rapidă ca o zi sau atâta timp cât trei săptămâni. După ce porțiunea de estrogen a ciclului de fertilitate a terminat apoi o creștere a creșterii hormon luteinizant (LH) este eliberat (care este numit în mod obișnuit Ziua Zero). Acesta este declanșatorul pentru eliberarea lui Ova (ouă). Flumele ovulează 48 de ore după creșterea LH (care este în ziua 2). Perioada de fertilitate optimă este din ziua 4 până în ziua 6. Surgerea LH poate fi documentată prin măsurarea nivelurilor hormonale.

Modificări hormonale în clasa de câine de sex feminin =
Modificări hormonale în timpul ciclului de reproducere al câinelui feminin.

Există două fenomene conexe care se referă la așternuturile multiple. Primul este superfetația, care are loc atunci când un animal deja însărcinat este crescat și are loc oa doua concepție. Acest lucru nu a fost niciodată documentat pentru a avea loc la câini și este puțin probabil să apară deoarece câinii ovulează toate ouăle pe o singură perioadă de 24 de ore. Dacă ar fi introduse spermatozoizi suplimentari din cauza unui alt eveniment de reproducere, ei nu ar fi capabili să ajungă la tubul uterin trecut de placenta care s-au dezvoltat.

Cu toate acestea, fenomenul care apare la câini este numit Superfecuția. Acesta este momentul în care o gunoi de pui are mai mulți tarați. Acest lucru ar putea apărea în orice târfă care este crescută cu mai mult de un bărbat. Într-adevăr, superfecuția poate fi încurajată deoarece va duce la o diversitate genetică suplimentară într-un singur gunoi. Într-adevăr, AKC a recunoscut acest lucru și a dezvoltat Litter multiplu (MSL) Proces de înregistrare. Pentru ca procesul MSL să aibă loc AKC-ul necesită ca toate sirenele potențiale să aibă un profil ADN în loc și toate puii din așternut trebuie să fie testate pentru părinți. Dacă se dovedește că a doua sire nu este aceeași rasă ca cățea, atunci testarea este absolut esențială pentru a determina care dintre puii sunt purebred.

Există o serie de motive pentru a încerca MSL inclusiv Numărul scăzut de spermă, Semen de calitate slabă și dorința de a Maximizați diversitatea genetică într-o cățea în timpul ei primii ani de reproducere (care poate fi foarte limitată în rasele mai mari).

TL; Dr

Pentru toate speciile de mamifere, Inclusiv oameni, feline și canini: o femeie care eliberează mai mult de un ou și rase cu mai mult de un bărbat, în timp ce ouăle ei sunt încă mature, pot găzdui progeni cu părinți diferiți în uterul ei. În câine de reproducere, acest se întâmplă de obicei accidental Dar unii crescători de câini caută de fapt aceste garnituri multiple pentru a aduce mai multă diversitate genetică la linia lor de sânge.

Acest lucru se întâmplă în principiu atunci când sperma bărbatului fertilizează un ou în timp ce un alt spermatozor al masculului fertilizează un ou diferit și așa mai departe, în funcție de câte ouă au fost eliberate.

Rețineți că cunoștințele partajate pe această pagină se aplică tuturor mamiferelor sănătoase, inclusiv pisicilor și oamenilor. Unii câini de sex feminin pot trece prin unele încălzirea anormală care ar schimba în mod evident întreaga lor experiență. În plus, în speciile noastre umane, femeia eliberează în mod obișnuit un singur ou care rezultă într-un singur copil.

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot câinii să aibă mai mult de un tată?