Cat sneezing blood: ce trebuie să faceți dacă pisica dvs. Este strănut sânge

O pisică strănută nu este de obicei considerată o problemă de urgență sau gravă decât dacă se întâmplă frecvent sau este asociată cu descărcarea anormală, cum ar fi sângele. Văzând un sânge strănut de pisică poate fi o experiență foarte înfricoșătoare.

În timp ce un mic sânge poate fi inofensiv, văzând sânge în mod consecvent sau frecvent poate indica o problemă și ar trebui să fie considerată o situație de urgență. Există multe cauze de strănut sânge, denumit în mod obișnuit epistaxis sau un nas sângeros.

Ce înseamnă dacă o pisică strălucește sângele?

Pisicile se vor străini din o varietate de motive. Excesul de descărcare nazală sau fluidul în trecerea nazală poate provoca o gâscă care duce la strănut. Miroasele puternice sau noi pot face o strănut pisică, ca și alergii, infecții respiratorii superioare sau material străin în sus, provocând iritații. Dar ce înseamnă că pisica ta este strănută sânge?

O "epistaxie" nazală, denumită "Epistaxis", este cauzată de vasele de sânge din ruperea trecerii nazale, sângerarea și scurgerea nareșelor sau nările. Sângerarea însăși poate provoca o iritare ușoară, ceea ce duce la o luptă de strănut. Dacă există suficientă sânge, poate provoca un pic de mizerie. Există multe boli sau tulburări diferite care pot provoca epistaxis care să conducă la strănutul sângelui, cum ar fi infecțiile, inflamația, corpurile străine sau alergii.

Este important ca, dacă strănutul este persistent, dacă există o cantitate mare de sânge sau dacă pisica acționează bolnav, că aduceți pisica la medicul veterinar pentru tratament imediat.

Cauzele unui sânge strănut de pisică

Strălucirea sângelui sau Epistaxis, poate fi cauzată de o varietate de condiții. Unele sunt critice, în timp ce altele sunt ușoare.

1. Infecții respiratorii superioare

O infecție respiratorie superioară poate provoca pisica dvs. să strănușeze sângele.

O infecție respiratorie superioară sau rece poate fi cauzată de o varietate de bacterii sau viruși diferiți. Acestea sunt comune în pisici și pisoi, deoarece sunt destul de contagioase între pisici. Aceasta este una dintre cele mai frecvente cauze de strănut la pisici. Deoarece infecțiile respiratorii superioare sunt ușor de transmis între pisici, ele sunt găsite cel mai frecvent în locuri cu un număr mare de pisici, cum ar fi adăposturi, salvați, facilități de îmbarcare și cazări.

Majoritatea bacteriilor și virușilor comune care provoacă infecții respiratorii superioare pot fi prevenite cu vaccinare adecvată și completă, deoarece mulți dintre virușii de incitare sunt incluși în seria de vaccinuri a pisoiului și date anual sau la câțiva ani în viața pisicii.

Cele mai frecvente virusuri care cauzează infecții respiratorii superioare sunt herpesvirusul felinar și calicivirusul felinar.

Citeste mai mult: Cat rece: cauze, simptome și tratament

Herpesvirusul felinar este contagios între pisici, dar nu oamenii. Simptomele sunt de obicei aduse de stres și includ strănut, descărcare nazală, ochi curbați, infecție cu ochii (conjunctivită), tuse sau congestie.

Feline Calicivirus are simptome similare, dar, de asemenea, cauzează în mod obișnuit ulcere în gură sau nas.

Ambii virusuri pot varia de la simptome ușoare care sunt tratabile la domiciliu, dar pot deveni, de asemenea, managementul nevoii severe în spital. Adesea, o infecție bacteriană poate începe să solicite antibiotice în plus față de tratarea celorlalte simptome.

Dacă apare un nas crud, ulcere sau un strănut excesiv, sângele poate fi văzut în descărcarea nazală.

Virusul leucemiei feline (FIV) și virusul imunodeficienței feline (FIV) sunt alți viruși care afectează sistemul imunitar al pisicii și pot fi o cauză fundamentală a infecțiilor respiratorii superioare frecvente.

2. Infectii fungice

Pisicile pot începe să strălucească sânge datorită infecțiilor fungice, cel mai frecvent neoformans criptococcus, o ciupercă care afectează țesutul nazal.

Pisica pisica obtine infectii fungice daca inhalare o cantitate excesiva de ciuperci patogene sau daca au un sistem imunitar compromis.

