Sângele nasului la câini

Red irlandez setter în afara

Epistaxis, mai frecvent numită o sângerare a nasului, poate fi alarmantă pentru orice proprietar de animale de companie. Nimeni nu vrea să-și vadă câinele în durere, să nu mai vorbim de sângerare. Există cauze diferite pentru epistaxis la câini, unii care necesită o atenție veterinară mai emergentă decât altele. Aflați mai multe despre cauzele și măsurile preventive pe care le puteți lua.

Cauzele epistaxei la câini

Cea mai frecventă cauză a unui nas acut sângerat într-un câine va fi fie traumă, fie o infecție în tractul respirator superior. Dacă câinele dvs. este predispus la accident sau are o mulțime de inflamație în pasajele sale nazale de la o infecție cronică, puteți vedea unele sângerare de la (de obicei) o nară. Pe instanțe mai rare un obiect străin (i.E. iarbă, Foxtails, etc.) care se depune în pasajele nazale ale câinelui sau ingestia rodenticid poate provoca, de asemenea, nasul câinelui dvs. să sângereze.

Câinii tineri care doresc să investigheze lucrurile din jurul casei pot avea mai mult risc de epistaxie indusă de toxicitate, în timp ce câinii de vârstă mijlocie ar fi mai mult risc pentru o boală autoimună care poate provoca epistaxis. Câinii care sunt lăsați să se rostogolească nesupravegheați sunt mai expuși riscului de epistaxie cauzată de traume, indiferent de vârstă.

Altele, mai cronice, cauzele de epistaxie pot include lucruri cum ar fi hipertensiunea, Boala dentară și infecțiile, Creșteri sau tumori în cadrul pasajelor nazale, tulburări de coagulare, infecții fungice, probleme cu nivelurile de proteine ​​din sânge sau cu anumite Bolile bisericești.

În mod obișnuit, sângerarea unilaterală, care sângerează de la o singură nară, indică o infecție dinte, o creștere asociată cu partea de sângerare sau un obiect străin în partea de sângerare. Sângerarea bilaterală, sau sângerarea de la ambele nări, este de obicei văzută cu tulburări de coagulare, infecții respiratorii superioare și / sau fungice sau traume.

Doberman Pinschers, păstori germani, retrieveri de aur, schnauzers miniatural, Pembroke Welsh Corgis, Sheetland Sheepdogs, Basset Hounds, Terriers scoțian, Poodle Standard, Standard Terriers Manchester sunt cele mai probabile rase de câine care suferă de o tulburare congenitală de coagulare numită Boala lui von Willebrand. Această boală este moștenită, totuși, astfel de potențiali proprietari ai acestei rase ar trebui să ceară amelioratorului despre incidența acestei boli în linia lor de reproducere dacă achiziționează de la un crescător.

Ajutor! Nasul câinelui meu este sângerat activ!

Dacă câinele dvs. suferă activ de o sângerare a nasului, încercați să le păstrați cât mai calm posibil. Orice emoție suplimentară va ridica tensiunea arterială a câinelui și va provoca o creștere a sângerării. Dacă câinele dvs. va permite acest lucru, puneți un pachet de gheață înfășurat într-un prosop de mâncare sau mai multe prosoape de hârtie pe podul nasului câinelui. Dacă câinele dvs. are un bot scurt (i.E. Puguri, buldogi, boxeri, etc.) Aveți grijă să nu acoperiți total nările pe care câinele dvs. le poate respira în jurul pachetului de gheață. Frigul gheții va lucra pentru a contracara vasele de sânge în pasajele nazale și poate lucra pentru a stopa fluxul de sânge.

Odată ce sângerarea sa oprit, sunați și faceți o întâlnire pentru a vă verifica veterinarul. Dacă simțiți că există o șansă că câinele dvs. ar fi putut obține în nici un medicament, cum ar fi AINS umane, cum ar fi acid acetilsalicilic, ibuprofen (Advil, Motrin) sau Naproxen (Aleve) sau dacă teama voastră ar fi putut să ajungă la otravă de șobolan, să le ducă imediat la veterinar. Chiar dacă nu credeți că ar fi putut să ajungă la otravă de șobolan direct, dacă au ajuns la un animal care a trecut de la ingestia otravă a șobolanului, câinele dvs. va fi în continuare expus riscului de toxicitate din otravă.

Ce să așteptați la veterinar

VET-ul dvs. va dori o istorie amănunțită atunci când intri, scrieți astfel încât toate medicamentele pe care le-au ingerat recent (în ultimele câteva săptămâni), inclusiv cele care au fost accidente. VET dvs. va dori, de asemenea, să cunoască orice potențial ingestie de pesticide, precum și orice scaune anormale. În timpul examenului fizic al câinelui, veterinarul dvs. va avea o privire detaliată în jurul nasului și gingiilor câinelui, precum și în ochii lor. Ei vor căuta orice semne de durere, umflături, roșeață sau orice alte anomalii în aceste zone.

Odată ce VET dvs. a terminat examenul fizic, pot dori să verifice CBC-ul câinelui (numărul de sânge complet) pentru a verifica procentajul celulelor roșii din sânge în circulație pentru a vedea dacă câinele dvs. este anemic sau nu, precum și pentru a verifica nivelurile de trombocite ale câinelui. Dacă câinele dvs. este extrem de anemic, ei pot dori să facă o radiografie abdominală pentru a verifica orice lichid liber (care ar putea fi sânge) în abdomen. VET poate, de asemenea, să ia tampoane ale pasajelor nazale ale câinelui dvs. și să le verificați sub microscop pentru orice bacterii sau ciuperci care ar putea provoca o infecție.

Tratament pentru Epistaxis

Tratamentul pentru sângerări de nas va depinde de cauza fundamentală. Infecțiile fungice vor necesita medicamente anti-fungice, iar infecțiile bacteriene vor necesita antibiotice. Obiectele străine vor trebui eliminate, ceea ce poate solicita ca câinele să fie sedat. Infecțiile dentare care provoacă sângerări de nas vor necesita o procedură dentară, astfel încât dintele ofensator să poată fi îndepărtat. Creșterea, cancerele, bolile de biciclete, coagulopatiile, hipertensiunea și tulburările de proteine ​​din sânge pot necesita un tratament mai extins și continuu.

În general, epistaxia cauzată de o infecție dentară, bacteriană sau fungică au un prognostic bun. Dacă este prins în timp, și cu tratament, toxicitatea de la rodenticid sau ingestia NSAID poate fi bună, dar dacă tratamentul nu este căutat rapid, prognosticul se poate schimba la păzit sau chiar grave. Bolile cronice și / sau subiacente care provoacă epistaxis pot avea un tratament mai dificil sau cel puțin mai îndepărtat. Creșteri sau tumori care se află în pasajele nazale, indiferent dacă sunt benigne sau nu, pot progresa la o dimensiune în care tratamentul simptomatic și managementul medical nu mai pot fi posibile.

Epistaxis poate fi rezultatul unui lucru la fel de minut într-o masă de cafea până la ceva la fel de serios ca toxicitatea otrăvitoare a șobolanilor. Dacă câinele dvs. începe să sufere de o sângerare a nasului, rămâneți calm, încercați să obțineți sângerarea sub control și căutați Îngrijirea veterinară cât mai repede posibil.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Tulburări de sângerare a câinilor. Merck Manual veterinar

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sângele nasului la câini