Cea mai comună ciupercă pentru a provoca o infecție nazală la pisici este Cryptococcus Neoformans. Acest lucru cauzează umflarea nasului, distrugerea țesutului nazal, descărcarea nazală, strănut cu sau fără sânge și alte simptome ale infecțiilor respiratorii superioare.

3. Tulburări de coagulare

Pisica strănostiv

Pisicile pot începe să strălucească sânge din cauza tulburărilor de coagulare a sângelui, cauzate de otrăvire sau de alte probleme.

Trombocitele sunt celule sanguine importante care ajută cheagul de sânge atunci când a existat un prejudiciu. Dacă procesul de coagulare este perturbat sau dacă există ceva în neregulă cu trombocitele, devine mai dificil pentru a opri sângerarea.

Otrava de șobolan este o cauză comună a unor astfel de tulburări de coagulare. Ingerări toxice de otravă de șobolan sau ingestie a unui animal mic (mouse) care a mâncat otravă de șobolan, poate fi mortală. Dacă o pisică mănâncă o rodenticidă anticoagulantă, există antidoturi dacă tratamentul este căutat imediat.

Alte cauze ale tulburărilor de coagulare și a trombocitelor scăzute la pisici includ insuficiența hepatică, bolile de coagulare moștenite, cum ar fi hemofilia, virușii cum ar fi leucemia felină și virușii de imunodeficiență a felinilor, trombocitopenia mediată de imunitate, cancerul, bolile măduvei osoase și reacțiile rare de droguri.

Cea mai rapidă modalitate de a afla dacă există o problemă cu trombocitele sau alte tulburări de coagulare și sânge, este de a efectua lucrări de sânge care verifică trombocitele și numărul de celule roșii din sânge.

4. Leziuni

Dacă o față a pisicii este rănită - poate că în timpul unei lupte sau datorită unui accident - pot începe să strălucească sângele.

O pisică ar putea fi strănut sânge dacă a existat un fel de accident sau rănire a feței. Acest lucru ar putea fi de la o luptă cu un alt animal, un accident de mașină sau altă traumă în care capul sau fața a fost rănită.

5. Tensiune arterială crescută

CAT Tensiunea arterială crescută poate provoca sânge strănut

Tensiunea arterială ridicată poate provoca pisici să strănușeze sângele sau să aibă sânge.

Pisicile cu tensiune arterială ridicată pot prezenta sângerări nas și strănut sângele. Tensiunea arterială ridicată sau hipertensiunea arterială apare atunci când presiunea sângelui care curge printr-o venă este pur și simplu prea mare pentru ca vena să reziste, acest lucru poate provoca sângerări excesive sau a cheagurilor. Această problemă poate deveni mai gravă atunci când o pisică este stresată.

6. Cancer

Pisica așezată în aer liber în frunze

Cancerul care afectează pasajele nazale, fața sau sinusurile pot provoca o pisică pentru a strădui sângele.

Există o varietate de cancere care pot fi găsite în pasajele nazale, față sau sinusurile la pisici. Acestea pot provoca umflarea, distrugerea țesutului nazal, sângerări, infecții, strănut și un nas sângeros.

Pentru a afla dacă cancerul este cauza strănutului sau a masei, o probă, cunoscută ca o biopsie, este luată de către medicul veterinar și trimisă la un laborator. Odată ce există un diagnostic, acesta poate fi determinat dacă cancerul este tratabil.

7. Materialul străin și iritanții inhalatori

Kitten Snedezing

Dacă o pisică inhalează un material străin sau iritant, tractul lor nazal poate deveni grav iritat, ducând la strănimele sângeroase.

Iritantele sau obiectele mici care sunt inhalate prin nas și intră în cavitatea nazală pot provoca strănut și chiar traume la țesutul sensibil din interior. Strălucirea și trauma excesivă pot provoca sângerări.

Unele materiale străine comune care pot fi inhalate includ praf, polen, bucăți mici de iarbă sau alte plante, bug-uri sau alte resturi. Aceste obiecte străine trebuie să fie preluate prin rinoscopie sau videoclipul care face cavitatea nazală.

Iritanți că pisicile pot fi sensibile la momentul inhalare includ fumul de țigară, parfumuri, spray-uri, agenți de curățare, praf, mucegai, lumânări parfumate și fum din alte surse.

Fiți precauți când utilizați oricare dintre aceste materiale în jurul pisicii dvs.

8. Polips

Pisica bolnavă cu un guler Edwardian

Să nu fie confundate cu bucățile canceroase, polipii sunt mase mici benigne care pot crește în pasajele nazale. Dacă acești polipi devin iritați, ei pot sângera și duc la un sânge strănut de pisică.

Polipii sunt masele mici benigne, sau creșteri, care pot fi găsite în pasajele nazale, urechile, palatele moi sau gâtul. Acestea pot deveni iritate și sângeroase.

9. Boala autoimuna

Cat Boala imun la medicul veterinar

Unele tulburări imune pot duce la strănut sânge. Acestea includ tulburări care afectează celulele sanguine sau pielea.

Pisicile pot obține boli care afectează sistemul lor imunitar în diferite moduri. Acestea pot fi tulburări sistemice sau interne, bolile care afectează celulele sanguine sau afecțiunile care afectează pielea.

10. Alergii

Pisica alergică strănuturi

Dacă acestea sunt alergice la ceva în mediul înconjurător, o pisică poate începe să strălucească sângele.

Alergii comune, cum ar fi polenii, buruienile și praful, pot provoca iritație nazală, strănut și un nas uscat care duce la un nas sângeros.

Ce să faci dacă pisica ta este strănută sânge?

Dacă observați că pisica dvs. este strănut sânge, primul și cel mai important lucru de făcut este să rămână calm. Pisicile sunt rapide să se ridice pe stres și sunt probabil deja stresate datorită străzii lor excesive și sângerării nasului lor. Rămânând calm în timp ce încă acționează rapid vă va ajuta să păstrați nivelul de stres al pisicii și tensiunea arterială, în jos.

  • Prinde pisica. Pisicile care sunt speriate sau stresate vor fugi sau ascunde adesea. Găsiți pisica și țineți-o sau o limitează într-o zonă mică, liniștită cât mai repede posibil.
  • Pisicile nu tolerează în mod obișnuit orice remedii sau soluții la domiciliu, Deci, dacă sângerarea nu se oprește sau există o cantitate excesivă de sânge, cel mai bun lucru de făcut este să vă luați rapid pisica pentru a vă vedea medicul veterinar. Chiar dacă există doar o problemă minoră, este mai bine să o abordăm imediat înainte de a deveni o problemă mai mare. Dacă se descoperă ceva, atunci tratați-o imediat este critică.
  • Dacă pisica o permite, aplicarea unei comprese reci, cum ar fi un pachet de gheață, pe partea superioară sau laturilor nasului pisicii, poate ajuta la încetinirea sau oprirea sângerării. Curățarea feței sau a nasului cu o cârpă umedă rece poate fi de asemenea utilă. Evitați acești pași dacă provoacă mai multă stres și asigurați întotdeauna că nu vă împiedicați căile respiratorii ale pisicii și capacitatea de a respira liber.
  • Este important să nu lipiți nimic în nas. Acest lucru ar putea provoca mai multe daune și ar putea accentua prea mult pisica.
  • Face notă de când pisica dvs. a început să strălucească sângele, cât timp a durat, dacă este de la unul sau ambii nări, orice medicamente pe care pisica le ia și orice accidente sau răni care au avut loc.

Concluzie

În timp ce există multe motive, o pisică ar putea străganța sânge, lucrurile importante de reținut sunt stai calm și Căutați îngrijirea veterinară Pentru a ajunge la partea de jos a problemei.

întrebări frecvente

De ce este sângerarea pisicii mele din nas?

Există multe cauze pentru o pisică nazală, variind de la ușoară la severă. Pisica ta poate avea o infecție virală sau fungică, o vătămare, cancer, alergii sau o tulburare de coagulare. Pentru a afla de ce pisica ta sângerează din nas sau strănut sânge, ia-ți pisica pentru a-ți vedea medicul veterinar. VET dvs. VET va efectua și va examenul și testele necesare pentru a afla cauza faptului că a început cel mai adecvat tratament.

Ce înseamnă atunci când o pisică străine excesivă?

Pisicile au adesea strănutul ocazional de la o iritație ușoară. Cu toate acestea, dacă observați că pisica dvs. strălucește excesiv, înseamnă că ceva irită cavitatea sa nazală. Strănutul excesiv ar putea fi un semn de alergii, o infecție respiratorie superioară sau o iritare cronică, printre alte cauze mai puțin frecvente.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cat sneezing blood: ce trebuie să faceți dacă pisica dvs. Este strănut sânge